SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Офтопік (теревеньки) > Ваші захоплення

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 25.09.2010, 21:37   #1
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово Ловись рибко, мала і велика!!!(все, що стосується риболовлі.)

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Усе, що стосується риболовлі. Розповіді, поради, відео, фото і т.д. Як зловити рибу своєї мрії (короп, сом, щука, синій кит тощо), розповідаємо, коментуємо, ділимось враженнями.

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Востаннє редагував D-Misha: 20.10.2013 о 21:50.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 07.04.2011, 14:12   #241
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

На рибалці.....

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Старий 08.04.2011, 08:53   #242
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Косатка або “морський вбивця”.

Косатка (наукова назва “Orcinus Orca”) -- велика морська тварина (ссавець), яка відноситься до зубастих китів. Довжина тіла самця може досягати до 10 метрів, а самки до 7. Косатка дуже красива і має унікальне забарвлення -- чорна спина і боки, біле горло і живіт.

Косатки відомі, як нещадні морські вбивці. Тому, їх називають “вбивцями китів” (killer whale). Але одночасно вони є дуже лагідними у спілкуванні, щоправда не з іншими морськими тваринами, а з людьми. Так, навіть до сьогоднішніх днів, історія не знає жодного достовірного випадку, коли б косатки убили або поранили людину.

За інтелектуальними здібностями косаток прирівнюють до дельфінів. А деякі учені вважають, що у них є зачатки розуму.

Ось декілька цікавих фактів про косаток:

1) маса тіла може досягати від 4 до 8 тонн;

2) вони можуть розвивати швидкість до 55,5 км/год.;

3) добре пірнають і довго можуть знаходитися під водою. На поверхню спливають не більше ніж на п’ять хвилин, щоб зробити декілька вдихів;

4) великі (до 15 см. завдовжки) товсті і міцні зуби, дозволяють легко ловити здобич;

5) живуть зграями. Як стверджують учені, кожна зграя має самця-ватажка і власну територію.
Старий 09.04.2011, 15:26   #243
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Про них кажуть: одягнений, взутий і долбанутий.......

У природи, як відомо, немає поганої погоди. Але, погодьтеся, що найбільше радує сонечко і безвітря. Особливо взимку. Особисто я люблю, коли в тріскучий сухий мороз на чистому блакитному небі світить сонце, сніг іскриться на гілках дерев, а комір ...

Востаннє редагував D-Misha: 09.04.2011 о 15:30.
Старий 09.04.2011, 21:38   #244
sat-prof
Administrator

Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
Типово

Зустрілися мисливець і рибак. - Ну ти як? - Витягнув вчора ось такого судака, - розводить руки на півтора метри, - А ти як? - В ліс заходжу, тут же лось назустріч, я його з одного пострілу завалюю, не встиг зрадіти - інспектор вискакує
Старий 10.04.2011, 21:12   #245
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Чи багато мешкає в морі тварин, які небезпечні для людини?

За великим рахунком в морі мешкає близько трьох тисяч тварин, які є потенційно небезпечними для життя і здоров'я людини. Фахівці умовно розділили всіх цих тварин на три групи. До першої групи належать хижі тварини, у другій - отруйні тварини, а до третьої ті, які можуть викликати у людини важке отруєння.

До першої групи хижаків традиційно можна віднести акулу, мурену барракуду і косатку. Відносяться до другої групи - отруйні тварини небезпечні для людського життя тільки у разі доторкання до них. До такого виду тварин відносяться риба-камінь, скат-хвостокол, морський їжак, риба-жаба, отруйні корали, риба-зебра, морські змії і молюск конус. До третьої групи тварин, небезпечних при вживанні в їжу відносяться риби, що викликають отруєння. Справа в тому, що їстівними і придатними для їжі вважаються не всі різновиди риб. Найчастіше деякі особини мають окремими отруйними і неїстівними частинами. Інші особини отруйні для людини в силу свого раціону, коли вони самі з'їдають отруйну їжу.

Востаннє редагував D-Misha: 10.04.2011 о 21:41.
Старий 12.04.2011, 17:31   #246
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Электровудка......

Электровудка (електролов) - це, загалом, невелика коробочка, яка легко поміщається в сумці або рюкзаку. По суті, це потужний трансформатор, що перетворює струм акумулятора до тисячі і більше вольт. Кіловольти, через сачок потрапляючи у воду, "глушать" рибу. Радіус дії цієї "пекельної машинки" може досягати десяти метрів.
Якщо обходитися без емоцій, то зараз можна впевнено говорити про те, що поява у населення в кінці 80-х років портативних електролов принципово змінило структуру та обсяги браконьєрського вилову у середніх і малих водоймищах. Якщо раніше видовий склад цих уловів в основному відповідав параметрам сіткових знарядь лову і більш-менш рівномірно вилучав різні види риб, визначених розмірів, то при використанні електролову відбувається тотальне знищення (вилучення) найбільш цінних і рідкісних видів риб всіх розмірно-вікових груп (у першу чергу, лососевих).

Востаннє редагував D-Misha: 12.04.2011 о 17:34.
Старий 13.04.2011, 15:05   #247
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

"Є в мене одна рибальська таємниця..."

Вiталiй Сингаєвський – працiвник Івано-Франкiвського лiсокомбiнату, спочатку не надто охоче погоджувався на iнтерв'ю. Мовляв, я ж рекордних трофеїв не ловив, рибалю простими, народними методами... Проте, не буває так, щоб людина рибалила кiлька десяткiв рокiв, i не мала в своєму арсеналi якихось цiкавих, а iнодi навiть "секретних" знарядь та принад. Так i сталося...

– Пане Вiталiю, чи пам'ятаєте свою першу рибу?

– Пам'ятаю, звичайно, таке не забувається... Менi було рокiв дев'ять. На водоймi ловили рибу дорослi рибалки, проте потрапляли лише плотвички, як кажуть, "на долоню". Пригадую, яка в мене було знаряддя: пiвтораметрова гiлка замiсть вудки, жилка, зв'язана з трьох вiдрiзкiв... І в мене клюнув короп на пiвтора кiлограми!

– А тепер яке ваше найбiльше досягнення?

– Ну, я ж казав, що дуже велику рибу не ловив, найбiльша – короп на три з половиною кiлограми. Хоча й без риби майже нiколи не повертався... А от друзям допомагав витягати коропiв на десять, одиннадцять кiлограмiв.

– Певне, ваш рекорд ще попереду. Ви спецiалiзуєтесь на ловiннi коропа?

– Не зовсiм. Ловлю коропа, карася, марену, ляща, жереха, щуку. Взагалi, на мирних риб мiй спосiб ловiння унiверсальний. Я використовую донки. На кiнцi жилки – ковзний тягарець, далi роблю петлю з жилки, в яку прив'язую кубик свiжої макухи. До петлi пiдв'язую два капроновi повiдки. Насадкою служить кулеша, виповзок, хлiб з червоним харчовим барвником, а для ляща – просто чорний хлiб. Макуха в петлi повiльно розмокає i принаджує, але не насичує рибу.

– А що у вас є на хижакiв, зокрема, на що i як ви ловите жереха?

– Жереха ловлю на "сплеск". Тобто, коли пiд вечiр помiчаю, як починає бити жерех, закидаю девон на метрiв десять за мiсце сплеску i починаю пiдмотку. Ловлю на два види девонiв. Один звичайний "днiстровий". Тобто вилита у форму свинцева турбiнка з двома крильцями. Недолiк такої принади – неможливiсть регулювати кут лопастi, велика вага. Добре клює жерех на iнший девон. Із латунної бляхи товщиною 0,3-0,5 мм вирiзається заготовка, з якої згинається i запаюється тригранний девон. На кожнiй гранi – своя лопасть. Кут нахилу лопастi регулюю потiм у ваннi, добиваючись доброго ходу з таким характерним звуком: "фур-рр-р". Крiм того, в середину цього девону засипаються дрiбнi дробинки. Така принада швидко обертається на невеликiй швидкостi пiдмотки i видає звук, яким дуже приваблює жереха.

– Багато рибалок мають свої "секретнi" знаряддя чи принади, якими вони ловлять рибу навiть тодi, коли у "найбiльших" професiоналiв – нiчого. Не подiлитесь?

– Є одна цiкава принада, менi про неї розповiв мiй давнiй знайомий, дуже досвiдчений рибалка. Цей спосiб дiйсно унiкальний i надзвичайно здобутливий. Застосовують його при ловiннi карасiв. Суть досить проста: беруть звичайну цеглину (можна половинку), грiють її на вогнi i поливають свiжою домашньою соняшниковою олiєю. Поливати треба кiлька разiв, щоб цеглина добре просякла олiєю. Далi закидаєте на мотузцi ту цеглину на дно, в мiсце, де будете ловити, з берега або човна. І ловите звичайною поплавчанкою, намагаючись наблизити наживку до цеглини. Ефект надзвичайний, повiрте! Я спочатку сам здивувався. Уявiть, вiтер, хвиля, нi у кого карась не клює, а в мене – клювання за клюванням. Причому, я закидав двi вудки: одну поблизу цеглини, iншу – трохи далi. Клювало лише поблизу цеглини... До речi, один раз обробивши цеглу, можна її використовувати на 3-4 виїздах на риболовлю.

– В кожного рибалки трапляються якiсь незвичайнi випадки на риболовлi. Чи було щось подiбне iз вами?

– Зi мною – нi. Але я був свiдком одного випадку, не те що цiкавого, але навiть трохи небезпечного... Ми з товаришами помiтили, що якийсь рибалка вперто намагався зловити сома на однiй ямi в Днiстрi. Певне, той чоловiк був колись бачив там велику рибину i цiлеспрямовано полював на неї. Наживкою в його сомовому знарядді був запечений на вогнi горобець. Рибалив вiн вночi з човна, а жилку намотав собi на руку. Коли сом клюнув, вiн почав тягати заспаного рибалку разом iз човном i каменюкою замiсть якоря (!) по рiцi. Рибалка намагався звiльнити руку, але це було неможливо через сильне натягнення жилки. Рибалка почав волати про допомогу, вiн бiдкався, що сом його втопить. Тодi рибалки з берега перекинули два спiнiнги з блешнями через жилку, на якiй "сидiв" сом i таким чином пiдтягнули до берега i сома, i переляканого рибалку...

Востаннє редагував D-Misha: 13.04.2011 о 18:35.
Старий 14.04.2011, 16:42   #248
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

У Дніпрі з'явилися риби-мутанти......

Чого тільки варті пірані в Дніпрі і піленгаси в Каховському водосховищі. Ще розповідають, що біля Нікополя завелися соми-людоїди. А то, мовляв, бачили в Самарі карася-мутанта з шістьма плавниками!

"Так, дійсно, минулого року, недалеко від Обухівки, в рибальські сіті попалася піранья, - підтвердила завідувачка кафедрою іхтіології ДНУ Олена Федоненко. - Виловлена рибка була голодна і тут же укусила рибака за палець. Але цей випадок не відноситься до ряду мутацій - це, найскоріше, "забави" місцевих акваріумістів. Піранья - риба теплолюбива, тропічна, до нас завезена. У наших водоймищах цей вигляд просто не міг мутувати, а тим більше пережити нашу сувору зиму".

"Зараз стало дуже модно заводити невеликі ставки у себе на дачі і вирощувати в них дивовижних рибок. Останнім писком такої моди можна назвати коропа койі - це дійсно дуже красива риба, з яскравим забарвленням. А в нашому міському акваріумі живе фруктова піраня, вона харчується фруктами і людей не їсть, - посміхається Олена Вікторівна. - Що ж до мутацій, під впливом радіоактивних викидів, особливо в кар'єрах, де є велике випромінювання, можуть відбуватися мутації серед риб і морських тварин - наприклад, видозмінені плавники і луска. Але ми таких випадків не реєстрували".

Проте не дивлячись на те, що в наших водоймищах мутації не спостерігається, з рибою все одно потрібно бути гранично акуратними. Риба через шкіру і їжу може насищатися важкими металами, яких з лишком у водах Дніпра і Каховського водосховища. Людина, з'їдаючи таку рибку, ризикує отримати інтоксикацію важкими металами, що чревато важкими хворобами.
Старий 14.04.2011, 20:58   #249
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Рибалка як жіноча проза.....

Гадаю, що багатьох цікавить - що таке жіноча риболовля, чим вона відрізняється від іншої і чи взагалі існує. Мабуть, довго я думала над цим питанням - і зрозуміла, що це, власне, особливий жанр, самостійний стиль, мода сильної жінки, яка намагається в такий спосіб довести, що є речі, які під силу подужати не тільки чоловікові, а й їй, тій, яку відносять до розряду «слабка половина людства».

Жінки вміють дати фори будь-якому завзятому рибалці, тому що відрізняються розумом і кмітливістю, хорошою реакцією, точністю і акуратністю, спритністю і світосприйняттям від тих, хто рибалить зазвичай «на кишеню» або продає улов за пляшку гіркої... Бо для нас, жінок, риболовля - це спосіб бути близьким до природи, це наша особлива поезія, яку ми творимо творчо і немеркантильно, натхненно і сильно.
Звісно, ми не можемо обійтись без чоловіків, бо виникає багато питань. Але з часом все стає на свої місця - ця штука називається вудочкою, а рибка - лином. Цікавий і той факт, що жінки віддають перевагу рибам-хижакам. Важко відповісти чому власне так. Чи це просто цікавість, чи це спосіб отримати перемогу і бути рівною з чоловіком. В кожної леді буде своя відповідь. Дивно й те, що у нас, панянок, нема улюблених знарядь. Головне не колір і дизайн. Ми маємо бажання впіймати велику рибу, а наша впертість не дає нам занепадати духом, навіть тоді, коли ми інколи зазнаємо невдачі.

Отож, ні хвоста, ні луски вам, леді!

Востаннє редагував D-Misha: 14.04.2011 о 21:00.
Старий 15.04.2011, 14:29   #250
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Розмова про риболовлю:
- На риболовлі великою вважається спіймана риба, яка більша, ніж член в рибалки.
- А якщо рибалить жінка?
- У жінок вся риба вважається великою.

Закладки

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
все по sti5518 (з фото) sat-prof Ремонт тюнерів,JTAG відладка 4 03.07.2016 15:16
Все про ремонт ресиверів seriff Проф розділ 194 07.07.2014 13:35
Блискавка та все про неї! sat-prof Офтопік (теревеньки) 31 12.06.2014 11:42
Hivision HV-5000CI ER:07 і все. sos200 Тюнери, які не ввійшли в список 2 26.07.2010 17:45

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:14.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум