![]() |
|
|
#1272 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Дороги рівнинної України були всіяні ними..... Важко сказати, чому вітряк став одним з символів України (он подивіться на старі поштівки, там вітряками хоч греблю гати). Адже нічого такого специфічно-українського в вітряках взагалі і шестикрилих стовпних млинах зокрема немає. Дуже схожі конструкції можна побачити у Швеції. Вітряки - вони ж не найдавніші з млинів, водяні млини значно архаїчніші. (Проте вітряки були вже в Персії в VII ст. до н.е. та у Китаї в ХІІІ ст. н.е., та в Європі вони з'являються пізніше - і відразу стають літературними героями. Уявити сервантівського Дон Кіхота без вітряка зараз важко). В Україні, стверджує Вікіпедія, водяні млини з'явилися 7 тис. років тому, а вітряки - "лише" 4 тис. років тому. Молодняк. :о) Дороги рівнинної України були всіяні ними, де одинокими, де скупченими в зграї. Такі стада часом нараховували до десяти вітряків і магнітом притягували романтично налаштованих художників. Вітряки в Україні були стовпові. як-от буковинські чи полтавські, та шатрові (на Поліссі). Крил було від 4 до 8. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Спеціалізувалися вітряки всього світу не лише на зерні: використовувались і як лісопилки, і як молотарки, і як помпи для осушування боліт. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 04.02.2011 о 18:37. |
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Administrator
Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
|
Куплю собі песика,змайструю йому буду,назву його Януковичем і
пи*дити буду...
|
|
|
#1275 |
|
Administrator
Ukraine
|
- Слухай, я не можу зрозуміти – ти чого постійно такий горбатий ходиш?
- Ааа, це просто у мене шнур від навушників короткий…
|
|
|
#1276 |
|
Administrator
Ukraine
|
ACTIVE BISS KEYS 04.02.2011
++++++++++++++++++++++++++++
|
|
|
#1277 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Цікаве з історії України.... Етруски (з латинської— плем'я, народ), давні племена, які в 1-му тисячолітті до н.е. населяли північну частину Апенінського півострова і створили розвинуту цивілізацію, що передувала римській. Етруски створили самобутнє мистецтво, яке з часом активно вплинуло на розвиток художньої культури стародавнього Риму. Значного розвитку досягла архітектура, планування міст, будівнича техніка. Були поширені храми з Трьома внутрішніми приміщеннями, зведені на високих подіумах, пишно оздоблені скульптурними композиціями і декором. Розвивались художні ремесла, зокрема виготовлення виробів з бронзи, золота, кераміки. Гробниці, склепи прикрашались монументальним живописом. Етруські жінки нарівні з чоловіками брали активну участь у суспільному житті. Деякі українські вчені вважають, що етрусками були племена орійців, які переселились на Апеніни з пра-України. Застосовуючи закономірності граматичної будови української мови, так званий "український мовний ключ", американський вчений українського походження Іван Стойко розшифрував досить багато етруських написів. Одну із золотих таблиць, знайдених в етруському місті Пиргі в 1964 році, І.Стойко переклав так: "Колишній вояче, бачиш все. Ти, мабуть, вірив, і ту віру прийняли всі. Зобач чужинець це говорить і це гордість дасть. У собі я тішусь і знаю, бо ви учили "пошана в рай веде"...
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 12.02.2011 о 23:19. |
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 29.06.2010
Дописи: 4.185
|
Зустрічаються росіянин з українцем. Заходить мова про президентів:
- Наш президент справжній патріот, - каже росіянин. - Все робить для блага Росії! - Подумаєш, здивував... - зауважує українець. - Наш також... ********************************* Чому у нас немає жодного клієнта? - Може, вивіску поміняємо? - А яка у нас зараз? - "Закрито". |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Мітки |
| анектоди від sat-prof, піднімаємо собі настрій |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| КАРТА РОЗДІЛУ - найцікавіші та актуальні теми | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 1 | 13.11.2025 16:22 |
| Чистка лазера DVD-CD | sat-prof | DVD | 0 | 24.05.2014 15:37 |