![]() |
|
|
#1531 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.686
|
Олімпійська медалістка, чемпіонка світу та Європи у плаванні Олександра Герасименя з Білорусі – про відносини між народами на тлі повномасштабної війни в Україні.
«Останнім часом багато чвар між білорусами та українцями. Одні звинувачують інших, що з їхньої території летять ракети та вбивають дітей (не безпідставно), інші – що не підтримали білорусів у 2020-му і торгували з хунтою (що теж вірно). Так, те, що українська еліта не відреагувала на 2020 рік, то вони зараз за це і розплачуються, але це не привід дорікати народові. Тим більше зараз, коли на території України триває повномасштабна війна. Ви хочете, щоб усі українці підтримували білорусів та розділяли народ та Луку? Але зрозумійте, зараз це апріорі неможливо. Людям, які зараз перебувають під обстрілами, втрачають своїх близьких, вдома, складно оцінити ситуацію адекватно. Це як хвора дитина, яка вередує і шкодить, бо їй погано і боляче, але ж ми не будемо її лаяти і карати за це? Ми з розумінням і терпінням допомагаємо йому впоратися із хворобою. Так і українцям зараз погано та боляче. Не треба знаходити приводи, щоб сперечатися і сваритися, зараз саме той час, коли нам не варто розпалювати ворожнечу між братніми народами, шукати винних і ображатися один на одного, зараз час взаємовиручки та підтримки. А робота над помилками буде пізніше, коли настане час. І для всіх, хто не розуміє, навіщо допомагати українцям: Україна зараз бореться за весь демократичний світ і відстоює загальнолюдські цінності та свободу всього регіону. Неможлива побудова вільного та демократичного суспільства у диктаторському режимі. Буде вільна Україна, вільна і Білорусь. Живе Білорусь. Слава Україні. PS. та й наші хлопці воюють і волонтерять зараз в Україні, чому б їх не підтримати?» – написала Герасименя. |
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Буває часом, сліпну від краси,
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,- Оці степи, це небо, ці ліси, Усе так гарно, чисто, незрадливо.
|
|
|
#1534 |
|
Super Moderator
Дописи: 3.575
|
А Ви знаєте...?
Знаєте, хто вбив автора всесвітньо відомого "Щедрика" Миколу Леонтовича? Знаєте, хто на допитах відірвав Максиму Рильському вуса зі шматом шкіри і м'яса? Знаєте, хто розстріляв автора відомої книги "Камінна душа", бандуриста Гната Хоткевича? Знаєте, хто довів до самогубства Миколу Хвильового чи Миколу Скрипника? Знаєте, хто вбив Леся Курбаса та Миколу Куліша однією кулею, аби...зекономити? Знаєте, хто і чому розстріляв Миколу Зерова? А Валер’яна Підмогильного, Мирослава Ірчана, Марка Вороного, Євгена Плужника, Григорія Косинку, Майка Йогансона...? Знаєте, хто і по яких саме статтях ув'язнили Сергія Параджанова після гучної прем'єри "Тіні забутих предків"? Знаєте, хто спалив всі ноти Василя Барвінського на подвір'ї львівської консерваторії, а потім "дарував" 10 років концтаборів разом з його дружиною, - донькою відомого науковця Івана Пулюя?! Знаєте, чому виїхали за кордон Анна Стен, Сергій Лифар Михайло Ломацький? А сини відомого гуцульського письменника Петра - Шекерика Доникового, який сам пропав безвісти?! Знаєте, хто забороняв творити першому теоретику українського народного танцю Василю Верховинцю? Знаєте, чому відбувала каторгу Людмила Старицька - Черняхівська? А Параска Плитка - Горицвіт? Ольга Нестеренко? Знаєте, хто і чому назавжди заборонив Олександру Довженку повертатися додому, в Україну? Знаєте, хто повісив автора відомої "Червоної рути" та інших українських шляґерів Володимира Івасюка? Знаєте, хто звів з життя в тюремній камері Василя Стуса? А чи може знаєте...? Відповідь на всі "знаєте" відома і одна: радянська влада, тоталітарна система, моzKалі, російське бидло, яке вже кілька століть нищить наш цвіт, наших митців, нашу мову, наші традиції, нашу культуру. І цих "а знаєте, хто і чому..." - хмара, бо росія не може змиритись, що Україна та її народ - вільний, мудрий, нескорений і надзвичайно сміливий. Бо навіть під дулом ворожого російського автомата наші українці жартують і співають пісні. Будь ласка, знайте. А найголовніше, пам'ятайте і розповідайте иншим: хто, чому, навіщо, за що і як. Незнання нас, інколи, губить. А непокаране зло, на жаль, завжди повертається... Як і тепер. P.S. Впевнена, Ви можете продовжити цей список. Але дозвольте нагадати про ці "а знаєте" і якою ціною... © Уляна Маляр |
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Super Moderator
|
Лист солдату
Привіт солдате! Ти мене не знаєш, Я просто дівчина, живу собі як всі, В моєму місті тихо, не стріляють Але війна торкнулася душі, Чому пишу Тобі? Бо серце просить, Бо я так звикла, у віршах думки, В моїй країні сльози, біль і розпач І так нестримно пишуться листи, Ти зараз там, на Сході, захищаєш Свою країну на передовій, Там дуже страшно, постріли лунають, Та ти ідеш вперед, вперед у бій, Ти борешся за волю України, За незалежність, за її життя І за майбутнє кожної людини, А серед тих людей також і я, Ти тільки повернись, благаю, чуєш, Ти не лети високо в небеса Бо тут, на цій землі Тебе чекають Батьки, дружина, діти… вся сім’я, І вся країна молиться за Тебе, Щоб швидше повернувся Ти живим І я також щодня молюся небу, Аби в моїй країні настав мир… Я сподіваюсь, ці рядки почуєш, А може, прочитаєш у листі, Я дякую Тобі, що захищаєш Мою країну, дякую Тобі… Автор: Марія Скочиліс |
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Super Moderator
|
Державна мова одна, і знати її ми повинні всі. Жити в Україні і мати полеміку із- за мови. Це неправильно. А как мьі разговаривает приватно, наше дело. Иначе раша нас никогда не оставит в покое. Завжди буде питання про захист руськомовних!
Кожна людина відчуває себе тим ким вона являється ,якщо вона вважає себе українцем - то має бути ,особливо після дій росії, відчуття відповідальності того ,як вона ставиться до того чим живе так як спілкується ! - для таких не важко буде перейти до спілкування українською ,питання лише часу !А тих в кого нема такого відчуття ,то може вони й не вважають себе українцями ? Стільки років прожити в Україні і не поцікавитися національною мовою - ну це безвідповідальні люди ,які не сьогодні так завтра перевзуються в кого завгодно це якісь національні кочівники ,із за таких і утворюються проблеми типу як на Донбасі |
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Super Moderator
|
![]() Цитата:
|
|
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| А що Ви сьогодні робили?* | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 73 | 06.11.2016 21:43 |
| Світлодіодні лампи – освітлення майбутнього вже сьогодні | Igor1031 | Офтопік (теревеньки) | 0 | 07.02.2015 14:37 |
| Сьогодні викопав... | sat-prof | Ваші захоплення | 8 | 25.05.2014 09:36 |
| MYtv (Україна) | hmura | Провайдери платного ТБ | 1 | 15.12.2011 16:09 |
| Україна запустить свій супутник 2011 році | sat-prof | Загальний розділ! | 8 | 25.06.2010 11:15 |