![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
У ВІДНІ ХОЧУТЬ ЗНЕСТИ ПАМ'ЯТНИК ФРАНКУ.
Австрійський тижневик Profil надрукував статтю під назвою "Жиди, кровопивці", у якій Івана Франка названо антисемітом. У публікації також ставиться під сумнів доцільність подальшого збереження пам`ятника "антисеміту" Франку, який встановлено у центрі Відня, повідомляє Zaxid.net. Слова, винесені в заголовок статті - "Жиди, кровопивці" ("Juden, Blutsauger") - автор приписує Іванові Франку. Загалом у тексті журналу подано кілька безсистемно вирваних з контексту цитат з творів письменника, де міститься характеристика галицьких євреїв. Сам письменник названий у статті "радикальним націоналістом і палким антисемітом". Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Публікація цієї статті співпала з науковою конференцію у Віденському університеті, яка має відбутися 24-25 жовтня. Ця конференція присвячена з`ясуванню того, наскільки Івана Франка можна вважати антисемітом і чи заслуговує він на вшанування в Австрії. На ній навіть підніматиметься питання доцільності існування на фасаді Університету пам’ятної таблиці І.Франкові і погруддя українського письменника у центрі міста. Спровокував дискусію виходець з Одеси Еміль Лянґерманн, який у 1970 році з родиною перебрався до Австрії. Саме він переклав німецькою і подав до магістрату Відня "антисемітські" цитати з Франкових творів. Погруддя Івана Франка роботи львівського скульптора Любомира Яремчука встановлено в 1999 році в центрі Відня на вулиці Постґассе, поблизу церкви Святої Великомучениці Варвари. Проект пам'ятника створили львівські архітектори Василь Каменщик та Володимир Турецький. Пам`ятну дошку Іванові Франку на фасаді Віденського університету встановлено у 1993 році. Як відомо, у 2011 році офіційний сайт УЄФА назвав Франка одним із найвідоміших мешканців Львова - сайт охарактеризував класика української літератури як "письменника, соціалістичного активіста і перекладача".
|
|
|
#2 |
|
Передовик
Ukraine
|
У Празі вивісили величезний плакат з Путіним в образі Сталіна...
У п'ятницю , 25 жовтня, у столиці Чехії Празі, де сьогодні стартують парламентські вибори , місцеві активісти вивісили величезний плакат із зображенням президента Росії Володимира Путіна в образі радянського диктатора Йосипа Сталіна. Плакат з'явився за кілька годин до відкриття виборчих дільниць. Як повідомляє місцеве видання idnes.cz , цю акцію провів рух декомунізації . За словами активістів руху для Чеської Республіки знову виникла загроза потрапити " в руки Росії". Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Як зазначає інтернет -ресурс Фото Факти , в 1955-1962 роках в Празі , на Летенской оглядовому майданчику , був встановлений найбільший у світі гранітний монумент Сталіну , як символ комуністичного режиму. Саме в тому ж місці і був піднятий плакат над столицею Чехії , щоб нагадати виборцям про минуле. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
|
|
#3 |
|
Передовик
Ukraine
|
З трибуни Конгресу США прозвучало те, що замовчують регіонали і панічно заперечують комуністи...
01.11.2013 09:54 Американський конгресмен Майк Квіглі згадав жертв Голодомору в Україні. Відеозапис виступу Квіглі у Конгресі опублікований на сайті політика.«Я піднімаюся сьогодні, аби вшанувати 80-річчя геноциду в Україні. Великий штучний голод було зорганізовано за комуністичного правління Йосипа Сталіна з метою викорінення української культури, освіти і соціальних інститутів», – заявив Майк Квіглі.«За сталінського режиму український народ позбавили землі та зерна, загнали у колгоспи, де зрештою заморили голодом. Колишня житниця Європи стала місцем примусового голоду, який у кінцевому рахунку забрав життя понад 6 мільйонів безневинних чоловіків, жінок і дітей», – додав він.«Але спроба Сталіна знищити дух та історію українського народу не вдалася. Цієї п’ятниці Український національний музей у Чикаго згадає тих, чиї життя було загублено у тому геноциді. У музеї буде також відзначено заслуги сильних та яскравих українців сьогодення», – розповів конгресмен.Як нагадує VIDIA, на початку листопада під час серії історичних зустрічей у Нью-Йорку 50 науковців представлять результати своїх наукових досліджень, що стосуються теми Голодомору в Україні у 1932-1933 роках. Читайте більше тут: Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
|
|
#4 | |
|
Передовик
Ukraine
|
Сама маленька людина у світі...
Цитата:
|
|
|
|
#5 |
|
Передовик
Ukraine
|
Вчені помітили зв’язок між аватаром в інтернеті і характером людини...
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Професором університету в американському Стенфорді Джессі Фокс в ході проведення соціального експерименту був виявлений цікавий взаємозв’язок віртуального і реального життя людини. Для студенток університету, які брали участь в експерименті, були змодельовані комп’ютерні 3D-персонажі спортсменок, якими дівчата керували так, як вважають за потрібне. Дівчата, які вибирали для своїх 3D-моделей більш активний спосіб життя, стали частково копіювати їх поведінку, більше займатися спортивними вправами, наприклад, здійснюючи ранкові пробіжки. Вибираючи для комп’ютерного персонажа здорову їжу, студентки і самі почали частіше звертати увагу на складники їжі. З іншого боку, дівчата, які менш трепетно ставилися до фігури і моделі поведінки свого віртуального двійника, в реальності придали у вазі, тим самим повторивши результати своїх персонажів, яких вони воліли балувати фастфудом і солодощами. При підведенні підсумків була виділена очевидна залежність реальної поведінки від віртуального життя людини. Крім теоретичного інтересу, ця залежність може принести практичну користь для формування методів психотерапевтичного лікування.
|
|
|
#6 |
|
Передовик
Ukraine
|
У Китаї з'явився на світ малюк вагою всього 680 грам...
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! У Китаї , в провінції Хунань з'явився на світ малюк вагою всього 680 грам . Вже три дні він знаходиться в інкубаторі для недоношених діток. З 2005 року в цій лікарні вже виходили 300 крихіток , вага яких при народженні не перевищувала одного кілограма. В останні роки медики все частіше стикаються з ситуацією , коли народжуються малюки з такою маленькою вагою. Пояснюється це тим . що все частіше жінки вдаються до допомоги лікарів для лікування безпліддя і вирішуються завагітніти в немолодому віці. Сучасна медицина дає таким дітям більше шансів вижити. ніж раніше.
|
|
|
#7 |
|
Передовик
Ukraine
|
Конгрес США назвав Україну і Китай найбільш "піратськими" країнами ...
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! У США заявляють, що піратство цих країн завдає шкоди американській економіці. Україна, Росія і Китай визнані "найбільш піратськими країнами". Про це повідомляється в документі, опублікованому ввечері в четвер робочою групою Конгресу США з протидії міжнародному піратству. "Недостатнє дотримання прав інтелектуальної власності в цих країнах завдає великої шкоди американським авторам і нашій економіці в цілому", - йдеться в документі. Росія, Україна і Китай вже потрапляли в цей список в 2011 році, а Італія і Швейцарія опинилися в ньому вперше. У цьому році зі списку "найбільш піратських країн" вибули Канада та Іспанія. Серед злісних порушників законів про захист авторських прав у списку робочої групи конгресу - російська соцмережа "ВКонтакте".
|
|
|
#8 |
|
Передовик
Ukraine
|
Дівчинка - вовк потрапила до книги рекордів Гіннеса..
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! 11- річна Супатра Сасупфан з передмістя Бангкока потрапила до Книги рекордів Гіннесса як найбільш волохата дівчинка в світі. Все обличчя , вуха , руки , ноги і спина малятка покриті густою « вовною » , що робить її схожою на вовка. Цікаво , що сама дівчинка вже звиклася зі своєю особливістю і навіть пишається тим , що стала такою популярною. 11- річна Супатра зізнається, що горда отримати звання " самої волохатими дівчинки у світі". Все її життя інші діти дражнили Супатра , називаючи дівчинку " мавпячолицею" і " дівчинкою - вовком " , проте тепер , коли Супатра потрапила до Книги Рекордів Гіннеса , діти в школі почали ставитися до неї зовсім по іншому. "Я щаслива , що потрапила до Книги рекордів. Багатьом людям доводиться постаратися , щоб опинитися в ній . А мені було задано лише кілька питань - і все " , - розповідає дівчинка. Вона страждає вродженим синдромом Амбрас або гіпертрихоз , більш відомим як синдром перевертня , пов'язаним із зміною в хромосомах. Супатра - одна з 50 осіб у світі , які страждають цим рідкісним генетичним відхиленням . Її обличчя , вуха , руки , ноги і спина покривають волосся , які не піддаються навіть лазерному видаленню , навпаки , стають все густішим і густішим , тому мати дівчинки просто регулярно підрівнює волосся на обличчі дочки , що в підсумку може призвести до втрати зору. Крім того " дівчинка -вовк" схильна до алергій . Тепер , коли шкільні мучителі більше не турбують дівчинку , Супатра нарешті влилася в колектив класу і навіть стала популярною. « - Було кілька людей , які дражнили мене мавпочкою , але вони так більше не роблять. » - Каже дівчинка. « Я звикла до такого стану , я не відчуваю волосся на обличчі , хоча через них я не завжди бачу те , що відбувається навколо. Сподіваюся , що коли-небудь зможу їх зістригти , » - розповідає дівчинка. Енергійна маленька тайка не дає хворобі позбавити її шансу на нормальне життя. «Мені подобається математика , так що я зможу потім навчати інших дітей. Я хочу стати лікарем і допомагати іншим вирішувати їхні проблеми зі здоров'ям » , - зізнається Супатра . Батько дівчинки , 38- річний Саммруенг розповів , що при народженні у Супатра ніздрі були шириною всього лише в 1 міліметр , тому дівчинка не могла нормально дихати і перші три місяці свого життя провела в інкубаторі. Пізніше довелося провести хірургічне втручання для того , щоб розширити ніздрі дівчинки. Тоді Супатра провела в лікарні близько десяти місяців. У віці двох років дівчинці зробили ще одну операцію , після чого вона змогла нормально дихати. Пізніше коли батьки Супатра , 38 -річні Саммруенг і Сомфон , забрали доньку з лікарні додому , вони зіткнулися з низкою проблем. « Коли наші сусіди вперше побачили доньку , вони запитали мене , що за страшний гріх я скоїв . - Зізнається Саммруенг . Батьки хвилювалися , що інші діти задразнят їх доньку , однак вона навчилася швидко розташовувати до себе людей , так що у дівчинки багато друзів.
|
|
|
#9 |
|
Передовик
Ukraine
|
Крим має усі шанси стати островом....
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Внаслідок танення льодів південні області України стануть морем. Південь України і Одеса підуть під воду, а Крим стане островом у разі, якщо вічні льоди планети розтануть. Про це повідомляє National Geographic за допомогою нової інтерактивної карти світу. Ця карта показує, що трапиться зі світом, якщо рівень моря зросте приблизно на 66 метрів, що передбачається у разі танення льодів на полюсах. Внаслідок цього карта світу суттєво зміниться, чимало територій і навіть цілі країни опиняться під водою. Україні танення льодів загрожує втратою Херсонської, Миколаївської, значної частини Донецької та Одеської областей, а також самої Одеси. Окрім того, Крим перетвориться на острів. Бельгія, Нідерланди і Данія підуть під воду. Серед інших втрат у Європі, майже повністю під воду підуть Данія, Нідерланди і Бельгія, значно постраждають країни Прибалтики, Румунія та Кубань. Буде втрачено Лондон, Венецію, Петербург та інші портові міста. Майже не зміниться карта Іспанії, Норвегії та Греції, пише УНІАН. Найбільше територій втратить Росія - під водою опиняться Прикаспійський та Північно-Західний регіони, а також Західний Сибір. Також значних втрат зазнають Бразилія, Китай, Ірак, Індія, Аргентина, Уругвай та США. Найменше територій втратить Африка.
|
|
|
#10 |
|
Передовик
Ukraine
|
Олімпійський вогонь доставили на МКС...
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Російський транспортний пілотований корабель "Союз ТМА - 11М " з інтернаціональним екіпажем на борту в четвер вдень доставив на Міжнародну космічну станцію ( МКС) олімпійський вогонь , повідомив Центр управління польотами Роскосмосу . Стиковка корабля з МКС відбулася в 14 годин 27 хвилин 52 секунди за московським часом. Після цього екіпажі МКС і ТПК " Союз ТМА - 11М " приступили до підготовки до відкриття перехідних люків і до проведення заходів з олімпійським факелом , йдеться в повідомленні. На МКС до їхнього прильоту знаходилися космонавти Федір Юрчихін , Олег Котов та Сергій Рязанський , а також астронавти Карен Найберг і Майкл Хопкінс із США і європейський астронавт Лука Пармітано . Олімпійський факел 9 листопада винесуть у відкритий космос космонавти Олег Котов та Сергій Рязанський , що знаходяться в даний момент на МКС. У суботу в 18:36 вони винесуть з стикувального відсіку "Пірс" олімпійський факел і протягом години будуть проводити з ним фотосесію. Знаходяться всередині МКС космонавти і астронавти будуть фотографувати їх з ілюмінаторів . Вихід у відкритий космос триватиме до 0:09 мск. Крім фотосесії з олімпійським факелом , космонавти повинні будуть провести у відкритому космосі ряд технологічних робіт . 11 листопада факел буде повернений на землю разом з екіпажем Юрчихина ( Найберг і Пармітано ) . Планується , що о 6:50 вони приземляться в казахстанському степу . І вже о 14:00 того ж дня літак з Юрчихиним і олімпійським факелом на борту прибуде на аеродром Чкаловський (Московська область). Як заявляв раніше президент оргкомітету "Сочі -2014" Дмитро Чернишенко , саме від цього факела і буде запалена чаша Олімпійського вогню в Сочі.
|
![]() |
| Закладки |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| КАРТА РОЗДІЛУ - найцікавіші та актуальні теми | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 1 | 13.11.2025 16:22 |
| Обговорення(різні питання)Globo 7010А та т.п. | sat-prof | Globo 7010A,8300A | 403 | 10.03.2025 11:42 |
| Різні схеми для роадіолюбителів! | sat-prof | Технічне спілкування | 18 | 18.02.2019 23:12 |