![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Супер Модератор
![]() Реєстрація: 26.12.2009
Вік: 45
Дописи: 916
Волочиськ
Мій ресівер: Sat-Integral 9100HD Sat-Integral TH-7200PVR GI8120
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Для цієї страви нам потрібно ... - Певний період року, під назвою Осінь, під час вересня. (Рижики ростуть не в будь-яку Осінь, а тільки в хорошу) - Молодий соснячок на узліссях старого лісу. - Знання дороги до цього соснячка. Карта, GPS, ГЛОНАСС або ще якась байда. - Автомобіль або один з автомобілем, якщо ліс не знаходиться біля вашого котеджу або землянки. - Кошик, а краще два. - Непромокаючиц одяг та гумові чоботи. - Відсутність ревматичних захворювань, що не дозволяють повзати у напівзігнутих положенях, серед молодих сосен. Для готування ... - Сіль кухонну. Не «йодовану». - Дубову бочку або емальований бідончик літрів на 5. Процес збору грибів я Вам описувати не буду, тому, що це схоже з описом статевого акту, який у кожного свій, потаємний, і невимовний для сприйняття інших. Для засолювання нам потрібні міцні, не червиві (таке теж буває часто). Не дуже великі особини. Зібрані для соління гриби не варто очищати під водою і промивати. Досить ретельно зчистити всю байду,яка прилипла до капелюшку та до перетинок. Але, якщо Ви збираєте гриби під дощем, то тут без промивки не обійтися. Ретельно очищаємо кожен грибочок, укладаємо його на дно посудини (бочка, бідончик, банка) і пересипаємо кожен шар чайною ложкою солі. Розрахунок солі - 1 кг очищених грибів - 40-50 грам солі. Пересолені гриби перед подачею можна простенько промити в кип'яченій воді. Час посолу може бути різним. Хтось пише про 30-40 днів, я чув про 21 день. Сьогоднішні я їм на 15-й день, і нічого, живий, здоровий. Коротше, після засолки рижиків, місткість потрібно на добу залишити при кімнатній температурі, щоб гриби дали рясний сік. Потім накриваємо поверхню грибів щільною кришкою (краще, дерев'яним кружком) і здавлюємо вантажем, відправляючи гриби під гніт. Вантаж ні в якому разі не повинен реагувати з грибним соком! Найкраще - камінь, (граніт). Завдання - видавити майже всі бульбашки з повітря. Чим менше повітря залишиться між грибами, тим більше вони збережуть свій первинний, руденький колір! Якщо цього не вдається зробити, то гриби почнуть синіти, потім бродити, але, це анітрохи не позначається на їхньому смаку! Так, вони не будуть виглядати привабливо, але ... і горілка не така вже й смачна рідина. Але, як ми її полюбляєм! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Смачного!
|
|
|
#2 |
|
Супер Модератор
Волочиськ
|
Основні правила грибника
-Збирайте тільки ті гриби, які добре знаєте. -Переносьте їх в легких, але міцних ємностях, наприклад, у кошику. -Зріжте гриб ножем або обережно від'єднайте його від підставки руками. -Незнайомі гриби беріть разом з основою, щоб пізніше мати можливість правильно визначити вид. -Грибникам рекомендується спочатку збирати тільки трубчасті гриби, тому що серед пластинчастих зустрічається багато отруйних. -Твердження, що гриби, які об'їдають равлики й інші комахи, не отруйні, помилково. Те, що для равлика є делікатесом, для людини може стати причиною летального результату! -Не збирайте перезрілі або не знайомі вам гриби. -Не підбирайте вже зрізані або вирвані гриби. -Якщо у вас є сумніви у визначенні виду гриба, зверніться за порадою до професіонала. Не ризикуйте своїм життям! -Гриби швидко псуються, тому рекомендується готувати їх у день збирання. -Не їжте сирі гриби!
|
|
|
#3 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Вовнянка(Волнушка). Переживає за будь-якого приводу. Варто, наприклад, чоловікові затриматися з роботи хвилин на п'ятнадцять, і за цей час вона встигає обдзвонити всі навколишні морги й лікарні, випити два літри валер'янки і заробити стійку мігрень.Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 06.01.2011 о 21:26. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Найотруйніший гриб України...
( Мухомор зелений (Amanita phalloides (Fr.) Link) або бліда поганка. ) Небезпечність отрути Мухомора зеленого полягає у дуже повільному прояві її дії. На відміну від інших грибів, токсини блідої поганки, розповсюджуючись по організму, спершу не спричинюють больових відчуттів, нудоти, підвищення температури чи інших ознак отруєння, однак, проникши в усі органи і тканини організму, поволі викликають їх патологічні зміни. Цитата:
|
|
|
|
#5 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Строчок. Гриб-графоман. Пише безперервно. Всі редакції вже від нього стогнуть. Кляузами і анонімками теж не гидує.Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 06.01.2011 о 21:27. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Закуска грибна....
Необхідні продукти: гриби мариновані - 500 г маслини без кісточок - 100 г цибуля ріпчата- 1 головка лимон - 1 шт. масло оливкове - 2 ст. ложки яйце варене, листя вареного салата, зелена цибуля - для оформлення Спосіб приготування блюда: Гриби розріжте на 4–6 частин (дрібні залиште цілими), маслини наріжте колечками, цибулю дрібно порубайте. Лимон почистіть від шкірки и разділіть на частинки. Инградіенти перемішайте, заправте маслом, охолодіть. Перед подачою викладіть в салатник на листя зеленого салата, оформіть пірями зеленої цибулі и вареним яйцем, нарізаним частинками.
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 23.11.2010 о 00:46. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Груздь. Грузний, солідний і занудний. При зустрічі бере вас за гудзик і нудить, нудить, нудить… Грузить вас, своїми проблемами.Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 06.01.2011 о 21:27. |
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Вирощування печериць(шампіньонів)...
Вирощування шампіньйонів — важкий і трудомісткий вид бізнесу. Проте їм займаються і захоплені деякі підприємці.Вирощування печериць — прибуткове і цікаве виробництво. Для промислового вирощування шампіньйона підійде будь-яке герметичне приміщення типу старого корівника (ферми), овочесховища або іншого подібного… Цитата:
Цитата:
|
|
|
|
#9 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Сироїжка. Збожеволіла на здоровому способі життя. Вегетаріанство, сироїдіння, щоденні клізми, біг підтюпцем і так далі........Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 06.01.2011 о 21:24. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Супер Модератор
Волочиськ
|
Технологія вирощування грибів вішанка в домашніх умовах .
Подрібнену солому запарюємо окропом. Для цих цілей також підійдуть лушпиння соняшника або тирса, втім може бути практично все що може виявитися під рукою у фермерському господарстві. Після того як все це охолоне , перемішуємо підготовлений матеріал з насінням-спорами грибів гливи (міцелій) і отримуємо готовий субстракт. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Засипаємо все в поліетиленовий мішок і поміщаємо на спеціальний стелаж, де він лежить 3 дні. Потім потрібно зробити кілька прорізів в мішку (5-6) і чекаємо 15-20 днів до появи грибниць з грибами. Температура в приміщенні повинна бути18-20 градусів і повна темрява. Після появи зав'явлених грибів мішок переносимо в освітлюване приміщення, де 11-15 градусів і висока вологість. Через 7-8 днів гриби можна буде знімати - вони достатньо виростають і набувають товарного вигляду. З одного мішка за один цикл, виростає близько 3 кг грибів глива. Після збору врожаю мішок знову поміщаємо в темне приміщення. Тиждень відпочинку і знову з'являться грона грибів. Весь процес повторюється знову і так близько 4-6 разів. Використаний субстракт не викидається: його можна реалізовувати або використовувати для своїх потреб. Він прекрасно підходить в якості добрива під сільськогосподарські культури. Для вирощування грибів глива необхідне приміщення, це може бути що завгодно: теплиця сарай, підвал - непоганий варіант, щоб з користю використовувати вільну невживу площу. І тут вирощуванню грибів глива немає рівних. Якщо порівняти використання одного квадратного метра землі для вирощування різних культур, то можна переконатися у величезному перевазі грибів над овочами. Картопля-4-8 кг з 1 м за рік; Капуста-5-6 кг з 1 м за рік; Огірки-4-6 кг з 1 м за рік; Гриби вішанка-80-100 кг з 1 м за рік.
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|