![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.692
|
35-річна біатлоністка збірної Фінляндії Марі Едер пояснила, чому вирішила завершити кар'єру після закінчення минулого сезону.
«На жаль, наприкінці сезону з’явилися певні проблеми з серцем. Минулого місяця найскладнішою була неможливість тренуватися або займатися якою-небудь фізичною активністю. Зазвичай мені подобається проводити час без тренувань, але мені довелося змінитися. Я почала працювати над облаштуванням нашого майбутнього магазину та зрозуміла, що мені не вистачає фізичної активності. Тому я стала зовсім новою людиною, почала генерувати нові думки та ідеї. Було дуже складно перестати тренуватися та змагатися в гонках, але це ефективний шлях, аби обрати новий напрямок у житті», - сказала Марі. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
30-річний біатлоніст національної збірної Норвегії Йоганнес Бьо розповів, що його вкусила гадюка, коли він працював у своєму саду.
«Коли я зайшов у будинок, то побачив, що з литки тече трохи крові. А потім я помітив два проколи. Тоді я склав два і два разом. У травмпункті я був у безпеці та під наглядом. Будемо сподіватися, що цей хробак надасть мені такі ж магічні надздібності, які павук дав Спайдермену», - сказав Бьо. Нагадаємо, раніше Йоганнес Бьо назвав дату завершення своєї кар'єри. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
В італійському Фрассіноро пройшли змагання з літнього біатлону – Frassinoro Summer Biathlon Festi
.Переможницею жіночої частини Фестивалю стала українська біатлоністка Дар’я Блашко, яка показала на фініші найкращий результат, випередивши інших призерок гонки – Доротею Вірер та Аллу Гіленко. Спочатку спортсмени провели дуельну стрільбу, визначаючи стартові номери. Далі – невеличка кваліфікація, схожа на міні-спринт, але з трьома запасними патронами на кожен рубіж. Вирішальні гонки проходили у форматі мас-стартів, в кожному з яких брали участь по чотири учасніці (за кількістю підготовлених установок для стрільби). Півфінал Блашко впевнено подолала з чистою стрільбою на обох рубежах, а ось у фіналі, в якому було чотири стрільби, припустилась трьох хиб. Щоправда, основна суперниця, Вірер, була ще менш точною: чотири кола штрафу, тож, на фініші Блашко випередила італійку на вісім секунд. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
26-річна біатлоністка збірної Франції Жюлья Сімон, яка виграла загальний залік Кубка світу за підсумками минулого сезону-2022/23, звинувачується у шахрайстві з банківськими картками.
Повідомляється, що Сімон мала доступ до особистих даних олімпійської чемпіонки Жюстін Бреза-Буше. Жюлья Сімон використала комп'ютер та електронну пошту партнерки по команді для здійснення покупок. Бреза-Буше звернулася зі скаргою до Французької федерації лижного спорту, але до зими жодних розслідувань не проводилося, через що Жюстін подала позов. Звинувачення у використанні карток, що не належать їй, Сімон заперечує. Жюлья видалила свої облікові записи в соцмережах. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Біатлоністи збірної України Дмитро Підручний та Віталій Мандзин виступлять на літньому фестивалі BLINK, який відбудеться у норвезькому Саннесі.
Підручний та Мандзин уперше виступлять на турнірі. BLINK пройде з 2 по 5 серпня. Турнір об'єднує у програмі змагання з біатлону та лижних гонок. Нагадаємо, що літня світова першість з біатлону пройде з 24 по 27 серпня у словацькому Осрблі. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
Керівництво Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) відвідало Україну. Йдеться про президента організації Олле Далліна та генерального секретаря Макса Кобба.
Вони побували в Україні на запрошення президента Федерації біатлону України (ФБУ) Івана Крулька. Вони побували в Бучі та Києві, де зустрілися з головою НОК України Вадимом Гутцайтом. Обговорювали перспективи будівництва біатлонного комплексу в Бучі. Пізніше делегація вирушила до Чернігова, де також обговорили питання відновлення місцевої тренувальної бази, яка постраждала через ракетні удари. У майбутньому розглядається можливість проведення одного з етапів Кубка світу в Україні. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Зірковий німецький біатлоніст Бенедікт Долль заявив про те, що сезон 2023/2024 стане прощальним у його кар'єрі:
«На жаль, я не зможу виступити на Олімпіаді 2026 року. Прийшов час присвятити себе сім'ї та своїй дитині. Цей зимовий сезон стане останнім у моїй кар'єрі», – заявив Долль. 33-річний Долль дебютував на Кубку світу в сезоні 2011/2012. Головним досягненням у його кар'єрі є золото чемпіонату світу 2017 року в спринті. Сумарно Долль здобув три перемоги і 15 разів піднімався на подіум на етапах Кубка світу. Брав участь в Олімпіадах 2018 і 2022 років, 2018 року в Пхенчхані завоював дві бронзи – у переслідуванні та в естафеті. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|