![]() |
|
|
#541 | |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Україна: реформи або смерть
Денис Денисенко, для УП _ Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Цитата:
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 12.06.2014 о 03:00. |
|
|
|
|
|
|
#542 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Голова Держприкордонслужби подав у відставку.... Активісти, які пікетували будівлю Державної прикордонної служби України, досягли своєї мети — керівник відомства Микола Литвин подав у відставку. Про це повідоми журналіст 1+1 Григорій Жигалов. "Активісти, які пікетували прикордонслужбу, свого досягли — Литвин підписав рапорт про відставку", - написав він на своїй Facebook-сторінці. Згідно із законом про "Державну прикордонну службу України", голову Державної прикордонної служби призначає на посаду президент за поданням прем'єр-міністра та припиняє його повноваження на цій посаді. Як відомо, 12 червня кілька десятків мітингувальників намалисяштурмом взяти будівлю головного офісу Державної прикордонної служби на вулиці Золотоворітській. Вони звинувачували керівництво відомства у корупції та нездатності організувати охорону державного кордону на сході країни. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив "силовим розблокуванням та арештами" мітингувальникам, які пікетували Держприкордонслужбу. "Ці люди, які вимагають активізації, повністю блокують держустанову, яка фактично проводить бойові дії", - підкреслив міністр. Українська правда.
|
|
|
#543 |
|
Передовик
Ukraine
|
Люстрація в Україні провалена?
За три місяці нова українська влада навіть і не розпочинала очищення системи держуправління від корупціонерів, зрадників та колишніх агентів КДБ, констатують у Люстраційному комітеті. Про це пише "Deutsche Welle". Люстраційний комітет досі залишається лише у статусі громадської організації, а його активісти працюють виключно на ентузіазмі, хоча після Майдану політики зобов’язалися надати йому державний спецстатус для проведення повномасштабної люстрації. "Нові топ-посадовці не захотіли зламати систему корупції, а захотіли очолити її. Ми вигнали Януковича, але його система залишилася і далі працює, але з новими керівниками", - констатує голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв. Соболєва Рада Майдану уповноважила провести люстрацію після падіння режиму Януковича. Для цього громадські активісти розробили вже чотири законопроекти про люстрацію, аби можна було на законних підставах проводити очищення держсистеми. Але жоден з них депутати поки не розглядали. П’ятий документ у п’ятницю, 13 червня, представники громадськості мають намір подати вже новому президенту Петру Порошенку, аби він вніс його на розгляд Верховної Ради. "Ми розробили для нього документ, аби це був перший президентський закон. Ми зробили всю правничу роботу. Йому залишається тільки застосувати свій політичний вплив, щоб люстрація почалася", - сказав Соболєв. Голова Люстраційного комітету визнає, що ідею проведення люстрації у Верховній Раді підтримують лише поодинокі депутати і немає жодної політичної сили, яка готова голосувати за розроблені громадськими активістами законопроекти. Це констатує і Євген Захаров, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини. Ця організація також запропонувала власний законопроект про люстрацію для депутатів Верховної Ради. "Парламент не хоче ухвалювати закон про люстрацію через те, що частина депутатів покине Верховну Раду після цієї люстрації. А хто ж хоче виганяти себе!?", - каже Захаров. Правозахисник наголошує, що люстрація невигідна нинішнім українським політикам, оскільки критерії очищення владної верхівки та нижчих чиновників сягають ще в історичне минуле. Активісти пропонують не допускати до державних посад колишніх комуністів, КДБістів та корупціонерів - співробітників тих правоохоронних органів, які вистежували і арештовували активістів, порушували права людей на мирні зібрання під час Євромайдану. "Приклад Росії показує, що коли до влади приходять колишні КДБісти, то це має сумні наслідки", - наголошує Захаров. Люстраційний комітет у своєму законопроекті хоче ще більш ретельної люстрації – починаючи з очільників держорганів, які під час революції не пішли з посад, тим, хто підтримував анексію Криму та порушення територіальної цілісності України, і тим, хто "не може пояснити джерела своїх доходів, та доходів своєї сім'ї" і закінчуючи колишніми начальниками комсомольських і компартійних організацій в Радянському Союзі. Водночас, у Верховній Раді спростовують закиди у бездіяльності щодо підготовки закону про люстрацію.
|
|
|
#544 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Анатолій Гриценко. Український політик, міністр оборони (2005—2007), голова Комітету ВР України з питань нацбезпеки і оборони (2007-2012), голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів (з 2012), лідер партії "Громадянська позиція". Полковник запасу. Президент має заборонити чиновникам такі заяви! Голова НАК Нафтогаз заявив, нібито Україна готова виплатити Росії борг $1,9 млрд за спожитий газ, якщо Росія погодиться на нову ціну в $326 за 1000 кубів газу хоча б на наступних півтора роки. Що це за заяви, та ще й від імені Держави Україна? На місці Президента, а за Конституцією саме він координує зовнішню політику держави, я би заборонив українським чиновникам подібні заяви, а тим більше – будь-які виплати зараз Росії-агресору! Путін-агресор силою захопив Крим, внаслідок чого наша держава втратила не менше трильйона доларів. Путін-агресор дестабілізує Схід країни, там росіяни і місцеві найманці з російською зброєю убивають наших громадян, зупинено роботу підприємств, нормальне життя мільйонів наших громадян. Усі ці втрати України чиновники порахували? Тож за таких умов – жодних виплат Росії, нехай Путін з Міллєром своїм газом давляться! Врешті-решті, і я постійно на цьому наголошую: російський газ Державі Україна не потрібен взагалі. Він потрібен олігархам від хімії й металургії? Так уперед на ринок, торгуйтеся собі й купуйте, де хочете й скільки хочете! Ви бачили, щоб президенти Чехії чи Словенії торгувалися з Путіним за ціну на газ для чиїхось приватних підприємств? Не бачили, бо там газовий бізнес ніколи не був "президентським бізнесом". Україні треба теж нарешті припинити хибну практику газових переговорів на рівні глави держави. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
|
|
#545 |
|
Передовик
Ukraine
|
У партизанському загоні у Донбасі за Україну воює четверо...мільйонерів із Майдану...
Про те, що на Донеччині є українські партизани, чутки ширилися від початку Антитерористичної операції. newsru.ua вдалося переконатися, що ці чутки реальні, і поспілкуватися з командиром партизанського загону в околицях міста Слов'янська. Це колишній офіцер радянської та російської армії, колишній співробітник спецпідрозділу "Беркут", ветеран Афганістану - а зараз Майор Вихор. Псевдонім, ясна річ. Майор Вихор організував невеликий партизанський загін, який, не підкоряючись керівництву АТО, виконує бойові завдання зі знищення терористів як у тилу, так і на передовій.Він пройшов Майдан від першого і до останнього дня. Свою партизанщину пояснює буденно: "Я вже своє пожив. Трішки розбираюся у війні, оскільки колишній офіцер. Тому моє місце там. Не студентів, яких у 18 років можуть мобілізувати до армії без досвіду і підготовки, а моє і таких, як я.У нього є син. Призовного віку. І саме цей факт спонукає його робити все, щоб ця війна завершилася якомога раніше.Що таке ваш загін? Розкажіть про нього.Всі командири і керівники АТО чудово розуміють, що вони обмежені рамками законодавства, певних статутів і наказів. Накази ці не завжди правильні. А партизанському загону, який не перебуває ні у кого на службі, окрім як у народу і своєї совісті, який не виконує нічиїх наказів, окрім як свого командира, і на який не можна ніяк вплинути державним структурам, під силу виконання дуже цікавих, дуже правильних й іноді дуже зухвалих завдань. У ті місця, куди солдатів не пускають, - ми спокійно ходимо і ведемо там бойові дії.Як розуміти: "накази не завжди правильні"?Координація між частинами Міноборони відсутня. Будь-яка інформація, яка надходить у штаб, має бути оперативно оброблена. Такого немає на даний момент. Оперативний штаб ніби і є, проте оперативних дій ми не бачимо.Дивишся іноді вже при під'їзді до блокпоста і стає зрозуміло: його обладнано "під злив", назвемо це так. Його розташування таке, що виключені будь-які інженерні споруди, що дозволяють бійцям тримати оборону. Командування відокремлене. На території цього блокпоста перебуває чотири різних підрозділи, які між собою не мають координації. Відповідно, про якусь чітку, правильну бойову взаємодію під час відбиття атак або в наступальних діях не може бути і мови. У кожного підрозділу лише кілька рацій. Уточню, приблизно на сто бійців дві або три рації. І всі вони налаштовані на різні хвилі. При цьому, виходячи з тих умов, в яких вони там існують, взаємодія підрозділів здійснювалася за допомогою "пейджер-джана". Тобто, посилався солдат, чомусь тільки Нацгвардії, який під кулями біг в інший окоп або до іншого підрозділу, або до бронетехніки, стукав по броні і просив стріляти в тому або іншому напрямі. Розумієте, на який ризик наражалися молоді хлопці і строковики Внутрішніх військ?Наприклад, кілька днів тому (розмова відбулася на початку червня - ред.) до одного з блокпостів під'їхала колона з понад 40 вантажівок, як з'ясувалося потім, кадировських найманців. Ми повідомили в ту ж мить у штаб, але на цю інформацію ніхто належним чином не відреагував. У відповідь нам сказали, що вам на допомогу вислали три БТР. Вони досі так і не доїхали. Виникає питання: чи не зливається підрозділ? Уточню, що це підрозділ з патріотів, які кинули всі свої справи, сім'ї, роботу і зголосилися їхати в зону АТО! Тобто, насильно, як "срочників" ВВ, їх ніхто не слав. Навіщо так багато людей, найбільш патріотично налаштованих - а при такому підході патріотизм може перерости в радикалізм щодо цих командирів або ж влади в цілому - послали на передову, де постійно йде вогневий контакт, прямо під кулі? У розрахунку, що раптом не виживуть?Йдемо далі. Повний бардак у відданні і виконання наказів. На сьогоднішній момент Нацгвардія - це цивільні люди, які прийшли за контрактом від трьох місяців до трьох років і потім повернуться в цивільне життя. Здебільшого вони навіть в армії до цього не служили. Вони не знають, що таке військова дисципліна і виконання наказів. Через це виникають деякі проблеми під час бою. Хоч і командири іноді віддають дурні накази. Приклад: на одному з блокпостів під час бою командир взводу, що записав себе під час вступу до Нацгвардії старшим лейтенантом, - а як з'ясувалося він не має навіть військової освіти, - наказав солдатам перебігати з одного укриття в інше, хоча цього ніяк не можна робити. Люди побігли, і загинув військовослужбовець. Зараз проти цього командира, нібито, порушили кримінальну справу, але він втік і перебуває в розшуку.Куди втік - відомо?За нашою інформацією, він перебуває в Криму. Ці всі хиби можна довго перераховувати. З хорошого потрібно відзначити одне: люди, попри погані умови перебування, відсутність відповідного озброєння і захисту, переносять всі складнощі і воюють. Такий, не побоюся цього слова, великий дух українського народу. Такого я не бачив у Росії. Я колишній офіцер російської армії і армії СРСР...Чекайте, російської, я правильно почув?Цілком вірно. Так от, я бачив людей багатьох національностей, але українці унікальні. Такого духу, я його називаю козацький, я не зустрічав ніде. Патріотизм українця на неймовірно високому рівні. І мені не хотілося б, що вони гинули через дурні накази.Тому я й вирішив створити партизанський загін. Мета - звільнити Україну від загарбників. У підрозділі перебувають добровольці, в основній своїй масі - офіцери запасу, старшини або рядові, що мають бойовий досвід або достатньо велику вислугу років. Люди, які уміють поводитися зі зброєю, розуміють команди з півслова і з напівпогляду. Багато з них розвідники, десантники, інженери, сапери, мотострільці.Я так розумію, що ваші партизани до початку військових дій вели звичайне цивільне життя, правильно?Не повірите! У мене в загоні як мінімум чотири бійці - це українські гривневі мільйонери. Не олігархи, звісно, але люди дуже забезпечені.Та годі... Чотири мільйонери партизанять на передовій?Очевидно! Вони члени загону. Самі себе озброїли, і це чудово. Нас ніхто окрім себе самих або волонтерів не озброїть. Або ж бізнесменів, які розуміють, що якщо так і далі триватиме - ця кадировська чума, - вони можуть позбутися своїх бізнесів. Я скажу більше: ці самі люди стояли на Майдані. Читайте більше Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
|
|
#546 |
|
Передовик
Ukraine
|
У неділю Київ збереться на Віче, Львів – на Євромайдан...
15 червня о 12:00 у Києві на Майдані Незалежності розпочнеться Третє громадське Віче. Про це повідомили у прес-центрі Майдану. Під час офіційної частини Віче представники спільнот Майдану оголосять план дій на найближчі дні щодо забезпечення зміни виборчого закону, розпуску та позачергових виборів Верховної Ради. На підтримку цих намірів буде проведено флеш-моб та оголошено звернення до президента та Верховної Ради. Також будуть окреслені результати АТО, стан питання з поселення біженців й оголошено звернення до громадян України, які проживають на Сході, в районах бойових дій. "Окремою темою буде винесено питання прийняття нового закону про місцеве самоврядування, який планується до голосування в Верховній Раді наступного тижня та який фактично знищить права на створення реальних територіальних громад, якщо буде прийнятий", - зазначено у повідомленні. Також Майдан підсумує результати власної діяльності за останній тиждень та оголосить план дій на наступний тиждень. "Громада Києва та Спільноти Майдану очікують публічної зустрічі з міністром охорони здоров’я Олегом Мусієм та іншими відповідальними чиновниками для відповідей на запитання стосовно відновлення лікування та реабілітації постраждалих на Майдані та під час АТО",- зазначили у медіа-центрі Майдану. Друга частина Віче буде присвячена темі територіальних громад та їхніх можливостей. Разом з тим 15 червня о 14:30 на Львівському Євромайдані відбудеться загальноміська панахида пам’яті 49-ти пасажирів та членів екіпажу літака Збройних сил України, збитого терористами біля Луганська. Про це повідомив співкоординатор "ЄвроМайдан Львів" Роман Брезіцький, пише Гал-Інфо. Згідно з повідомленням, о 15:30 відбудеться реквієм за загиблими у якому візьмуть участь солісти Львівської Опери. Львів’ян запрошують відвідати захід та вшанувати пам'ять загиблих героїв, запалити свічку.
|
|
|
#547 |
|
Передовик
Ukraine
|
Над посольством окупантів у Києві вивісили прапор УПА..
14.06.2014 21:26 Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Протестувальники зірвали російський прапор із флагштока на території посольства РФ у Києві під час мітингу 14 червня. Мітингарі підчепили прапор вудкою і зірвали його з верхівки флагштока, повідомляють Українські новини. Водночас прапор порвався і повністю не впав на землю. Однак це не зупинило людей і через деякий час їм таки вдалося повністю зірвати прапор. Фото зі сторінки Катерини Крук у Twitter Інші активісти у цей час повністю розгромили перевернуті машини співробітників посольства і розмалювали їх. Запчастини від машин вони покидали на територію посольства. Також протестувальники повісили на воротах посольства червоно-чорний прапор національно-визвольної боротьби (прапор УПА). Нагадаємо, раніше протестувальники закидали яйцями будівлю посольства Росії в Києві, а також облили метали в неї червону фарбу і зеленку. Крім того, вони перевернули і побили 7 автомобілів співробітників російського посольства. Експрес онлайн Читайте більше Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
|
|
#548 |
|
Передовик
Ukraine
|
Україна цього дня -- в жалобі... 15.06.2014 Сьогодні, 15 червня, оголошене в Україні днем жалоби за загиблими в суботу військовослужбовцями – учасниками антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Указ про це підписав президент України Петро Порошенко.На будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій приспусщений державний прапор України. Скасовані розважально-концертні заходи, спортивні змагання, засоби інформації зобов’язані внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.О 12:00, додає Радіо Свобода, хвилиною мовчання буде вшанована пам’ять загиблих.Уночі 14 травня при заході на посадку в аеропорту Луганська бойовики пострілами із зенітної установки та кулемета збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака перебували 49 військовослужбовців. Читайте більше Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 15.06.2014 о 10:37. |
|
|
|
|
|
#549 |
|
Передовик
Ukraine
|
Десантники у Луганську загинули через зраду...
Хто "злив" інформацію про Іл-76 терористам - головне питання? Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Імена загиблих у Луганську вже відомі. Вони були з усієї України – від Луганщини до Львівщини, йдеться в сюжеті ТСН. Найбільша кількість жертв – з Дніпропетровської області. Саме там розташована 25-та повітряно-десантна бригада, бійців якої перевозив екіпаж з мелітопольської бригади військово-транспортної авіації. Середній вік загиблих – 30 років. Майже у всіх залишилися родини та маленькі діти. Загиблих військових називають не інакше, як героями. І у жалобі за ними – мільйони українців. Більшість десантників – нещодавно мобілізовані, але з досвідом бойових дій, зокрема й під Слов'янськом. Багато з них з власної ініціативи пішли до військоматів записатися до армії, коли ще почалися кримські події. Зокрема, 44-річний Валерій Алтунін. Він закінчив військове училище, потім став підприємцем у Кривому Розі, але добровільно пішов до армії. Його призначили командиром взводу. "Це були всі добровольці, які прийшли до військоматів і пішли добровільно захищати свою Батьківщину. Вони були просто нормальними людьми, які хотіли жити в одній країні, в Україні, щоб над їхніми рідними і близькими було мирне небо", - розповів керівник штабу національного захисту Дніпропетровської області Юрій Береза. Дев'ятеро загиблих – з мелітопольської бригади військово-транспортної авіації. Вона - єдина в Україні. Тут служать професіонали найвищого ґатунку – їх постійно залучають до виконання місій по всьому світу. Наприклад, у військово-транспортній операції "Північний сокіл" у Гренландії. Там хлопці працюють в умовах практично нульової видимості при морозах у -50 та ураганному вітрі. Льотчики на Іл-76 саджали літаки просто на сніг – без запасних аеродромів та навігаційних засобів зв'язку. Відповісти за смерть українських військових мають не лише російські найманці, твердять військові експерти. Зрада серед своїх – ось причина такої кількості жертв. "Найстрашніше, я думаю, що ці люди, ці герої загинули в результаті зради. Не думаю, що недбальство в нашій армії доходить до цього. Є певні заходи, які повинні були виконати при прийомі таких бортів в аеропортах і на аеродромах під час проведення таких дій", - зізнався Береза. Нині побратими та родичі загиблих чекають реакції від керівництва держави. І ще одна болюча проблема – це ідентифікація тіл загиблих, яка може розтягнутися на тижні. Тож коли країна зможе попрощатися із загиблими бійцями, нині немає жодних прогнозів. Як уже повідомлялося, у збитому терористами Іл-76 загинули хлопці з усієї України. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
|
|
#550 |
|
Передовик
Ukraine
|
До посольства РФ у Києві несуть похоронні вінки для Путіна...
Другий день триває протест українців біля посольства Росії в Києві. Про це пише сайт Білоруський партизан. 15 червня ситуація біля дипломатичного представництва нормалізувалася. Від будівлі посольства відвезли перевернуті і покручені машини російських дипломатів. Біля посольства чергує посилені наряди Держохорони і поруч стоїть 2 автобуси з міліціонерами. Недалеко чергують пожежники. Кияни приходять до посольства і приносять вінки з написом "Володимиру Путіну". Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| А що Ви сьогодні робили?* | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 73 | 06.11.2016 21:43 |
| Світлодіодні лампи – освітлення майбутнього вже сьогодні | Igor1031 | Офтопік (теревеньки) | 0 | 07.02.2015 14:37 |
| Сьогодні викопав... | sat-prof | Ваші захоплення | 8 | 25.05.2014 09:36 |
| MYtv (Україна) | hmura | Провайдери платного ТБ | 1 | 15.12.2011 16:09 |
| Україна запустить свій супутник 2011 році | sat-prof | Загальний розділ! | 8 | 25.06.2010 11:15 |