![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Учасник
![]() Реєстрація: 22.04.2012
Дописи: 169
Україна
Мій ресівер: GI 8180 Vu+Solo, ORTON 7010CX, LEMBERG 2000
|
Цвітіння сакури в Ужгороді.
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Весняний Ужгород. Квітують сакури - справжній р Айская сад в Закарпатті 2017 Починаючи з середини березня, квітучі парки і вулиці різних міст Японії вражають уяву приголомшливими видами всіх відтінків рожевого. Це цвіте сакура ! Сакура є національною квіткою Японії (неофіційними), але сьогодні вона поширена і в інших країнах, в тому числі і в Україні, на Закарпатті. Щоб побачити цю красу не обов'язково їхати до Японії. Це чудо природи ви можете побачити своїми очима на заході України в невеликому містечку Ужгород . Тут сакура цвіте в 20-х числах квітня - першій декаді травня . Цвітіння сакури короткочасне, триває воно приблизно 2 тижні. Офіційні дні цвітіння сакури в Ужгороді традиційно відзначають з 25 квітня до кінця травневих свят. У 2015 році цвітіння почалося раніше на цілий місяць. Що цікаво, сакура, яка зацвіла першої в 2015 році в Ужгороді, вже цвіла взимку (через аномально теплу погоду). Тоді туристи і городяни з великим подивом підходили до неї, щоб сфотографуватися ... Після чергового похолодання були побоювання, що дерево загине, але в середині березня сакура знову почала цвісти. У 2016 році магнолії в Ужгороді зацвіли ще в кінці березня, а сакура почала цвісти на початку квітня. Пропонуємо подивитися віртуальний тур по весняному Ужгороду Відвідавши Ужгород , ви побачите, як місто, в буквальному сенсі слова, перетворюється в райський сад: тисячі дерев сакури зацвітають ніжно-рожевими квітами. Оскільки японська вишня цвіте великими суцвіттями, вона асоціюється з хмарами, і здається, ніби ужгородські вулички, алеї і дворики оповиті в рожеві хмари. Надзвичайно хвилююче видовище - пік цвітіння японської вишні, коли голі гілки сакур покриваються пишними шапками рожевих квітів. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Квіти сакури означають крихкість і швидкоплинність життя: людина проживає своє життя так само, як падає пелюстка сакури - красиво і дуже швидко. З минулої любов'ю і юністю асоціюється сакура в поезії, а ці теми, погодьтеся, вічні. Цікаво, що ніжні квіти японської вишні використовувалися навіть в якості пропаганди, в спробі підняти «японський дух» за часів Другої світової війни. Майже одночасно з сакурами в Ужгороді зацвітають білі, рожеві і фіолетові магнолії , розпускаються квіти японської айви . Багато екзотичні рослини і дерева, привезені з Японії, Аргентини, Афганістану та інших далеких країн заповнили вулиці і дворики граду над Ужем. Але сакури і магнолії в цвету особливо красиві. Магнолії на Закарпатті привезли приблизно 100 років тому, а японські вишні висадили в чехословацький період. В даний час в Ужгороді росте близько 2000 магнолій та понад 2000 сакур . У 2009 р на Православній набережній, була висаджена алея сакур , яку вважають найдовшою в Європі. По всьому місту зустрічаються і окремі дерева сакури . Декоративну японську вишню завезли до Ужгорода в 1923 році з Відня, і зараз вона росте по всьому місту, але найбільше - на набережній. Закарпатці з задоволенням розповідають народну легенду про те, як ці екзотичні дерева потрапили в тутешні краї. Якось японці їхали з візитом до австрійського імператора Франца Йосифа I і в подарунок везли сакури . Їхній шлях лежав через Закарпатті, посли зупинилися в Мукачеві на нічліг. Звичайно ж, звістка про візит японців і надзвичайною японської вишні миттєво облетіла все місто. Місцеві жителі вночі вкрали саджанці сакури , а потім продали в Ужгороді під виглядом фруктових дерев. Екзотичних плодів з японської сакури ужгородці, як ви розумієте, так і не дочекалися. Зате, з тих пір це чарівне дерево росте в Ужгороді і радує жителів і гостей міста надзвичайно красивими рожевими квітами. Однак, як уже згадувалося - це всього лише легенди, які часто нічого спільного з реальністю не мають. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! В Ужгороді під час цвітіння сакури проходить Міжнародний музично-творчий фестиваль "Сакура Фест" , під час якого проводиться чимало заходів: починаючи з висадки дерев сакури , закінчуючи флеш-мобом - запуском в небо небесних ліхтариків в пам'ять про Чорнобиль і Фукусіма. Граф Сакура в цей час стає символом міста, і він відвідує всі події фестивалю, а той, хто першим побачить квітку сакури , отримує титул "Людина року". Де б сакура ні росла, її цвітіння, безумовно, одне з найкрасивіших весняних явищ природи. Щорічно, щоб побачити це красиве природне явище, в Ужгород з'їжджаються тисячі туристів. Побачивши цвітіння сакури в Ужгороді - відчуєте всю красу цього прекрасного чуда природи! Востаннє редагував vasjabr: 17.04.2017 о 19:38. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 24.12.2013
Дописи: 286
Західна Україна Івано-Франківська область
Мій ресівер: Eurosky 4100C
|
У війсковій частині Василькова знайшли мертвого бійця з простреленою головою
У військовій частині міста Васильків Київської області у понеділок, 17 квітня, було знайдене тіло військовослужбовця з вогнепальними пораненнями без ознак життя. Про це у вівторок, 18 квітня, повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України «Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця військової частини в місті Васильків (ч. 1 ст. 115 КК України). Установлено, що 17 квітня близько 17.00 години у військовій частині знайдено без ознак життя тіло військовослужбовця із вогнепальним пораненням голови та тулуба», – йдеться у повідомленні. Військовослужбовець обіймав посаду старшого техніка групи регламенту та ремонту електронної автоматики технічно-експлуатаційної частини авіаційної техніки військової частини. На місце події виявлено та вилучено пістолет Макарова, два магазини до ПМ, 14 патронів, дві кулі та гільзи, квитанції з ломбарду та передсмертну записку. Тіло загиблого направлено на проведення судово-медичної експертизи. Військова прокуратура Київського гарнізону проводить першочергові слідчі дії, після цього досудове розслідування відповідно до ст. 216, ст. 218 КПК України буде передано до слідчих органів Нацполіції України, а процесуальне керівництво здійснюватиметься військовою прокуратурою |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Війна з Росією: 17 квітня один боєць ЗСУ поранений, 32 обстріли
![]() «Ситуація у районі проведення АТО загострюється. За минулу добу підрозділи російсько-окупаційних військ 32 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні. «За минулу добу один український воїн отримав поранення», – інформували у штабі АТО. Епіцентром вогневих протистоянь продовжує залишатись Приморський напрямок. Вогнем мінометів калібру 120-мм та озброєння БМП ворог накривав захисників Новогригорівки. Оборонців Чермалика противник обстрілював з 82-міліметрових мінометів, а в районі Мар`їнки застосував великокаліберні кулемети. По морських піхотинцях під Водяним ворог гатив з озброєння БМП, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. З гранатометів різних систем та стрілецької зброї обстрілювали наших воїнів поблизу Широкиного, Талаківки та Павлополя. У районі Талаківки та Водяного активізувались ворожі снайпери. На Донецькому напрямку, з 82-міліметрових мінометів, гранатометів та кулеметів великого калібру противник гатив по позиціях поруч Авдіївки. З протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах у районі Шахти «Бутівка». З кулеметів великого калібру та стрілецької зброї ворог вів вогонь по оборонцях Кам’янки. На Луганському напрямку, по позиціях поблизу Катеринівки підрозділи російсько-окупаційних військ застосували міномети калібру 82-мм та автоматичні гранатомети. З протитанкових гранатометів противник вів вогонь по опорних пунктах у районі Новоолександрівки. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Подробиці жахливої ДТП на Коломийщині: 4 молодих людей загинуло, ще 8 у лікарні. ФОТО
![]() Як повідомляло “Дзеркало Коломиї“, вчора на Коломийщині трапилася жахлива ДТП. Зіткнення автомобіля “Renault Meganesceniс” та пасажирського автобуса “Тюдів – Івано-Франківськ” сталося приблизно о 17 годині на межі Косівського і Коломийського районів. За повідомленням Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, на момент ДТП у салоні автобуса знаходилось 14 пасажирів, інформує Курс. У результаті аварії 27-річний водій “Renault Meganesceniс” та троє його пасажирів загинули на місці. Серед них 19-річна дівчина, 26- та 27-річні хлопці. До Коломийської ЦРЛ госпіталізовані 22-річний пасажир “Renault”, у нього ЗЧМТ, СГМ, рвана рана обличчя та 15-річний, у якого травма грудної клітки та закрита травма живота. Також до лікарні з різними травмами госпіталізовані водій та 5 пасажирів автобуса. 60-річний водій автобуса «БАЗ А079.23» отримав тілесні ушкодження у вигляді відкритого перелому лівого стегна, перелому кістки тазу, травматичний шок та госпіталізований на лікування в Коломийську ЦРЛ. Серед госпіталізованих пасажирів 17-річний юнак,житель села Розтоки Косівського району, отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, 20-річний житель села Смодна Косівського району, отримав тілесні ушкодження у вигляді травми спинки носа, 24-річний житель міста Івано-Франківськ, отримав тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин лівої гомілки, 29-річна жителька міста Івано-Франківськ, отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, травму спини, 19-річна жителька міста Косів, отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми ![]()
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Коли сумно тобі — посміxнись! Коли біль на душі — поділись! Коли радість навколо — радій! Коли друг зажуривсь — пожалій! Коли серце коxає — неxай! Коли щастя немає — бажай! Коли любиш когось — не мовчи! Коли важко тобі — закричи! Коли жити не хочеш — терпи! Коли крила розкрились — лети! Коли ворог образив — пробач! Коли горе спіткало — поплач! Коли щастя зумієш знайти, СПРОБУЙ ЙОГО ЗБЕРЕГТИ!
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Передовик
Ukraine
|
Печаль свою я п’ю до дна…
Стривай хвилино - ти сьогодні вічність! Твердять уста: «Моя вина…» Звучить молитва гучно і трагічно… Пробач мені мої гріхи! Моя вина стара лише росла з віками… Ми потопали у вогні, І лють цвіла як маків цвіт між нами… Благаю, небо, відпусти! Ми одягли важкі ворожості кайдани… Помилуй, прошу, й збережи. Той міст, що стане між оцими берегами! Моя вина! І це знаю я, Що в церкві та костьолі янголи одні витають. Печаль я мовчки п’ю до дна, І знову прощення і миру всім благаю… Почують ту молитву тут і там, І відгукнеться слово у серцях гарячих: «Moja wina…» і «Моя вина…» Я вірю, Боже, ти обом таки пробачиш! Світлана Пазиченко © Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Передовик
Ukraine
|
"Україна розквітне, коли президент почне добувати для свого народу, а не для себе"....
Олена Ксантопулос відзначає, що кожен президент намагався за час своєї каденції нажити для себе багатства. "Зараз напишу дивний пост. Дивився одним оком якусь там передача. Думав про своє. І раптом Андрій Новак каже цікаву річ. Я не знав. Коли розвалився СРСР в 1991 році, ООН зробила оцінку всіх 15, республік які стали колишніми. Оцінювали за різними параметрами. В тому числі, і економічний. Так ось, на момент розвалу, економіка України оцінювалася як 7-а в світі! Економіка Росії була п'ятою", - зазначає Olena Ksantopulis, передають Патріоти України. Далі пропонуємо вам ознайомитися із цікавими фактами мовою оригіналу публікації. Цитата:
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Передовик
Ukraine
|
Партизани взяли на себе відповідальність за вибух у Луганську
Вибух пролунав о 00:27 по вул. Калугіна, 9, де знаходиться "військкомат" терористів. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Партизани Луганська заявили, що вночі 23 квітня підірвали будівлю військкомату у Жовтневому районі Про це йдеться на сторінці партизанів у Facebook... У повідомленні йдеться, що вибух пролунав о 00:27 по вул. Калугіна 9. "Даною акцією ми попереджаємо посібників російських окупантів - зважитеся поповнити ряди зрадників, будьте готові поліпшити якість українських чорноземів не тільки на передовій, але і в глибокому тилу! Там, де вас не дістануть ЗСУ, дістанемо ми", - йдеться у повідомленні. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Передовик
Ukraine
|
У Києві вандали сплюндрували могилу Лесі Українки
Вандали викрали бронзові елементи з пам'ятника Лесі Українки на Байковому кладовищі. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! На Байковому кладовищі невідомі пограбували могилу видатної української поетеси Лесі Українки. Вандали викрали бронзові елементи з пам'ятника Лесі Українки. На місці події працює слідчо-оперативна група. Могиила поетеси Лесі Українки — пам'ятка історії національного значення, 1913 року, розташована в Києві на Байковому кладовищі (старому), дільниці № 3. У 1939 на могилі встановлений надгробний бронзовий пам'ятник на гранітному постаменті, скульптор Галина Петрашевич. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Передовик
Ukraine
|
"За копеечную подачку "на рыло" придется заплатить несопоставимую цену"
Всього за 300 гривень деякі члени суспільства продовжують виявляти готовність зображувати кого завгодно, називатися "рилом" і покірно виконувати роль "м'яса", прекрасно розуміючи, що своїми діями запрошують в свій будинок смерть, вогонь і руйнування. Цитата:
|
|
|
|
|
![]() |
| Закладки |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| А що Ви сьогодні робили?* | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 73 | 06.11.2016 22:43 |
| Світлодіодні лампи – освітлення майбутнього вже сьогодні | Igor1031 | Офтопік (теревеньки) | 0 | 07.02.2015 15:37 |
| Сьогодні викопав... | sat-prof | Ваші захоплення | 8 | 25.05.2014 10:36 |
| MYtv (Україна) | hmura | Провайдери платного ТБ | 1 | 15.12.2011 17:09 |
| Україна запустить свій супутник 2011 році | sat-prof | Загальний розділ! | 8 | 25.06.2010 12:15 |