![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.692
|
Пілот Ред Булла Серхіо Перес невдало провів сезон-2023, однак у новому чемпіонаті мексиканець розраховує кинути виклик напарнику Максу Ферстаппену.
«Основна мета – виграти чемпіонат. Я вже фінішував другим, тепер потрібно покращити на одну позицію. Але я розумію, що це величезний виклик. У 2024 році отримаю новий шанс. Чесно скажу, що минулого сезону я не почував себе добре в цьому боліді». «Сподіваюся, новий сезон буде для мене кращим. Щодо Ферстаппена, то він провів найкращий сезон в історії Ф-1. Він був неймовірним», – сказав Перес. Контракт пілота спливає у 2024 році. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
Жан Тодт, екс-бос Феррарі часів домінування Міхаеля Шумахера, продовжує спілкуватися з 7-кратним чемпіоном світу, який перебуває у важкому стані.
«Я не сумую за Міхаелем, тому що він тут, він залишається з нами. Але це не той Міхаель, який був раніше. Він став іншим, але тішить, що його чудово підтримує сім'я. Вони його захищають». «У нього тепер інше життя, і мені пощастило, що я можу продовжувати спілкуватися з ним. На жаль, доля завдала йому важкого удару, він більше не та людина, яку ми пам'ятаємо у Формулі-1», — сказав Тодт. Німець у 2013 році отримав тяжке ушкодження голови під час катання на лижах. Сім'я не розголошує інформацію про його здоров'я. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Керівники команд Формули-1 наприкінці року взяли участь в опитуванні на найкращого пілота сезону-2023. Кожен гонщик отримав певну кількість балів, а потім сформувалася таблиця топ-10.
Логічно, що перше місце зайняв чемпіон Макс Ферстаппен, який виграв 19 гонок. Друге місце отримав Фернандо Алонсо на Астон Мартіні, а топ-3 замкнув Ландо Норріс з Макларен. Найбільший регрес порівняно з опитуванням минулого року показали Джордж Расселл і Серхіо Перес. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Команда Формули-1 Феррарі у своїх соціальних мережах привітала з ювілеєм Міхаеля Шумахера, якому 3 січня виповнилося 55 років.
Легендарний гонщик у складі Скудерії завоював 5 чемпіонських титулів, провів 180 гран-прі та виграв 72 гонки. Останню гонку німець провів у 2012 році. 2013 року стався інцидент під час катання на лижах. Шумахер сильно вдарився головою і з того часу перебуває у тяжкому стані. Сім'я не розкриває подробиць його здоров'я. «Ми завжди з тобою», – відзначили у Феррарі. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Бос Мерседеса Тото Вольфф визнав, що рішення Льюїса Хемілтона залишити команду після сезону-2024 і перейти до Феррарі стало для нього несподіванкою.
«Колись мав прийти час нашого розставання з Льюїсом. І цей час незабаром настане. Якби мені два дні тому сказали, що Хемілтон іде у Феррарі, я б у це не повірив. Але ситуація у Формулі-1 змінюється дуже швидко. Сподіваюся, ми добре проведемо разом останній сезон». «Щодо заміни для Льюїса, то поспішати ми не будемо. В останні тижні деякі пілоти встигли продовжити свої контракти (Леклер та Норріс – прим), тому часові рамки виявилися для нас невдалими. Шукатимемо варіанти», — сказав Вольфф. Після відходу Хемілтона першим номером буде Джордж Расселл. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
Пілот Астон Мартіна Фернандо Алонсо після завершення передсезонних тестів Формули-1 заявив, що чемпіоном у сезоні-2024 стане Макс Ферстаппен, що розуміють усі пілоти.
«Я вважаю, що Ферстаппен – чемпіон, а Ред Булл домінує у Ф-1. Залишається лише дивитися на їхній виступ. 19 інших пілотів уже знають, що чемпіонат вони не виграють. Це жорстокий спорт». «Я б сказав, що цього сезону у всіх інших навіть менше шансів виграти одну гонку», – сказав Алонсо. Перший гран-прі сезону стартує 29 лютого. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Французький пілот команди Формули-1 «Альпін» П'єр Гаслі став одним із співвласником французького футбольного клубу «Версаль». Якою саме частиною акцій володітиме 28-річний автогонщик – невідомо, але йдеться про міноритарний пакет акцій.
«Я радий попрацювати з «Версалем», бо завжди хотів стати частиною професійного футболу. Ми з партнерами поділяємо цінності, амбіції та дух суперництва, і це дасть нам змогу рухати клуб уперед. Це початок дуже красивої історії. Уперед, «Версаль», – заявив Гаслі. «Версаль» був заснований у 1989 році. Зараз клуб посідає десяте місце в третьому дивізіоні чемпіонату Франції. Найвище досягнення в історії клубу – вихід у півфінал Кубка Франції 2021/2022. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|