![]() |
|
|
#1691 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 08.05.2011
Дописи: 1.370
Ukraine
Мій ресівер: Orton 4100C
|
- Скажи мені щось приємне і ласкаве!
- Зайчик - Мало! - Стадо зайців. |
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 08.05.2011
Дописи: 1.370
Ukraine
Мій ресівер: Orton 4100C
|
У школі вчитель говорить учням:
- Хто з вас остаточно вважає себе тупицею? Встаньте. Після довгої паузи піднімається один учень: - Так ти вважаєш себе тупицею? - Ну не зовсім, але як - то ніяково, що ви стоїте один |
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Активіст
![]() Реєстрація: 04.06.2011
Дописи: 342
|
Будівельний робочий приходить до лікаря:
- Лікарю, у мене запор! Лікар оглядає пацієнта і говорить: - Лягайте животом на стіл. Робочий лягає, доктор несподівано щосили б'є його по дупі бейсбольною битою. - Ідіть до вбиральні. Через кілька хвилин з'являється щасливий пацієнт: - Дякую, лікарю! Мені так допомогло! Що мені тепер робити? доктор: - Припинити підтиратися пакетами з-під цементу! Повзе мужик по пустине.Жара.Говоріт: "Боже, Дай попити". З неба падає лопата, лунає Голос: "Копай". Мужик вирив яму, там вода, напився і каже: "Спасибі, Господи!" Голос: "Лопату поверни!" Мужик лопату підкинув і вона улетела.Сидить думає: "треба б поїсти", знову падає лопата і Голос: "Копай!" Мужик вирив яму, а там холодильник повний. "Дякую Тобі, Господи!" Голос: "Лопату поверни!" і лопата знову улетает.Мужік наївся, і думає: "Зараз би потр ** аться!" і знову падає лопата і Голос: "Копай!" Мужик схопив лопату почав копати, година риє, два, три ... Зупинився, витер піт з чола: "Ну і зае ** ся ж я, Господи". Голос: "ЛОПАТУ поверни!"
|
|
|
|
#1696 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 09.02.2011
Вік: 55
Дописи: 646
|
Червоногра́д (до 3 листопада 1951 — Кристинопіль) — місто обласного підпорядкування у Львівській області.У підпорядкуванні Червоноградської міської ради, крім Червонограда, також перебувають селище міського типу Гірник і місто Соснівка
![]() Заснований 1692 року польським маґнатом Щенсним Казіміром Потоцьким, внук якого Франц Салезій Потоцький побудував палац і заснував (1763) монастир Василіян (барокова церква св. Юра; до 1946 р. — відпустове місце з чудотворною іконою Матері Божої) У Кристинополі зберігався в XIX ст. «Кристинопільський Апостол» і відома хроніка з 1763—1779 рр., кілька разів перевидана друком У міжвоєнний період Кристинопіль знаходився у межах Польщі. 15 лютого 1951 року він був разом із Сокальщиною переданий СРСР на підставі міжурядової угоди. Взамін Польща отримала 3 червня 1951 року Устшикі Дольні (пол. Ustrzyki Dolne) та території у Бещадах (пол. Bieszczady). Неофіційним приводом для «обміну» стали поклади кам'яного вугілля на Сокальщині.
|
|
|
#1697 |
|
Активіст
![]() Реєстрація: 04.06.2011
Дописи: 342
|
...я про свій обласний центр трохи напишу
УЖГОРОД У́жгород (пол. Użhorod, рос. Ужгород, угор. Ungvár, нім. Ungwar, їдиш אונגוואר, англ. Uzhhorod) — місто на ріці Уж, адміністративний центр Закарпатської області та Ужгородського району. Сучасна назва «Ужгород» говорить сама за себе: місто-град над рікою Уж. На думку більшості вчених-дослідників річка Уж (до речі, на території Словаччини, через яку вона протікає, річка носить назву — Уг) не має ніякого відношення до однойменної змії-вужа. Деякі лінгвісти вважають, що оскільки територія краю знаходилася під болгарським впливом, то назва ріки походить від слів «уголь», як вугілля, та «угол», як кут, а також від слова «узок», як вузький, маючи на увазі вузьку долину річки Уж, а інші дослідники стверджують, що «Уж» походить від турецьких слів «унг», «онг», що перекладається, як «правий», ще деякі стверджують що назва походить від старотюркського слова «уз», яке перекладається як «вода». Найбільшу історичну цінність в місті має замок... Ужгородський замок ![]() Історія власне середньовічного замку нараховує понад тисячу років. Протягом століть замок неодноразово перебудовувався згідно з вимогами фортифікації середньовіччя., так що до наших днів від найдревніших споруд його збереглась лише частина фундаменту, сліди якого можна бачити в підземеллях, та ще фрагменти карнизів з романським орнаментом. Основна споруда відноситься до XIV ст. Вкінці Х --на початку ХІ століття, коли рівнинна частина Закарпаття підпала під владу Угорського королівства, в Ужгороді будується камяний замок як адміністративний центр комітату Унг. Це вже була могутня оборонна споруда, про силу якої свідчить той факт, що в 1086 році під час набігу половецької орди під верховодством хана Кутеска, яка прорвалась через Карпатські перевали в Дунайську низовину, Ужгородський замок кочівники взяти не змогли. Замок має форму неправильного чотирикутника з бастіоном на кожному розі. Бастіони виступають трохи вперед, що дало можливість успішно вести фланговий бій. На бастіонах, висота яких досягає 10-15 м, розміщувалися гармати, які тримали під обстрілом підступи до замку. Для посилення міцності бастіонів роги їх викладені квадратами з білого каменю. Замок здається майже неприступним. Неприступність його особливо підкреслена з північної сторони масивною гладдю високих стін, позбавлених навіть бійниць. Стіни побудовані в основному з каменю. Північну частину замку захищав кільовидний бастіон. З трьох сторін замок оточує глибокий рів (8-10 м), через який було перекинуто підйомний міст. До наших днів збереглись створи для ланцюгів, при допомозі яких міст піднімався. Навпроти головних в'їздних воріт, в північно-східній частині Замкової гори, на краю обривистого схилу, стоїть замковий палац — сувора двоповерхова будова прямокутної форми з XVI ст., на кожному розі якої квадратна вежа. На верхньому поверсі веж, товщина стін яких сягає 2,5-3 м, видно темні отвори бійниць. В фортифікаційній системі замку палац, він же і цитадель, займав домінуюче положення. У випадку проникнення ворога у двір замку, захисники його могли успішно продовжувати оборону з палацу, у якого була добре продумана система оборони — з трьох сторін палац був оточений глибоким ровом, через який у східній частині був перекинутий підйомний міст, який в разі підйому закривав отвір воріт. При спорудженні замкового палацу будівельники врахували рельєф місцевості, якому в фортифікаційній системі палацу відводилась важлива роль — сам палац є ніби продовженням схилу Замкової гори, на якому він стоїть. Північна частина палацу зведена прямо над прірвою, який настільки стрімкий, що ворог ні разу не насмілювавсь штурмувати замок з північної сторони. В замковому палаці є просторі підземні каземати, які в мирний час служили коморами, а під час облоги замку — сховом. В підземеллі була також в'язниця та камера катувань. Фасади декоровані білокам'яним ренесансним обрамленням, що частково збереглось до наших днів. Палац має внутрішній затишний дворик, де знаходився колодязь, видовбаний в скелі, воду якого захисники замку вживали під час тривалих облог. В товстих стінах палацу є потайні ходи, по яких можна було потрапити з одного поверху на інший непоміченим. Легенда розповідає і про потайний хід, який з'єднував замок із зовнішнім світом. У 1775 році замок був переданий імператрицею Марією-Терезією Мукачівській єпархії. В цей період проводиться незначна перебудова замку, в результаті якої знищується рицарський зал. Нині у замку розміщується краєзнавчий музей.
Востаннє редагував U4EL: 17.06.2011 о 15:25. |
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 24.12.2010
Вік: 39
Дописи: 1.765
Рівненська обл.
Мій ресівер: ORTON 4050c
|
- Тату, що означає наш прапор?
- Синій – піднебіння, жовтий – поле. - А що означає прапор москалів? - Білі квіти на червоному цвинтарі. - А синiй? - А синій вони у нас вкрали. Попадають у пекло Українець(У) і Москалик(М). І чорт(Ч) їх питає – “В яке пекло йдете в Російське чи Українське?”. М: а яка в них різниця? Ч: ну в Українському треба з’їсти два відра гамна в день, а в Російському тільки одне М: не, то я ліпше піду до своїх рідних а українець думає – “НУ все життя прожив на Україні, чого я до Росії буду пертися, Іду в Українське” пройшло 200 років НУ зустрічаются москалик і українець У: ну шо, як там у вас? М: ну та як, з’їв відро гамна і гуляй цілий день, а у вас як там? У: та як в нас на Україні, то відер не хватає, то гімна не завезуть.
|
|
![]() |
| Закладки |
| Мітки |
| анектоди від sat-prof, піднімаємо собі настрій |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| КАРТА РОЗДІЛУ - найцікавіші та актуальні теми | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 1 | 13.11.2025 16:22 |
| Чистка лазера DVD-CD | sat-prof | DVD | 0 | 24.05.2014 15:37 |