SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Офтопік (теревеньки)

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 25.09.2012, 13:54   #151
slavon
Передовик

Вік: 54
Дописи: 2.592
Hunduras
Мій ресівер: Dreambox 500HD; Openbox X540
Типово

До Львова на конференцію про УПА з'їдуться науковці з шести країн
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! / Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
сьогодні, 13:45

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Фото: Стрільці УПА на тренуванні
Джерело: Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
У Львові в межах відзначення 70-річчя створення Української повстанської армії 27-28 вересня відбудеться Міжнародна наукова конференція «Українська повстанська армія в контексті національно-визвольної боротьби народів Центрально-Східної Європи».

У конференції візьмуть участь науковці з України, Франції, Чехії, Словаччини, Польщі та Литви.
Під час дискусії обговорюватимуть актуальні проблем історії українського національно-визвольного руху середини ХХ століття та її вплив на формування сучасної суспільно-політичної ситуації в Україні.
Конференція розпочнеться о 10.00 в приміщеннях Львівської обласної ради (сесійна зала, мала сесійна зала, передсесійна зала, кімната 307).
Серед організаторів конференції – Львівська обласна рада, ГУ з питань внутрішньої політики, преси та інформації Львівської облдержадміністрації, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, ЛНУ ім. І. Франка, комунальне підприємство Львівської обласної ради «Доля», Центр незалежних історичних студій.
Як повідомлялося, Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! хочуть відзначити на державному рівні. Також з нагоди ювілею на Львівщині запровадили Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! .

Джерело:
Viasat UA (Віжин ТВ) - це маразм, яких мало !!!
Стронг 7700, 7707 - металолом, гіршого від нього приймача немає !!!

Не ведіться на це, бо це 100% лохотрон !!!

Востаннє редагував slavon: 25.09.2012 о 14:15.
slavon зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 25.09.2012, 22:49   #152
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

РЕГІОНАЛ ВІДЗИВАЄ "НАКЛЕП"

Депутат від Партії регіонів Віталій Журавський вирішив відізвати свій законопроект щодо "наклепу".

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Партії регіонів.
Він зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в першому читанні проекту закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

"Зваживши всі обставини та виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яка ініціатива сприйматиметься щонайменше з острахом та недовірою", - заявив він.
Депутат додав, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови.
За його словами, він залишається на тих самих політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.
"Я вирішив на сьогодні зняти це питання юридично, але не політично. Я залишаюся на тих самих політичних позиціях і переконаннях: у суспільстві давно назріла необхідність посилення відповідальності за посягання на честь та гідність кожної людини, а не тільки політика", - пояснив парламентарій.
Журавський нагадав, що днями відвідав засідання Міжвідомчої робочої групи "Відкрита розмова", де мав можливість обговорити свою ініціативу із представниками мас-медіа та журналістських організацій.
"Після виборів я маю намір організувати серію "круглих столів", у яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та науковці. Після широкого обговорення і вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір подати його на розгляд парламенту", - зазначив політик.
Як відомо, у вівторок в інтернеті стартувала акція протесту проти "регіонального" законопроекту про наклеп, який Верховна Рада прийняла в першому читанні.

Старий 26.09.2012, 02:55   #153
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

А в цій школі учні ходять у вишиванках щодня!
26.09.2012

Новації у шкільній форм: учні початкових класів вінницької школи №11 ходять на уроки у вишиванках щодня. Така ініціатива пішла від самих батьків. Нині вчителі мізкують над тим, аби й собі запровадити національний дрес–код, розповідають Олена Бучацька та Олександр Семенов, 5 канал.

Мама першокласника - Вікторія Кушнір - щодня сина до школи вбирає у вишиванку, бо вважає, що українська сорочка не лише дисциплінує дитину, а й виховує її національну свідомість.Вікторія Кушнір, мати першокласника: "Починаючи змалку, треба в дітей виховувати почуття любові до свого рідного, близького. Я йому кажу - сину, у тебе під вишиванкою б'ється серце українця".

Олександр Кушнір, першокласник: "Вишиванка – це наш національний одяг, мені подобається у ній ходити".

Саме батьки учнів молодших класів запропонували керівництву школи запровадити таку форму для дітей. В українські сорочки вбралися і деякі вчителі.

Алла Сиротюк, вчителька початкових класів Вінницької ЗОШ І-ІІІ ст. №11: "Коли першого вересня діти одягнули сорочки, мені захотілося бути поближче до них, от тому я купила сорочку, одягнулася з ними, ніби об'єдналася".

Загальноосвітня школа №11 - єдина у місті, де учні вбираються у вишиванки. Директорка каже: діти одягають їх без примусу. Але так само школярі можуть прийти у звичайній сорочці.

Олена Поліщук, заступник директора Вінницької ЗОШ І-ІІІ ст. №11: "Вимог у адміністрації до батьків і дітей стосовно форми немає, але якщо від батьків іде така ініціатива - ми її тільки підтримуємо, схвалюємо".

Нині таку новацію підхоплюють батьки й учні старших класів. Тож керівництво не виключає, що з нового року усі школярі одягнуть вишиванки.

D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 27.09.2012, 14:52   #154
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Спостерігачів ПАРЄ жахнув стан демократії в Україні....

В Україні катастрофічна ситуація зі свободою слова і демократією. Сьогодні за тенденціями розвитку Україна виглядає гірше, ніж Росія

Про це в інтерв´ю виданню «Тиждень» заявив глава делегації спостерігачів за виборами в Україні від Парламентської асамблеї Ради Європи Андреас Гросс.

За його словами, в Україні зараз немає масових демонстрацій, в той час як в Росії «протести стали індикатором пробудження громадянського суспільства». «Зараз там можна спостерігати чимало позитивних тенденцій розвитку, в той час як в Україні цього не відбувається», - вважає євродепутат.

«Сьогодні я бачу багато схожості з ситуацією часів Кучми, зокрема в питанні утисків свободи слова. Після революції багато хто вважав, що свободу слова неможливо обмежити, і тепер вона фактично зруйнована. В Україні спостерігається регрес в стані демократії, а в Росії все ж певний прогрес. На моє особисте переконання, Янукович сьогодні не стільки наслідує Путіна, скільки намагається побудувати власний клан - «Сім´ю» - і кланізувати всю українську політику. І це набагато гірше», - заявив Гросс.

«Ситуація з медіа в Україні катастрофічна, вона символізує, що ви рухаєтеся в неправильному напрямку. Найбільше вражають численні факти купівлі новин в ЗМІ, особливо на телебаченні. Всі великі приватні канали, за винятком ТВі (стрімко втрачає свою аудиторію через закриття доступу до нього глядачів), належать олігархам, які визначають рівень демократії в медіа.

«У вас немає ні плюралізму в теле- і радіоефірі. Це підриває основи професійної журналістики і є, власне, її кінцем. У той же час судова гілка повністю підконтрольна владі. Враховуючи все це, ви можете думати, що вам потрібна нова демократична революція. Але, щоб зробити це, необхідно почекати років 25, щоб відбулася зміна поколінь, адже ви не можете робити революцію кожні 10 років», - підсумував Гросс.

Як повідомляли «Коментарі», раніше в ПАРЄ заявили, що за парламентськими виборами в Україні, які пройдуть 28 жовтня, буде спостерігати 41 представник ПАРЄ на чолі з Андреасом Гроссом.

Старий 28.09.2012, 15:02   #155
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Янукович вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру...
28.09.2012

Президент України Віктор Янукович вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру. Глава держави поклав квіти до пам’ятника в Національному історико-меморіальному заповіднику “Бабин Яр” у Києві, повідомляє прес-служба Президента.

У церемонії також взяли участь голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, Секретар РНБО України Андрій Клюєв, представники духовенства, громадськості.

Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

У період з 1941 по 1943 рр.. Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення, в основному, єврейського походження.

Старий 28.09.2012, 20:53   #156
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Кандидат у депутати і екс-зек має людей за дурнiв.....

Вiдомi полiтв'язнi радянських таборiв, що боролися i терпiли за Україну, вважають кандидата в народнi депутати "негiдником" i "самозванцем"

Такого цинiзму, такої аморальностi українська полiтика за двацять один рiк ще не бачила. Кандидат у депутати Дубневич,
викритий "Експресом" у тому, що забув повiдомити виборцiв про своє засудження на вiсiм рокiв за особливо важкий злочин, вдався до небаченої манiпуляцiї.

Це вiдбулося в ефiрi мiсцевого телеканалу, куди Дубневич завiтав лише на шостий день пiсля викриття, щоб якось спробувати пояснити людям, чому їх дурив i стiльки часу водив за носа.

Почуте шокувало всiх! Це треба було чути, це треба було бачити - налите кров'ю, спiтнiле обличчя:

"З 1989 року по 1992 рiк переслiдувався та потерпiв вiд бiльшовицького режиму за пiдприємницьку дiяльнiсть. Так само, знаєте, як в свiй час потерпiв Хмара, Лук'яненко".

Ось яке пояснення пролунало в ефiрi, що мало прояснити, як кандидат у депутати опинився на чотири роки за гратами. Можна
сказати, герой, ба навiть кращий за шанованих народом полiтв'язнiв -- бо неймовiрно скромний, народ про нього дiзнався аж на 22-му роцi Незалежностi.

На кого могло було розраховане таке пояснення? Хiба на людей, що останнi двадцять рокiв перебували у станi глибокої коми --
нiчого не бачили, нiчого не чули i нiчого не пам'ятають.

Короткий iсторичний екскурс. Цi рядки радимо кандидатовi в депутати Дубневичу i його радникам прочитати особливо уважно.

Степан Хмара -- заарештований КДБ та засуджений за антирадянську дiяльнiсть до 7 рокiв ув'язнення в таборах
суворого режиму та до 5 рокiв заслання. Покарання вiдбував у таборах для полiтв'язнiв на Уралi. У 1987 роцi, коли Степан Хмара
повернувся в Україну, Богдан Дубневич починав красти людське.

У травнi 1961-го Левка Лук'яненка засудили до розстрiлу за те, що виношував iдею "вiдриву України вiд СРСР". Розстрiл замiнили
15 роками тюрми. У 1978 роцi його засудили вдруге. У 1989-му пiсля 28 рокiв тюрем i заслань Лук'яненко повернувся додому. Саме в цей час 28-рiчного Дубневича судили за крадiжку людського майна.

Якщо кандидат у депутати Дубневич захоче порiвняти себе ще з iншими дисидентами, полiтв'язнями, справжнiми борцями за
Україну, то нехай почитає i наступнi декiлька рядкiв.

У 1988 роцi, коли Богдан Дубневич крав людське i, по-злодiйськи оглядаючись, звозив крадене до Кротошина, - В'ячеслав Чорновiл виводив на мiтинги сотнi тисяч людей. Дубневич не вдягав тодi вишиванки, не ходив мiстом iз синьо-жовтим прапором. У нього не було на це часу, вiн - крав.

У вiцi 28 лiт Юрко Шухевич, якого засудили за те, що батько був командиром Української Повстанської Армiї, почав слiпнути у
тюрмах. Юрiй Шухевич вiдсидiв за батька, що боровся за вiльну Україну, -- 40 рокiв. Звiльнився у 1988-му, в цей час Дубневич, нинiшнiй кандидат у депутати, ще крав людське.

Коли Дубневича арештували за крадiжку людського в особливо великих розмiрах, полiтв'язнiв вже не садили до тюрем, а -
вiдпускали. Це була вiдлига. Каральна машина "розвернулася". У той час усi справжнi полiтв'язнi вже опинились на свободi, а їх мiсце почали займати "братки", кримiнальнi злочинцi. Один iз них i був Дубневич.

Ми зателефонували до полiтв'язнiв, Героїв України Левка Лук'яненка, Степана Хмари i Юрiя Шухевича, щоб особисто запитати їх, чи знають вони про "пiдпiльну боротьбу i терпiння вiд режиму" нинiшнього кандидата в народнi депутати Богдана Дубневича.

- Чи знаєте ви радянського полiтв'язня на прiзвище Дубневич?

Л. Лук'яненко:

- Я такого полiтв'язня не знаю. Та й не можна називати так людину, яка вiдсидiла за розкрадання державного майна в особливо великих розмiрах.

Ю. Шухевич:

- I я такого борця за незалежнiсть України не знаю. Я лише давно знаю, що Дубневич сидiв "на зонi" в Галичинi, його багато людей знають як звичайного кримiнального злочинця, який вiдбував покарання за розкрадання державного майна. I все це, звичайно, немає нiякого стосунку до полiтики, до полiтичних справ.

Знаєте, у Львовi колись був депутатом мiської ради чоловiк, якого свого часу виключили з партiї за "аморалку" - якщо коротко, то
вiд нього завагiтнiла пiонервожата. А вiн потiм всюди заявляв, що його виключили з партiї, що радянський режим репресував за
полiтичнi погляди. Щось подiбне i з Дубневичем.

- Чи схожий "потерпiлий вiд бiльшовицького режиму" Дубневич на полiтв'язнiв радянських таборiв?

С. Хмара:

- Я глибоко обурений тим, що вiн порiвнює себе з тими, хто боровся за незалежнiсть держави, а сам сидiв за кримiнальний злочин. Це дуже рiзнi речi. Тому говорити про мораль Дубневича навiть не варто, бо її нема. Ще раз повторюю, я глибоко обурений, що цей негiдник i самозванець намагається поставити своє iм'я в один ряд з моїм чесним iм'ям.

Л. Лук'яненко:

- В часи збройної боротьби з окупантом колись також хтось воював за самостiйну Україну, а були й такi хлопцi, якi створювали банди з 2 - 3 осiб, чiпляли на одяг тризуб i ходили по селах з грабунком - в якогось господаря кабана вiдiбрати, в якогось - телицю.

Щось схоже i тут -- був засуджений за карний злочин, а приписує собi "соратництво" з людьми, якi справдi для незалежностi України зробили дуже багато. Це додатковий моральний злочин, тому таку людину i близько не можна допускати до Верховної Ради. Бо хоча в нинiшньому складi парламенту є багато злодiїв, шахраїв i безсовiсних людей, але ж ми з вами прагнемо, щоб туди увiйшли чеснiшi.

До речi, 14 квiтня 1991 року ухвалили закон, вiдповiдно до якого, реабiлiтували лише тих полiтв'язнiв, якi займалися полiтичною
агiтацiєю. Засуджених за злочини, вiднесенi до тяжких, нiкого не реабiлiтовували. А розкрадання державного майна в особливо
великих розмiрах є якраз тяжким злочином.

I насамкiнець - ще трохи про мораль. Сидячи у студiї i видавлюючи iз себе патрiотичнi сентенцiї, кандидат у депутати так i не спромiгся пояснити, чому досi живий, якщо у 1992-му був звiльнений вiд вiдбування покарання як важкохворий, що мав незабаром померти.

Наприклад, Михайла Гориня, дисидента, засудженого за антирадянську дiяльнiсть, не звiльнили з тюрми навiть пiсля другого iнфаркту та запалення нирок.

Василь Стус, засуджений за антирадянську агiтацiю та пропаганду, помер у 1985 роцi в концтаборi Кучино Пермського краю вiд
виснаження, недоїдання та хвороб. Родинi навiть не дозволили перевезти тiло поета додому, бо не закiнчився термiн ув'язнення.

У Дубневича термiн ув'язнення закiнчився лише у 1996 роцi. Але вiдпустили його загадково у 1992-му. Чому? Полiтв'язнi в один
голос кажуть: бо був сексотом, "здавав" товаришiв.

Це єдина справжня причина, з якої тюремна адмiнiстрацiя достроково випускала на волю кримiнальних злочинцiв.

Iрина ЛОПУХ

Старий 29.09.2012, 18:21   #157
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

НАТО: нам потрібна Україна, а Україні потрібні ми...
29.09.2012

НАТО зацікавлене в демократичній, вільній, незалежній Україні. Про це заявив помічник генсека альянсу з питань нових викликів безпеці Габор Іклоді.

За словами Іклоді, Україна вже подолала значний відрізок на шляху розвитку демократії.

«Проте під час Чиказького саміту НАТО прозвучала стурбованість щодо її подальшого розвитку. Думаю, парламентські вибори, які повинні через місяць відбутися на Україні, дадуть вашій країні можливість довести, що вона віддана демократичним цінностям, і провести вільний і чесне голосування », – підкреслив помічник генсека НАТО, слова якого цитує УНІАН.

Він заявив, що будь-який авторитарний режим в першу чергу «становить загрозу для себе, свого населення, безпеки самої країни». «Але він не обов’язково загрожує безпеці НАТО.

Завдяки демократичним виборам Україна отримала нинішню владу.

У вас скоро відбудуться вибори, які, як ми сподіваємося, будуть вільними, чесними, демократичними і допоможуть зміцнити демократичні інститути у вашій країні », – зазначив Іклоді.

Відповідаючи на питання, що стосується можливої підтримки організацією Північноатлантичного договору прийнятої Сенатом США резолюції, яка передбачає тиск на президента Вікторп Януковича, помічник Генсека НАТО сказав: «НАТО не зацікавлене в розриві відносин з Україною, в тому, щоб робити якусь паузу. Наша організація щиро зацікавлена у розвитку відносин з нею. НАТО потрібна Україна, а вашій країні потрібен альянс ». За словами Іклоді, Україна є надзвичайно важливим чинником євроатлантичної безпеки.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив в ході зустрічі з генсеком НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном у рамках 67-ї сесії Генасамблеї ООН, що Україна задоволена динамікою відносин з НАТО.

«Ми в цілому задоволені динамікою відносин з НАТО і, зокрема, політичним діалогом на найвищому рівні», – заявив Янукович.

Крім того, він запросив Расмуссена відвідати Україну і припустив, що цей візит може відбутися після виборів Верховної Ради, які пройдуть 28 жовтня.

Нагадаємо, НАТО зацікавлене в участі України в загальній європейській системі протиракетної оборони, а також готове допомагати Україні у реформуванні армії.

Старий 30.09.2012, 13:45   #158
sat-prof
Administrator

Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
Типово

Культуру топтав москалів шовінізм,
Глумився за різних обставин.
Знівечив країну гидкий більшовизм
Й жорстокий тиран- клятий Сталін.

Що гарного нам принесли москалі?
Матюк та іржаву бляшанку,
Зневагу до мови й святої землі,
Горілку і шапку-ушанку

Старий 30.09.2012, 14:07   #159
sat-prof
Administrator

Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
Типово

Шкода, що не відстрілюють москалів у "Криївці"!!!!
Старий 30.09.2012, 16:58   #160
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Між мовою та "языком": більшість українців спілкуються суржиком, не знаючи ні української, ні російсько.....ї

Поки політики сперечаються про статус державної мови, більше половини жителів України говорять і пишуть з помилками, не володіючи як слід ні російською, ні українською

Фахівці Київського міжнародного інституту соціології стверджують, що суржиком спілкуються і пишуть від 11% до 18% українців, або ж від 5 млн до 8 млн осіб. Більшість любителів змішувати дві мови живуть в східних і центральних областях (21,7%), а найменше їх - у Західній Україні (2,5%), пише Korrespondent.net.

Проте насправді українців, що постійно перекручують мову, істотно більше, але підрахувати їх експерти не беруться. Багато респондентів не визнають своєї недорікуватості, відповідаючи соціологам, що досконало володіють двома мовами. За спостереженнями ведучої радіо "Промінь" Ярини Скуратівської, з якою згодні лінгвісти, грамотною мовою можуть похвалитися від сили 20% населення країни.

Головні носії змішаної мови - вихідці з сіл. Переїжджаючи в мегаполіси і пристосовуючись до російськомовних городянам, вони починають вживати російські слова, хоча їхня фонетика залишається українською.

Суржик активно формувався в Україні ще з кінця XVII століття, коли панівною мовою в Російській імперії, куди вона входила, була російська. Без володіння нею про успішну кар'єру можна було не мріяти. Щоправда, з набуттям країною незалежності чистішою не стала ні та, ні та мова. Головному редактору Forbes.ua, росіянину Леоніду Бершидському ріжуть слух фрази "как по мне" замість "по-моему", "под домом" та "под офисом", а не "у дома" та "возле офиса".

За даними дослідження, проведеного в 2012 році Інститутом Горшеніна, то однією мовою, то іншою залежно від обставин говорить майже третина школярів. Експерти зазначають, що якщо раніше бідність мови заповнювало читання художньої літератури, то сьогодні молодь здебільшого до нього байдужа. Виросло ціле покоління, яке російської вже не вчило, а української ще не навчилося. Про це свідчать твори та диктанти, де "останівка", "біжучій рядок", "запізнюючійся поїзд" і "самий луччій" набули масштабів лиха.

У нескладному тексті диктанту на півтори сторінки студенти-першокурсники роблять кількадесят граматичних помилок, розповідає доцент кафедри мовознавства Харківського університету ім. Василя Каразіна Микола Зубков, а рекорд - 140 граматичних і більш ніж 50 пунктуаційних помилок в одному тексті, пише видання.

Крім того, засмічує мову молоді й інтернет-сленг - так звана олбанська мова, що навмисно порушує норми орфографії. "Аффтар пеши исчо", "превед", "Зачот" та інші звороти перекочували з Мережі в живе спілкування.

Ведмежу послугу надає людині й комп'ютерний редактор, що автоматично виправляє помилки. Люди перестають аналізувати самостійно, як правильно пишеться те чи інше слово.

Відповідь

Закладки

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
А що Ви сьогодні робили?* sat-prof Офтопік (теревеньки) 73 06.11.2016 21:43
Світлодіодні лампи – освітлення майбутнього вже сьогодні Igor1031 Офтопік (теревеньки) 0 07.02.2015 14:37
Сьогодні викопав... sat-prof Ваші захоплення 8 25.05.2014 09:36
MYtv (Україна) hmura Провайдери платного ТБ 1 15.12.2011 16:09
Україна запустить свій супутник 2011 році sat-prof Загальний розділ! 8 25.06.2010 11:15

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 23:50.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум