SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Офтопік (теревеньки)

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 30.06.2014, 21:53   #581
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Порошенко радиться про подальшу долю перемир'я в зоні АТО....
Понеділок, 30 червня 2014, 20:36

Під головуванням президента Петра Порошенка проходить засідання РНБО, де вирішується план подальших дій на сході України.

Про це Українській правді стало відомо з поінформованих джерел в АП.

За даними джерела, перед засіданням відбулася зустріч президента з усіма позафракційними депутатами Верховної Ради.

Пізніше стало відомо, що звернення Порошенка щодо рішення про дії у зоні АТО заплановано на 22:00.

Як відомо, о 22:00 30 червня спливає термін припинення вогню в рамках "мирного плану" Порошенка. У Росії заявляють про необхідність продовження "перемир'я".

Як відомо, раніше президент РФ Володимир Путін зазначив, що наполягає на подовженні вже подовженого до 22:00 30 червня перемир'я між українською армією та бойовиками на Сході України.

29 червня біля Адміністрації Президента відбувся мітинг, учасники якого протестуували проти оголошення перемир'я на Сході України та вимагали відновлення активної фази АТО.

30 чернвя після телефонної розмови президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини було ухвалено рішення про подальшу роботу за 5 спільним пунктами. В адміністрації президента Франсуа Олланда зазначили, що Україна та Росія погодились працювати разом задля встановлення двостороннього перемир'я на сході України.

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Старий 01.07.2014, 01:10   #582
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

ПОРОШЕНКО ПРИПИНИВ ПЕРЕМИР'Я У ЗОНІ АТО.....
Вівторок, 01 липня 2014, 00:47

Президент Петро Порошенко припинив перемир'я у зоні дії АТО.

Про це йдеться у зверненні президента 30 червня після засідання РНБО.

"За підсумками засідання Ради Національної Безпеки і Оборони президент Петро Порошенко прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Таким чином режим припинення вогню, проголошений Президентом 20 червня та подовжений до 22.00 30 червня, вважається таким, дія якого завершилася", - йдеться у повідомленні.

"Ми будемо наступати і будемо звільняти нашу землю. Непродовження режиму припинення вогню – це наша відповідь терористам, бойовикам, мародерам, всім тим, хто знущається над мирним населенням, хто паралізує роботу економіки регіону, хто зриває виплати зарплат, пенсій, стипендій, хто підриває залізницю, руйнує водопроводи, хто позбавив людей нормального мирного життя", - наголосив Порошенко.

Як відомо, о 22:00 30 червня сплив термін припинення вогню в рамках "мирного плану" Порошенка. У Росії заявляють про необхідність продовження "перемир'я".

Як відомо, раніше президент РФ Володимир Путін зазначив, що наполягає на подовженні вже подовженого до 22:00 30 червня перемир'я між українською армією та бойовиками на Сході України.

29 червня біля Адміністрації Президента відбувся мітинг, учасники якого протестуували проти оголошення перемир'я на Сході України та вимагали відновлення активної фази АТО.

30 чернвя після телефонної розмови президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини було ухвалено рішення про подальшу роботу за 5 спільним пунктами.

Старий 01.07.2014, 01:11   #583
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Під Слов'янськ везуть важку техніку. Українську...
Вівторок, 01 липня 2014, 00:40

У напрямку Слов’янська просувається велика колона української бронетехніки.

Про це у своєму Twitter повідомив журналіст Саймон Островскі.

У колоні, за його словами, були важкі самохідні гаубиці та ракетні установки залпового вогню "Ураган".

Згодом з’явились аматорські фото та відео колони важких автоплатформ, які перевозять бронетехніку.

На оприлюднених кадрах можна розпізнати 152-мм самохідні гаубиці МСТА-С та броньовану ремонтно-евакуаційну машину із чіткими синьо-жовтими прапорцями на бортах.

Старий 01.07.2014, 21:26   #584
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Не плачте, мамо, ваш син - герой!

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Навiть без нiг, з розтрощеними гранатами i кулями руками, нашi солдати, що лежать в госпiталях, запевняють, що знову повернуться на схiд.

-- Там -- вiйна?

Пауза коротка.

-- Вiйна, -- чую спокiйне.

-- Страшно там?

Знову пауза.

-- А коли було страшно?

-- Як комбата принесли вбитого.

-- Рана болить?

-- Нi. Трохи, -- обличчя красиве, як у кiнозiрки, злегка червонiє.

-- Там же можуть убити, капiтане.

-- Можуть. Але ви не розумiєте: я мушу бути там. Там мої хлопцi.

...Там, де болить нога, -- нiчого немає. Там -- порожньо. У медицинi це називають ампутацiєю. У народi коротко i жорстоко -- калiцтво.

Його звати Олег. Вiн -- капiтан, командир роти, i йому тридцять два.

Нехай без нiг, але живi

...Початок лiта 2014 року. Вiйськовий госпiталь. На вулицi сонце i квiти цвiтуть. Мирно так. А тут -- без нiг юнаки. У бiльшостi вуса ще тiльки засiваються. I всi в бинтах.

Ось на милицях шкутильгає один. Коротко стрижене волосся кольору пшеницi. Його звуть Володя. Вiн iз Житомирщини родом. Працював на заводi колись. Потiм мобiлiзували. Тепер ось тут. Вистукує палицями вiд палати скрипучу азбуку Морзе, кульгає до свiтлицi, новини спiшить подивитися. У Володi немає лiвої ноги.

Ось ще один на милицях, також волосся русе. I вiн без ноги. В одного нижче колiна, у другого вище -- кукси в бинтах.

А ось чорнявенький такий, рокiв двадцять чотири, кароокий. Такий, як вiн, дiвчатам подобається. Це -- Ростислав, лейтенант iз Днiпропетровська. Пiд спортивкою -- тiльник, рука в апаратi Iлiзарова. Питаю: чи одружений? Каже: "Вiйна. Потiм".

На кожному з юнакiв -- зеленi майки або голубi десантнi тiльники. Здається, що тут, у госпiталi, режисери знiмають фiльм про вiйну. Та якщо пiдняти тi зеленi майки й голубi тiльники -- груди i животи в бинтах. Там -- рани. Не намальованi режисером. Справжнi. Ще зовсiм свiжi. Лiкарi витягли кулi з тих ран недавно.

I капiтан Олег iз Запорiжжя, i решта, отi Iвани, Сергiї, Дениси, Ростислави -- з Днiпропетровська, Миколаєва, Тернополя, Львова, Волинi, Хмельницького, Чернiвцiв, отi синьоокi i з очима, що кольору стиглих каштанiв... Отi без нiг, з розтрощеними гранатами i кулями руками... А деякi не встають. Вони всi з вiйни. З тiєї божевiльної вiйни на сходi.

Не плачте, мамо. Вони повернулися. Вони -- живi.

-- На сьогоднi в нас 27 поранених вiйськовослужбовцiв. Частину поранених вже пiдлiкували i виписали ранiше, -- перегортає списки Iван Степанович Богдан, заступник головного лiкаря вiйськового шпиталю.

Богдан -- нейрохiрург, полковник.

Це вже третiй "завiз". Всього у госпiталi було їх до пiвсотнi. Останню партiю -- 13 отих хлоп'ят, поранених, уже без нiг, -- привезли минулої п'ятницi. Найважчих -- лiтаком.

-- Троє в реанiмацiї. Поранення вкрай складнi, стан їх непростий, -- хмурнiє нейрохiрург. Вiйськовi лiкарi небагатослiвнi. Давно сивий, не може звикнути, що в ХХI столiттi їм, медикам, доводиться витягувати кулi з молодих тiл.

У реанiмацiї -- два Романи i Сергiй. З тих, безвусих ще зовсiм. Кулi й осколки вiд гранат були в їхнiх грудях, ногах, руках, животi. I в хребтi досi.

"СПЕРШУ КАЗАЛИ: "ОТРУЇМО", А ПОТIМ ПРОСИЛИ: "ЗАХИСТIТЬ"

...Запах лiкiв, чистота, аж скрипить, бiлi халати, палати. Над дверима надпис -- "невiдкладна хiрургiя". Тут найважчi з поранених. Їх щойно перевели у вiддiлення реанiмацiї. Тут i 32-рiчний капiтан Олег iз Запорiжжя. Син два мiсяцi тому в нього народився, а батько його ще й не бачив.

-- Спершу в Херсонськiй областi стояли, на кордонi з Росiєю, потiм -- Краматорськ, Мелiтополь, Слов'янськ, -- каже. Дружина вже знає, що чоловiк без ноги. Хай. Але живий.

-- Дуже болiло? -- питаю.

-- Нi. З мiномета стрiляли. Не було що рятувати, нога в берцi висiла лише на однiй шкiрцi, -- знепритомнiє капiтан пiзнiше. Поранили у Слов'янську, там, де комбата вбито було.

-- Ви бачили обличчя тих, хто стрiляв?

-- Нi. Вони близько не пiдходять. I не виходять на вiдкриту територiю, ховаються.

Юний капiтан хоче сказати, що та вiйна -- пiдла дуже. Що стрiляють у них, ховаючись за спини старих людей i прикриваючись, як живим щитом, малими дiтьми, але вiн небагатослiвний. Тут усi такi. I лiкарi. I пораненi.

Мiномети, гранатомети, автомати, гранати, смерть, вiдiрванi руки i ноги, рванi рани живота -- цi юнi солдати, що нинi ось тут, у госпiталi, знають це все не з фiльмiв i розповiдей очевидцiв. Це пекло вони пройшли самi. Хто у двадцять, а хто -- в двадцять п'ять. Смерть їм там, на сходi, дихала в обличчя. Близько зовсiм була.

-- У Краматорську нас обстрiлювали з гаражiв, з кладовища. З вiкон будинкiв. Виманювали, щоб ми вiдстрiлювалися у вiдповiдь. А ми не могли стрiляти -- там люди. То вони раз iз кладовища з "ерпегесiв" по нас, а раз розвертали -- i по будинках, де люди. Робили так, щоб всi думали, що то вiйськовi по людях мирних стрiляють, -- у юних голосах зневага. Нечесна ця вiйна.

Капiтана поранили у Слов'янську. Того дня там було вбито комбата. Того дня i поранено Антона. Ось вiн, на сусiднiм лiжку в "невiдкладнiй хiрургiї" госпiталю. Куля влучила юнаку в живiт. Антону дев'ятнадцять. Вiн з Миколаївської областi. Мама приїде скоро.

-- Не болить, -- ловить мiй погляд. А на чолi -- крапельки поту. Антон також рветься назад. Туди, на вiйну. Як i капiтан каже: "Там -- нашi хлопцi". Чекає, щоб тi рани швидше загоїлися.

-- Антоне, можуть убити ж, -- пильно вдивляюся в очi юнака, що ще не вмiють казати неправду.

-- Не вбили ж, -- усмiхається. Такого чистого погляду, як у цього хлопчини, я вже давно не бачила.

Мама Антона не знала, що її син на вiйнi. Тут багато поранених признаються лише тепер мамi-татовi, де були.

-- А нащо мамi знати, що ми на вiйнi? Переживати i плакати тiльки буде, -- каже Богдан. Йому двадцять два. Поранено хлопчину в руку i ногу. Пiд Луганськом був бiй. Богдан з Карпат родом. Пiшов до вiйська добровольцем.

-- Як у Луганську? -- питаю.

-- Сумно там, -- кажуть. Сумно у їхньому розумiннi -- бiдно люди там живуть.

-- Спершу багато людей ставилися до нас агресивно. Казали: "Їдьте звiдси -- самi розберемося". А пiзнiше бiгли до нас, просили, щоб ми захистили, i дякували, що ми там є.

-- А чого так змiнилося ставлення? -- питаю.

- Бо люди зрозумiли, що їх обдурили. Яка там республiка? Там же найманцi, а з мiсцевих то такi -- наркомани, алкоголiки. Їм дали зброю й кiлька гривень, ото й усе. Коли вони почали грабувати, розстрiлювати, то люди й побiгли до нас, -- розповiдають. -- Ми стояли там бiля одного села в Луганську, то мiсцевий священик пiдбурював людей труїти вiйськових. Руками розмахував, викрикував, що воду потруїть. У нас води не було, але ми в них i не брали. А потiм люди дякували, що ми там, i помагали.

"ВОНИ ВСI -- ГЕРОЇ"

...Олегового комбата вбили на дорозi мiж донецьким Слов'янськом i луганським Красним Лучем.

-- Хлопцi казали, вiсiмдесятьох поранили тодi, -- каже капiтан.

- Першу допомогу пораненому надають на полi бою. Тодi в Iзюм, там найближчий госпiталь. Знову -- допомога i звiдти до Харкова. Там оперують. Тодi поранених вiдправляють далi, у чотири найбiльшi вiйськовi госпiталi: Київ, Одеса, Вiнниця i Львiв, -- полковник Богдан каже, що медикаментiв вистачає. Немає хiба мила, бритв. I памперсiв треба. Лежачих багато. Матраци вiд пролежнiв закупили спонсори.

- Я коли їхав до Харкова, думав: чого туди їду? Що я, судинний хiрург, там зможу зробити? А як добре, що там був: троє наших хлопчикiв з руками i ногами тепер житимуть, -- судинний хiрург Вiктор Сливка показує свiтлини на мобiльному. Дивнi то свiтлини. Там страшна рана. -- Рука жива, ми вставили штучну аорту, -- очi хiрурга щасливi. -- Вiн житиме з рукою.

Тут, у шпиталi, нiхто не дiлить поранених на солдатiв i офiцерiв. Немає тут бiльших героїв чи менших. "Нашi хлоп'ята -- всi герої", -- кажуть медики.

У багатьох вiйськових хiрургiв втома в очах. Кажуть, найважливiше при пораненнi -- перша допомога. Зупинити
кровотечу, знеболити, зафiксувати -- прив'язати до пораненої кiнцiвки щось тверде, що є пiд рукою. Навiть автомат -- той завжди пiд рукою. А якщо немає джгута, кров зупиняти потрiбно поясом, будь-яким шнурком. Зав'язати вузол на шнурку, вставити у нього якусь палицю i так закручувати цей шнур. За пов'язку -- багато тканини, навiть майку скручувати. I накладати все шарами, щоб затиснути судини, -- вiйськовi лiкарi запевняють, що сьогоднi треба всiм знати таке. I якнайшвидше до лiкарнi. Якнайшвидше.

Уже понад 165 вбито. Наших Василькiв, Андрiйкiв, наших хлопчикiв.

- Були такi моменти, що сiм годин не могли забрати пораненого, бо тривав обстрiл, -- розповiдають далi хiрурги. -- Терористи роблять так: снайпер стрiляє в одного, а двоє бiжать, щоб визволити його, i вони в тих стрiляють. Отак виманюють. Тодi набiгають i розстрiлюють з автоматiв. Так виманювали снайпери на Майданi.

- Я був у харкiвськiм госпiталi двадцять днiв. Щодня наших хлопчикiв привозять. Один день запам'ятався найбiльше, -- дивиться хiрург Сливка за вiкно. -- Того дня в харкiвський госпiталь з боїв на сходi привезли 57 поранених. Врятували всiх. Одного лише не змогли. В БТРi граната вибухнула. Його привезли живим, але дуже з великою
крововтратою. Майже вiдiрвана рука. Було розiрвано обидва стегна, пошкодженi артерiї. Вся передня стiнка живота -- суцiльна рана з опiком. Великi опiки. Рани несумiснi з життям, -- сумно каже.

...Вiдрядження лiкарiв зi шпиталю оцiнюють, як i у всiх вiйськових, -- 30 гривень доба.

"Я ПОВЕРНУСЯ -- ТО МIЙ ОБОВ'ЯЗОК"

...Поранений в обидвi руки й обидвi ноги -- Iванко Венгрин, 22 роки. Теж каже: "Я повернуся назад..." Поранений у стегно -- Микола Сичук, 51 рiк, з Нововолинська. Колишнiй афганець: "Я повернуся на фронт, це моя країна..."

"Бiля Красного Лимана ми попали пiд обстрiл... Мене перев'язали i залишили на блокпостi, а хлопцi пiшли далi в бiй. Я повернуся - то мiй обов'язок", -- йому двадцять два. Звати Ростислав. Вiн десантник. Руку юнака вiйськовi хiрурги збирали по крупинцi.

-- Ростиславе, ти боявся?

-- Не боїться тiльки дурень.

-- А як перейти страх?

-- Нiяк. Просто робиш свою роботу, як вчили, як у статутi написано, i все буде нормально.

-- А тi, що не перейшли страх. Були такi?

-- Були. Ми їх iз собою не брали...

Не плачте, мамо. Ваш син -- герой. Хай без нiг. Хай без рук. Без очей. Хай так. Вони всi без нагород -- герої. Оцi хлоп'ята. Нашi дiти.

Свiтлана МАРТИНЕЦЬ.

Старий 02.07.2014, 19:33   #585
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Більшість українців хочуть поновлення ядерного статусу.....
Середа, 02 липня 2014

Більшість українців - 43% - виступають за повернення Україні статусу ядерної держави.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова та фондом "Демократичні ініціативи".

Водночас ідеї відновлення ядерного статусу виступають 37% і ще 20% не визначилися.

При цьому 39% населення не вірять, що відновлення ядерного статусу України можливе, 33% - вважають, що можливо, а 28% складно відповісти.

Найбільше прихильників повернення статусу ядерної держави – в Західному (51% - за, 28%- проти) і Центральному (53% та 29%) макрорегіонах.

На Півдні також переважають прихильники доцільності ядерного статусу (43% - за та 32% - проти).

На Сході частки тих, хто вважає це необхідним або навпаки непотрібним, є однаковими (по 38%).

Донбас - єдиний регіон України, де абсолютна більшість виступає проти відновлення ядерного статусу України (65%), і де найменша доля прихильників такої ідеї (19%).

Повернення ядерного статусу необхідним вважає відносна більшість у всіх вікових групах, окрім найстаршої.

Але в той же час в кожній з вікових категорій відносна більшість не вірить, що це можливо.

Найбільше тих, хто вважає реальним повернути Україні статус ядерної держави, - серед виборців ВО "Свобода" (66%), партії "УДАР" Віталія Кличка (50%), ВО "Батьківщина" (44%) та Радикальної партії Олега Ляшка (37%).

Дослідження було проведене Фондом "Демократичні ініціативи ім.Ілька Кучеріва" разом із Центром ім. Разумкова з 14 по 18 травня 2014 р.

Опитування проводилося в усіх регіонах України, за винятком Криму. Усього було опитано 2011 респондентів за вибіркою, репрезентативною для дорослого населення України (старше 18 років).

Як відомо, після розпаду СРСР Україна успадкувала третій у світі після США і Росії ядерний арсенал.

Однак здобувши незалежність Україна відмовилася від ядерної зброї.

16 листопада 1994 року Україна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1 липня 1968 року.

5 грудня1994 року між Україною, Російською Федерацією, Великобританією та Сполученими Штатами Америки було підписано так званий Будапештський меморандум, за яким перераховані держави-учасниці мали поважати і гарантувати Україні її суверенітет та існуючі кордони.

Агресія з боку Росії та поведінка західних держав показали недієвість цього меморандуму.

Старий 03.07.2014, 20:23   #586
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Селянин з Карпат після капремонту і освячення подарував свій БТР батальйону "Айдар"
02.07.2014

Житель прикарпатського села Пістинь Петро Третяк вирішив подарувати українській армії власний БТР, йдеться у сюжеті спецвипуску ТСН.

Військову бронемашину півроку тому чоловік купив у хмельницьких бізнесменів, таким чином урятувавши її від різання на брухт.

У домашньому ж господарстві, каже Третяк, ця "річ" виявилася геть непотрібною. Тож після капітального ремонту БТР просто стояв у гаражі. За словами селянина, машина в ідеальному стані, має всі документи і навіть номери.

У середу, 2 липня, Третяк освятив БТР та відправив його до Луганська - батальйону "Айдар".

Як повідомлялося раніше, Росія допомагала терористам танками. У заяві держдепу США йшлося про те, що російська військова техніка стягується на південному заході РФ.

Старий 03.07.2014, 21:35   #587
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

ПОРОШЕНКО ГОТОВИЙ ЗНОВУ ПРИПИНИТИ ВОГОНЬ.......
Четвер, 03 липня 2014

Президент України Петро Порошенко заявив, що за певних умов готовий повернутися до режиму припинення вогню.

Про це він сказав під час телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з інформацією, співрозмовники обговорили можливі подальші міжнародні зусилля для підтримки позиції України.

Порошенко поінформував про результати зустрічі у Берліні міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії та окреслив своє бачення наступних кроків у руслі досягнутих домовленостей.

Президент наголосив, що готовий повернутися до режиму припинення вогню, щойно буде підтвердження про його дотримання у двосторонньому форматі, а також за умов звільнення всіх заручників та встановлення контролю за кордоном при моніторингу ОБСЄ.

Глава держави підкреслив, що готовий до початку змістовних політичних переговорів без будь-яких додаткових умов.

У свою чергу Байден запевнив, що США поділяють і підтримують підхід президента України до врегулювання ситуації в цей непростий для країни час і готові докласти зусиль для досягнення миру в державі.

Президент подякував народу США та привітав віце-президента з прийдешнім Днем незалежності, який Америка святкує 4 липня. "Україна сьогодні бореться за свою незалежність і знає їй ціну", - наголосив Порошенко.

Старий 04.07.2014, 12:12   #588
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

АТО наближається до свого завершення - РНБО.....

Антитерористична операція в Донбасі наближається до логічного завершення.

Про це на брифінгу заявив спікер РНБО Андрій Лисенко, коментуючи репліку журналістів про те, що якщо сили АТО будуть звільняти по чотири населених пункти на день, то операція розтягнеться на кілька років, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Лисенко зазначив, що "звільняються населені пункти там, де є штаби або угруповання бойовиків, які чинять опір і влаштовують засідки. Саме ці населені пункти звільняються. І всі вони розташовані якраз на шляху до стратегічних об'єктів... Зараз іде операція, щоб взяти в кільце бойовиків і не дати їм можливості отримувати поставки", - сказав він.

Лисенко зазначив, що за останню добу взято під контроль населені пункти Закотне Луганської області, а також Райгородок, Резниковка, Рай-Олександрівка Донецької області. "Незабаром під контроль українських військових перейде населений пункт Миколаївка. Це дасть змогу відрізати джерела постачань матеріально-технічних засобів та боєприпасів терористам зі сходу", - зазначив Лисенко.

За словами спікера РНБО, антитерористична операція йде дуже успішно. "Операція дуже активна. Кількість населених пунктів, які кожен день звільняються від бойовиків, свідчить про те, що операція наближається до логічного завершення, і це буде обов'язково перемога", - зазначив він.

Лисенко додав, що головна мета українських військовослужбовців - не щоб знищити бойовиків, а дати їм можливість скласти зброю. "Ми готові знову перейти до мирного часу за умови складення зброї терористами, встановлення контролю на українсько-російському кордоні і введення наглядової місії, у тому числі за участю представників ОБСЄ", - сказав він.
Старий 04.07.2014, 19:08   #589
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

З наступного тижня розпочнеться евакуація населення з зони АТО....
04.07.2014

Наступного понеділка розпочнеться масова евакуація мирного населення із зони проведення АТО. Йдеться, насамперед, про жителів Слов'янська і Краматорська, інформує 5 канал.

Ці міста обрали, оскільки нині там тривають найзапекліші бої. Утім, через гуманітарний коридор зможуть вийти усі мирні мешканці. Про таке заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. Для евакуації розробляють кілька маршрутів – основні та запасні. Місця пролягання цих гуманітарних коридорів поки що не розголошують із міркувань безпеки.

Реально спрогнозувати кількість тих, хто буде виходити, зараз дуже важко – каже Зорян Шкіряк. Це залежатиме від ситуації на фронті, від бажання людей виходити, від організації процесу, але організатори розраховують, що це будуть тисячі людей.

Переселенців розмістять у тимчасових пунктах евакуації, а звідти розселять у місця, запропоновані державою. Пильно стежитимуть і за тим, щоб разом із мирними мешканцями до пунктів евакуації не просочилися терористи і диверсанти.
Старий 05.07.2014, 13:39   #590
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Над Слов'янськом замайорить синьо-жовтий стяг...

Президент Петро Порошенко доручив начальнику Генерального штабу Віктора Муженка підняти український прапор над Слов'янську (Донецька область).

"Дав доручення начальнику Генштабу підняти Державний прапор над Слов’янськом. Начальник Генерального штабу України Віктор Муженко повідомив, що сьогодні вночі зі Слов’янська намагалися вирватися бойовики, які потрапили під мінометний вогонь українських військових. В результаті було підбито 1 танк, 2 БМП та 2 БМД бойовиків", – поінформував Президент.

"Зараз в Слов’янську працює розвідка Збройних сил та Національної гвардії України. Вже півтори години до наших військових місцеві мешканці несуть зброю, залишену бойовиками. Це і є справжнє роззброєння, передбачене оголошеним мною планом мирного врегулювання ситуації на Сході", – зазначив пан Порошенко.

Як нагадує НБН, вночі терористи залишили Слов'янськ і попрямували в Донецьк.

Закладки

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
А що Ви сьогодні робили?* sat-prof Офтопік (теревеньки) 73 06.11.2016 21:43
Світлодіодні лампи – освітлення майбутнього вже сьогодні Igor1031 Офтопік (теревеньки) 0 07.02.2015 14:37
Сьогодні викопав... sat-prof Ваші захоплення 8 25.05.2014 09:36
MYtv (Україна) hmura Провайдери платного ТБ 1 15.12.2011 16:09
Україна запустить свій супутник 2011 році sat-prof Загальний розділ! 8 25.06.2010 11:15

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:33.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум