![]() |
|
|
#11 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Осінні гриби.
Львівщина та передгір’я у грибах... Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Львівщина та передгір’я у грибах, це може прозвучати дещо перебільшено, однак це факт. Прийшла осінь,а з нею перше опавше листя, легка ранішня прохолода, котра змінюється ще не зовсім відступившим сонячним теплом та часті осінні дощі. Саме так можна описати період, котрий виникає в думках при асоціації зі словосполученням » осінні гриби «. Львівщина, Івано-Францівщина та передгір’я Карпат наповнились осінніми боровичками, маслятами, подекуди, вкривають ліс наче килимом. Однак, як кажуть експерти грибної справи, це ще далеко не пік, а лише початок осінньої хвилі. Ще не всі Карпати прокинулись від засухи, тому найближчим часом очкікуються значне поповнення територій заселених грибами. У Карпатах гриби звісно є, однак лише по грибницях, тому тим хто не знає таких місць, краще обмежитись рівнинними лісами. На Львівщині, дуже гарно рекомендують себе Яворівський та Стрийський райони. На останній поїздці на Майданські озера, поблизу села Верещиця Яворівського району Львівської області ліс був добряче протоптаний грибниками. Зважаючи на те, що це була неділя, то великих надій на грибний улов я не покладав. Однак, зайшовши до лісу, одразу почали попадатися маслюки, моховики та польські гриби. Пройшовшись по Яворівському Національному Парку дещо в глиб, я потрапив у сосновий ліс. Білих грибів я у сосновому лісі ще не збирав і тому навіть особливо не надіявся на великий врожай. Однак, вийшовши на ділянку лісу, котру вочевидь пропустили сотні, можливо навіть тисячі людей, котрі прочесували ліс на вихідних, я не повірив своїм очам. На ділянці лісу приблизно 20 на 20 м, я знайшов близько 30 білих грибів, при чому усі молоді та трошки більші середнього і абсолютно чисті. Я одразу ж записав цю точку у свій навігатор та пішов далі. А далі траплялися боровички вже невеличкими сім’ями по 3-4. За декілька годин мою корзину до вінця вкривали білі осінні гриби. Зважаючи на те, що це був вихідний день, уловом я був більш ніж задоволений. І по дорозі назад, проїзжаючи повз місцевих, котрі продавали білі гриби у величезних кількостях, у мене навіть не виникло бажання озернутися та затамувавши подих милуватися цими дарами осіннього лісу. Я твердо знав, що вдома мене очікує не менш захоплюючий процес перебирання, чистки та останнього милування красенями боровичками. А коли ти знаєш, що знайшов усе це сам, то процес йде швидко та саме головне не приносить жодного дискомфорту, та відчуття монотонності. Натомість дарує радість та сповнює сердце приємним хвилюванням, і будь-які проблеми втрачають свою силу раз і на завжди ! Бажаю усім вдалої грибалки ! Не прогавте свої перші осінні гриби !
|
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|