![]() |
|
|
#391 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.688
|
Перша практика Гран-прі Сочі закінчилася найкращим часом пілота Мерседеса Валттері Боттаса, який випередив Даніеля Ріккардо і Макса Ферстаппена. За іншою програмою працював Льюїс Хемілтон, яка не проїхав жодного швидкого кола.
Відзначимо аварії Карлоса Сайнса, Ніколаса Латіфі і Романа Грожана. У другій практиці найшвидшими були Боттас і Хемілтон, а Ріккардо продовжує випереджати Ред Булл. Рено поки що бачиться другий силою на Гран-прі Росії. |
|
|
|
|
|
#392 |
|
Moderator
|
27 вересня на автодромі Сочі проходить 10-й етап Формули-1 в сезоні 2020 року, Гран-прі Росії. Початок – о 14:10 за київським часом.
Sport.ua проводить текстову онлайн-трансляцію гонки. Слідкуйте за захоплюючим світом Формули-1 разом з нами! |
|
|
|
|
|
#393 |
|
Moderator
|
За підсумками Гран-прі Росії пілот Мерседеса Валттері Боттас зумів відіграти у напарника Люіса Хемілтона 11 очок в загальному заліку.
Правда, британець все ще зберігає впевнене лідерство в 44 пункти. Макс Ферстаппен замикає топ-3. 1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 205 2. Валттері Боттас (Мерседес) - 161 3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 128 4. Ландо Норріс (Макларен) - 65 5. Алекс Альбон (Ред Булл) - 64 6. Даніель Ріккардо (Рено) - 63 7. Шарль Леклер (Феррарі) - 57 8. Ленс Стролл (Рейсінг Поінт) - 57 9. Серхіо Перес (Рейсінг Поінт) - 56 10. П'єр Гаслі (Альфа Таурі) - 45 У Кубку конструкторів все зрозуміло з переможцем і другим місцем, але за 3-ю позицію розгорнулася боротьба між Маклареном, Рейсінг Поінт і Рено. Кубок конструкторів 1. Мерседес - 366 2. Ред Булл - 192 3. Макларен - 106 4. Рейсінг Поінт - 104 5. Рено - 99 6. Феррарі - 74 7. Альфа Таурі - 59 8. Альфа Ромео - 4 9. Хаас - 1 10. Вільямс - 0 Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#394 |
|
Moderator
|
Перед стартом гонки Гран-прі Росії пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон практикував процедуру старту посеред траси, а не в спеціально відведеному місці на піт-лейн.
За це гонщик отримав два штрафи по 5 секунд і в підсумку фінішував 3-м. Британець впевнений, що так хочуть перервати його домінування. «Стюарди Формули-1 просто намагаються зупинити мене. Мені ще потрібно подивитися точні формулювання правил. Упевнений, нікому до мене не давали два штрафи по 5 секунд за щось подібне. Просто смішно». «Я нікого не наражав на небезпеку і робив таке на сотні інших трас, ніяких питань не було», - заявив Хемілтон. У загальному заліку Валттері Боттас скоротив відставання від напарника до 44 очок. |
|
|
|
|
|
#395 |
|
Moderator
|
Команда Формули-1 Феррарі оголосила, що три пілоти Академії отримають шанс показати себе під час практичних заїздів в сезоні-2020.
Мік Шумахер, Каллум Айлотт і Роберт Шварцман візьмуть участь в тренувальних заїздах. Шумахер буде керувати болідом Альфа Ромео під час першої практики Гран-прі Німеччини 9-го жовтня. Айлотт отримає можливість сісти в болід Хааса. Шварцман сяде в болід Ф-1 в першій практиці Гран-прі Абу-Дабі в кінці сезону. Всі троє зараз ведуть боротьбу за титул у Формулі-2 і претендують на місце основного пілота Ф-1 на сезон-2021. |
|
|
|
|
|
#396 |
|
Moderator
|
Пілот Фернандо Алонсо, який з 2021 року повертається у Формулу-1, порівняв Міхаеля Шумахера і Льюїса Хемілтона. Британець в нинішньому сезоні, швидше за все, наздожене німця за кількістю титулів - по 7.
«Я пам'ятаю Міхаеля як пілота з найбільшим талантом. А Хемілтон не зміг виграти титул, коли був у Макларені і протистояв Дженсону Баттону. А також один раз поступився титулом Ніко Росбергу». «У Шумахера такого не було - він завжди перемагав». «Для мене Міхаель залишиться завжди на крок попереду Льюїса, але Хемілтон найкращий в своєму поколінні пілотів», - вважає Алонсо. Хемілтон є рекордсменом Ф-1 за кількістю поулів, а також лише на 1 перемогу поступається Шумахеру за кількістю виграних гран-прі. |
|
|
|
|
|
#397 |
|
Moderator
|
Японський виробник Хонда оголосив про те, що сезон-2021 стане для нього останнім у Формулі-1.
Зараз Хонда бере участь в серії в якості постачальника моторів для команд Ред Булл і Альфа Таурі. Поки немає інформації, хто далі буде поставляти двигуни для Биків. Варіантів особливих немає, оскільки Мерседес і Феррарі відмовляються продавати мотори головному конкуренту, а з Рено у Ред Булла погані відносини. Хонда повернулася в Ф-1 в 2015 році, а з 2018 працює з Ред Буллом. |
|
|
|
|
|
#398 |
|
Moderator
|
Керівництво команди Формули-1 Ред Булл не гарантує, що Бики найближчим часом не покинуть серію після того, як про відхід заявила компанія Хонда.
Хонда поставляє Ред Буллу мотори, але залишає Ф-1 після сезону-2021. «Ми підписали Договір згоди про участь в Ф-1 до сезону-2025 включно, але з цього контракту можна вийти в кінці кожного наступного сезону і піти з Формули-1». «На цю хвилину відхід не є пріоритетом, але власник Ред Булл оцінить всі факти і прийме рішення», - сказав Гельмут Марко, один з керівників команди. Очікується, що після відходу Хонди Ред Буллу доведеться повернутися на двигуни Рено, проте в команді не хочуть цього робити через погані відносини з французьким виробником. |
|
|
|
|
|
#399 |
|
Moderator
|
Пілот Феррарі Себастьян Феттель не зміг здійснити мрію і виграти чемпіонський титул в складі легендарної команди. Німецький гонщик згоден, що його період в Скудерії вийшов невдалим.
«Я не шкодую про те, що пішов з Ред Буллу, але можу сказати чесно, що мої виступи за Феррарі - це провал. Провал, тому що головним завданням був чемпіонський титул з Феррарі, який виграти не вдалося». «Є речі, які я повинен був робити інакше, події, які я повинен був передбачити раніше, і битви всередині команди, в які вступати було не потрібно. Все це привело мене до нинішньої ситуації». «Зазвичай я не обговорюю те, що відбувається на трасі. Багато хто вважає, що мій розворот і виліт на трасі в Хоккенхаймі (сезон-2018) в дощових умовах - це нижча точка моїх виступів за Феррарі. Якщо бути повністю чесним і жорстким по відношенню до себе, то так - я провалився». «Але я не шкодую про час в Феррарі. Я багато чому тут навчився - це дуже особлива команда, тут особлива культура», - сказав Феттель. З сезону-2021 Себастьян переходить в команду Астон Мартін. |
|
|
|
|
|
#400 |
|
Moderator
|
За інформацією ЗМІ, команда Формули-1 Альфа Ромео на сезон-2021 зробить одним з двох основних пілотів Міка Шумахера, який зараз бореться за титул у Формулі-2.
Мік є пілотом Академії Феррарі. Шумахер дебютує в Ф-1 в п'ятницю, коли візьме участь в першій практиці Гран-прі Німеччини. Його напарником буде досвідчений Кімі Райкконен. Правда, 40-річний гонщик перед Гран-прі Німеччини спростував інформацію про те, що вже підписав контракт на новий сезон. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
|
|