![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Перша допомога
Отруєння грибами При перших ознаках отруєння, навіть легкого, треба негайно викликати швидку медичну допомогу або відправити потерпілого до лікарні. До прибуття лікаря хворому слід надати першу допомогу. Спочатку потрібно очистити шлунок і кишечник хворого від їжі, що містить отруту. Для цього потерпілому рекомендується випити якомога більше кип'яченої води з содою (одна чайна ложка соди на 0,5 л води). Цю процедуру треба повторити кілька разів, потім дати проносне, укласти хворого в ліжко, до ніг покласти грілку. До огляду лікарем хворому не можна приймати їжу. Категорично протипоказані будь-які спиртні напої, так як алкоголь сприяє всмоктуванню організмом отруйних речовин.
|
|
|
#2 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Смажені гриби з сметаною
Рецепти Гриби нарізати, покласти в глибоку сковороду і випаровувати, періодично зливаючи рідину. Коли вона перестане з'являтися, додати рослинне масло. Після утворення тонкої скориночки покласти дрібно нарубані ріпчасту цибулю, зелень петрушки і кріп, поперчити, посмажити ще 15 хвилин і заправити сметаною. Через 5-7 хвилин ввести млинець борошна і ретельно перемішати. Ще через 5-7 хвилин гриби будуть готові до вживання. Гриби -500 г, масло рослинне - 125 г сметана - 150 г, борошно-4-5 столових ложок, цибуля ріпчаста - 2-3 головки, зелень, перець і сіль - за смаком.
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 06.11.2010 о 00:19. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
|
Грибна тема!
|
|
|
#5 | |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Яке зберігання грибів саме довготривале?
Цитата:
|
|
|
|
#6 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! ПЕЧЕРИЦІ СМАЖЕНІ
Печериці обчищають, промивають у холодній воді, нарізують кружальцями, солять і посипають перцем. Потім їх обкачують у пшеничному борошні і підсмажують з жиром на сковороді. Подають на стіл холодними і гарячими. На 1 кг печериць — 3 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 2 горошини чорного перцю
|
|
|
#7 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Маленький Вова збирає гриби. Лісник з посмішкою спостерігає за ним, потім підходить і говорить:
– В такому віці ти вже знаєш, які гриби їстівні, а які – отруйні? – Авжеж... Ось бачите, в цьому кошику для їжі, а в цьому – для продажу.
|
|
|
#8 | |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Чайний гриб....
Хто спробував його один раз, неодмінно захоче покуштувати знову ", - стверджують любителі" чайного квасу "- напою, одержаного з японського гриба. Хоча насправді ніхто не знає його справжнього походження. Одні запевняють, що родом він з Китаю, інші доводять, що гриб виведений на Цейлоні, треті - в Індії. Так чи інакше, чайний гриб розійшовся по різних країнах, здобувши в народі широку популярність завдяки приємному кисло-солодкому смаку, рідкісної невибагливості і цілющим властивостям. Італійці, чехи, іспанці, англійці й навіть французи мають його у своїх будинках. Цитата:
|
|
|
|
#9 | |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Грибний календар....
Щодо строків плодоношення грибів є чимало народних прикмет. Наприклад - "З'явився в полі колос - у лісі грибників голос". Вони виникли в результаті частої повторюваності збігів певних подій в природі. Але, безпосередньо пов'язувати з грибами якісь фази у розвитку рослин, напевно, не коректно. Не ясно й те, для якого регіону дієві ці прикмети. Тому користуватися прикметами потрібно розумно. Особисто я багато раз помічав, що поява ягід суниці збігається з появою лисичок. Ось тільки не завжди. Цитата:
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|