![]() |
|
|
#121 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 06.06.2011
Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
|
Toro Rosso пройшли краш-тести ФІА
Швейцарська команда Toro Rosso змогла без проблем пройти всі краш-тести ФІА і таким чином отримати трохи вільного повітря для подальшої роботі над болідом. "Наш болід зміг пройти всі тести, включаючи додаткові перевірки, - повідомив прес-секретар команди. - Ми і не сумнівалися у надійності нашої техніки. Тепер ми повністю зосереджені на доведенні боліда і не відволікаємося на суміжну роботу. Наша команда планує вийти на трасу у Хересі в перший же день тестів і показати всім результат нашої копіткої праці ".
|
|
|
#122 |
|
Передовик
смт.Верхнє Синьовидне
|
Деймон Хілл: Я вражений показниками Шумахера
Екс-пілот Формули-1 Деймон Хілл здивувований невгамовною пристрастю Міхаеля Шумахера до перегонів, а також його порівняно високими результатами, як для 43-річного пілота. "Я не думаю, що є сенс порівнювати успіхи Ніко Росберга і Міхаеля Шумахера, - прокоментував своє ставлення до Міхаеля Хілл. - Багато хто сумнівається у швидкості Шумахера і його здатності вести боротьбу за перемогу, але минулий рік яскраво показав, що він може і хоче цього. Ніко і Міхаель - пілоти різних епох, у них різний підхід до роботи та стилі пілотування. Але в кого було більше яскравих гонок у минулому сезоні, у Ніко чи Міхаеля? Відповідь очевидна. Мені здається, що причина різниці в очках лише у тому, що Шумахер сходив у п'яти гонках, де міг взяти 100% очки. Я вражений напористістю Міхаеля і його любов’ю до Формули-1. Сумніваюся, що хтось із нинішніх пілотів зможе показувати такий високий рівень пілотажу у 43, я вже б точно не ризикнув ".
|
|
|
#123 |
|
Передовик
смт.Верхнє Синьовидне
|
Про Формулу-1. Сидіння пілота
Сидіння у Формулі-1 робляться знову-таки для кожного пілота індивідуально під форму тіла. Воно робиться за спеціальними технологіями так, що приймає повний обрис спини пілота. Такі сидіння можна легко переміщати з одного боліда до іншого. Ремінь безпеки по суті справи складається з 5 ременів, як у пілота військового літака. Коли пілот сідає у болід, то закріпити їх йому допомагає механік, так як сам виконати цю операцію він не може, через обмеженість рухів, але відстебнути їх у потрібний момент не складає труднощів. Під час аварії, ці ремені безпеки натягаються сильніше, щоб пілот не вдарився об кермо боліда.
|
|
|
#124 |
|
Передовик
смт.Верхнє Синьовидне
|
Бос McLaren: Баттон і Хемільтон рівні
Бос команди McLaren Мартін Вітмарш розповів про те, що він не збирається проводити межу між своїми пілотами, а тому поділу на перший і другий номер не буде. "Зараз багато журналістів вважають, що перемога Баттона над своїм напарником по команді в особистому заліку автоматично зробила його першим номером, але це помилкова думка, - заявив Вітмарш. - Дженсон Баттон і Льюїс Хемільтон є чемпіонами світу, тому ділити їх на номери нерозумно і не доцільно. Вони рівні, а те, що Дженсон буде першим тестувати болід у Хересі, чиста випадковість, скажімо, колесо фортуни. Так що питання про улюбленців команди ставте не мені. Поки я керівник цієї стайні, ніколи пілоти не будуть обмежені у боротьбі за першість , як у чемпіонаті, так і між собою ".
|
|
|
#125 |
|
Передовик
смт.Верхнє Синьовидне
|
Британські ЗМІ: Williams буде страждати від того, що Рубенс Баррікелло залишив команду
Британське видання Autosport вважає, що стайні Френка Вільямса доведеться непросто у цьому сезоні, так як вони проміняли весь досвід Рубенса Баррікелло на грошових, але малодосвідчених у роботі над доведенням боліда Бруно Сенну і Пастора Мальдонадо. "Напевно, Williams буде страждати від того, що Рубенс Баррікелло залишив команду, - повідомляє Autosport. - По-перше, команда втратила досвідченого пілота, завдяки якому стайня змогла закінчити свій минулий сезон в очках. Рубенс зміг допомогти у доопрацюванні боліда і в другій половині сезону показати кілька блискучих гонок. По-друге, Баррікелло допомагав своїми порадами і уроками молодому напарникові по команді робити вірні кроки по королівських гонках, тепер такої розкоші не буде. Бруно і Пастор будуть надані самі собі, і навчатися будуть на своїх помилках. Сенна, звичайно, швидкий пілот, один з кращих новачків, але і йому буде складно без підтримки досвідченого наставника. Пастор Мальдонадо також зарекомендував себе сильним пілотом, залишилося тільки дочекатися початку сезону і побачити чого вони доб'ються своїми силами ".
|
|
|
#126 |
|
Передовик
смт.Верхнє Синьовидне
|
Про Формулу-1. Монокок
Монокок - це "основа" боліда, на яку кріпляться всі його частини та деталі, також монокок "відповідає" за безпеку пілота. Під час струсів, аварій він повинен забезпечити пілотові повну безпеку, але у той же час важити приблизно 35кг. Як і більшість частин боліда Формули-1 монокок зроблений з карбону. Матеріал цей був розроблений спочатку для аерокосмічних технологій, але він у 5 разів легше і в 2 рази міцніший від сталі, і тому ідеальний і для технологій гоночних машин. Монокок повинен витримувати величезні сили, що викликаються проходом поворотів, перевантаженнями і, нарешті, зіткненнями. Вперше монокок був розроблений у програмному пакеті Computer Aided Design (CAD). Комп'ютер керує машинами, які створюють форму, виконану з штучного матеріалу, схожого на дерево, але не поглинає воду і не розширюється при високих температурах, так що створюється дуже точна модель кокпіта. Така форма потім покривається карбоновим волокном, після чого згладжується і покривається спеціальним складом для форм. Після цього первісна форма забирається, і всередині отриманої моделі накладають кілька шарів карбону (для того, щоб карбонове волокно було легше деформувати, і щоб воно приймало обрис форми-монокока, карбонові волокна нагрівають). Спосіб, яким накладаються ці шари, грає ключову роль, тому що від цього залежить ефект, вироблений зовнішніми силами на болід. Після цього модель міститься у спеціальний агрегат, де шляхом сильного повітряного потоку карбонові шари притискаються до форми сильніше і приймають абсолютно необхідну форму. У різних місцях моделі є різна кількість таких шарів, але в середньому їх 12. Так само наноситься ще один шар з алюмінію, з формою у вигляді стільників, для більшої міцності. Коли вся робота з доданням форми і накладенням шарів виконана, модель поміщають до спеціальної машини, що називається автоклав (autoclave), де вона (модель) нагрівається і підпадає під вплив тиску, який сильно утискує всі шари у модель. Тиск досягає 100 psi.
|
|
|
#127 |
|
Передовик
смт.Верхнє Синьовидне
|
Баррікелло захотів до IndyCar
Бразильський гонщик Рубенс Баррікелло прокоментував перший день тестів автомобіля IndyCar команди KV Racing на автодромі в Себрінгу, по ходу якого він проїхав 94 кола. "Якщо ви ганяєте заради задоволення, то така кількість кіл не є проблемою. Я все ще відчуваю пристрасть до гонок і молодий в душі, вірю, що стаю найкращим. Прямо зараз я по-справжньому щасливий. Мені подобається те, що я побачив. Мені треба подивитися, як підуть справи і потрібно поговорити зі своєю сім'єю і босом команди Джиммі Вассером", - цитує Баррікелло Autosport.
|
|
|
#128 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 08.05.2011
Дописи: 1.370
Ukraine
Мій ресівер: Orton 4100C
|
Сутіль засуджений до 18 місяців в'язниці умовно
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Екс-пілот "Форс Індії" Адріан Сутіль був визнаний мюнхенським судом винним в нанесенні тілесних ушкоджень виконавчому директору "Лотус Рено" Еріку Люксу. Суддя засудив гонщика до 18 місяців в'язниці умовно, прокурор домагався умовного ув'язнення на 21 місяць. Нагадаємо, що інцидент стався після "Гран-прі Китаю" на вечірці, влаштованій Льюїсом Хемілтоном. Зазначимо, що Сутіль разом з Віталієм Петровим претендує на місце третього пілота "Феррарі". |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Передовик
смт.Верхнє Синьовидне
|
Хайме Альгерсуарі у Mercedes?
Якщо вірити іспанським ЗМІ, то багаті спонсори екс-пілота команди Toro Rosso Хайме Альгресуарі готові вкласти у нього не малі інвестиції і забезпечити іспанцеві місце у топ-команді Mercedes в ролі запасного пілота. "На даний момент відомо, що нафтова компанія Ipic, яка є спонсором Альгерсуарі, має намір вести переговори з керівництвом Mercedes на предмет переходу Хайме до німецької стайні на місце запасного пілота, - повідомляє видання AS. - Пілот не буде мати права пілотувати болід протягом всього сезону, а цілком буде зайнятий участю у рекламних акціях і роботі на симуляторі. Про подальший перехід Альгерсуарі на роль бойового пілота мови не йде ".
|
|
|
#130 |
|
Передовик
смт.Верхнє Синьовидне
|
Недостатня реакція автомобіля на поворот керма (understeer) і надлишкова обертальність (oversteer)
Це якраз ті самі дві характеристики, на які найчастіше і скаржаться пілоти болідів. У випадку, коли болід не справляється з кутом повороту і вилітає на зовнішню сторону повороту траси, ми спостерігаємо недостатню реакцію автомобіля на поворот керма. Якщо ж на поворотах присутнє відчуття "втрати" боліда, то це надмірна обертальність. Візуально це проявляється як велика стійкість одного кінця боліда по відношенню до іншого, проте з фізичної точки зору це трохи складніше. Вся справа у кутах бокового відводу коліс і їх відношень між передньою і задньою частиною боліда. По суті, якщо передній кут бічного відведення коліс більший за значенням, ніж задній, то виходить ефект недостатньої обертальності. І навпаки, якщо задній кут бічного відведення коліс більший від переднього, то виходить ефект надмірної обертальності. Так, на перший погляд може здатися, що максимальна характеристика обертаємості утворюється у випадку, якщо обидва кута бічного відведення передніх і задніх коліс ідентичні, але це не так. Хоч кут бічного відведення і є головною величиною, що впливає на зчеплення колеса з дорогою, але існує ще й таке поняття як вага боліда, яка припадає на шину. Тиск на шину, який надає боліду своєї ваги не постійно, збільшуючись і зменшуючись то в одній частини, то в інший (в залежності від проведеного маневру), так що оптимальні кути бічного відведення теж будуть постійно змінюватися у пропорційній залежності від ваги.
|
![]() |
| Закладки |
|
|