![]() |
|
|
#4421 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
УКРАЇНСЬКИМ ВІЙСЬКОВИМ В КРИМУ ДОЗВОЛИЛИ ВИКОРИСТОВУВАТИ ЗБРОЮ....
Вівторок, 18 березня 2014, 19:36 Міноборони дозволило військовим в Криму використовувати зброю. Про повідомила прес-служба відомства. "У зв’язку із загибеллю українського військовослужбовця прапорщика Какуріна С.В. під час штурму 13-го фотограмметричного центру Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України (м. Сімферополь) нападниками, які були одягнені у військову форму військовослужбовців ЗС Російської Федерації, задля захисту і збереження життя українських військовослужбовців, згідно із рішенням виконуючого обов’язки Верховного Головнокомандувача ЗС України та виконуючого обов’язки Міністра оборони України, на підставі наказу начальника Генерального штабу– Головнокомандувача ЗС України, військовим частинам ЗС України, дислокованимв АР Крим, дозволено застосування зброї", - йдеться в повідомленні. ---------------------------------------- Війна то війна - нарешті, а то раком стояти перед паРашою остогидло! Слава Україні!!!
|
|
|
#4422 |
|
Передовик
Ukraine
|
Самопроголошеній владі Криму дали три години на звільнення заручників...
19.03.2014 18:34 Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов дав самопроголошеній владі Криму три години часу для звільнення всіх заручників та припинення провокацій на території півострову. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави, передає "Українська правда".За словами Турчинова, у середу під час чергової провокації Збройних Сил Російської Федерації було захоплено в заручники командуючого ВМС України контрадмірала Сергія Гайдука."Це не перший факт незаконного захоплення військових та цивільних громадян в Криму", - сказав він.Турчинов додав, що в середу робочій групі на чолі з першим віце-прем'єр-міністром Віталієм Яремою та в.о. Міністра оборони Ігорем Тенюхом, яка вилетіла до Криму "для розв'язання всіх проблемних питань, самопроголошена влада Автономії не дала посадити літак"."Російські військові цинічно відмовляються вести переговори щодо припинення провокацій та звільнення заручників, посилаючись на озброєні загони та рішення самопроголошеного уряду Криму", - сказав Турчинов.Крім того, керівник парламенту повідомив, що російських військових та самопроголошений уряд Криму вже попередили:"Якщо до 21:00 не будуть припинені всі провокації проти українських військовослужбовців, а адмірал Гайдук та всі інші заручники, як військові, так і цивільні, не будуть звільнені, владою будуть вжиті адекватні заходи". "У тому числі технічного та технологічного характеру", - пояснив він.
|
|
|
#4423 |
|
Передовик
Ukraine
|
"Росiя пiде так далеко, як ми її пустимо"
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Екс-заступник голови Одеської облради Олексiй Гончаренко про те, як втримати Пiвдень i Схiд України та вiдвоювати Крим .. Олексiя Гончаренка нинi вважають одним iз найбiльш перспективних полiтикiв пiвденного сходу країни. Він - одесит, відомий своєю принциповою позицiєю в оцiнцi подiй, що вiдбуваються в регiонi та Українi загалом. Ще не знаючи, як закiнчиться протистояння на Майдані, Олексій Гончаренко заявив про свiй вихiд iз лав Партiї регiонiв та звiльнення з посади першого заступника голови Одеської облради. Він пояснив, що зробив це на знак протесту проти "намагань влади пiдштовхнути країну до громадянської вiйни". Нинi ж, за словами політика, його офiс перебазувався у гарячу точку України - Крим. Там полiтик активно допомагає українським вiйськовим у протистояннi iз сепаратистами. Він вважає, що втрата Криму, якщо вона станеться, може бути тимчасовою, якщо все робити правильно. А ще висловив свою оцінку того, як треба діяти, аби Донбас і Південь не стали другим Кримом (інтерв'ю бралося тиждень тому - Експрес). -- Отже, для початку ваш прогноз: чим закiнчиться недільний референдум у Криму? -- У мене немає сумнiвiв, що цiєї недiлi будуть оголошенi результати кримського референдуму, на якому бiльшiсть кримчан нiбито забажає приєднатися до РФ. Москва ж майже одразу визнає це рiшення. Україна, як i бiльшiсть країн цивiлiзованого свiту, iз ним не погодиться, але, тим не менш, пiвострiв перейде пiд росiйський контроль. -- Отже, Крим ми втрачаємо остаточно? -- Як на мене, лише на кiлькарiчну перспективу. Якщо українська влада проводитиме правильну полiтичну стратегiю щодо Криму й особливо пiвденно-схiдних областей, то цю територiю ми можемо повернути протягом п'яти-семи рокiв. -- Що для цього треба зробити? -- По-перше, ми в жодному разi не повиннi робити будь-яких рiзких рухiв. Останнiми днями вiд поважних українських полiтикiв я чув багато закликiв, що нова влада мусить нарештi показати зуби i перейти до рiшучих дiй. Себто бойових дiй. Як на мене, то це було б великою i трагiчною помилкою. Якщо почнемо стрiляти у Криму, то Росiя однозначно пiде далi - на Одесу, Харкiв, Донецьк, а в кiнцевому результатi - на Київ i навiть Львiв. Так, у всiх у нас є власна гiднiсть. I я, як офiцер, також добровiльно пiшов у вiйськкомат, аби задекларувати свою готовнiсть боронити країну. Разом iз тим, твердо переконаний, що повномасштабна вiйна - це шанс для росiян анексувати всю Україну. Натомiсть безкровна вiйна, яка зараз триває, - шанс для України її виграти. -- Яким чином? -- У Криму мали б залишитися одна-двi українськi вiйськовi бази, якi, з вiйськової точки зору, можна було б найефективнiше утримувати та обороняти. Вони вiдiгравали б роль такої собi української скалки, яка не давала б можливостi остаточно розслабитися росiянам та кримським сепаратистам. Iншi нашi вiйська логiчнiше було б вивести з Криму разом зi зброєю та технiкою. Так, нашi хлопцi там виявляють неабияку мужнiсть i хоробрiсть, але в ситуацiї, що нинi склалася, їх доречнiше було б перевести на материк. Водночас слiд негайно зачистити пiвденно-схiднi областi вiд усiх iнспiрованих зовнi сепаратистських рухiв, аби на Пiвднi та Сходi запанував спокiй. -- I що далi? -- Опiсля ми повиннi змiцнюватися економiчно, запроваджуючи реформи, задекларованi на Майданi. Якщо все йтиме за планом, то за п'ять рокiв економiчна ситуацiя в Українi стане вiдчутно кращою, анiж тепер. Водночас у Криму вона стрiмко погiршуватиметься. Бо основна стаття доходiв Криму - туризм. Торiк майже 50 вiдсоткiв туристiв, котрi вiдвiдали кримське узбережжя, приїхали з України. Звiсно, цього року їх там не буде. Як i 10 - 15 вiдсоткiв курортникiв iз захiдних країн. Росiяни також не горiтимуть бажанням побувати на небезпечнiй i нестабiльнiй територiї, як не бувають вони тепер на пляжах фактично анексованої Абхазiї. Отже, почнеться економiчна стагнацiя. Вiдтак уже за 3 - 5 рокiв ми зможемо домогтися проведення у Криму справедливого референдуму та за його результатами повернути Крим у лоно України. -- I все ж чимало експертiв стверджують, що Росiя не зупиниться на Криму, а намагатиметься захопити щонайменше Херсон та Миколаїв, якi постачають пiвострiв водою i електроенергiєю. Це можливо? -- Мене особисто бiльше непокоять заклики наших полiтикiв, на кшталт - "А перекриймо Криму воду й електрику!". Цього якраз робити не можна, це не державницький пiдхiд. Там живуть нашi громадяни, котрi, можливо, на даному етапi помиляються, але за кiлька рокiв усе ж прозрiють. Якщо ми їх зараз вiдштовхнемо вiд себе у такий спосiб, то втратимо назавжди. Що ж до Росiї, то вона пiде так далеко, як ми її пустимо. I не стiльки у вiйськовому сенсi, скiльки у полiтичному. Якщо росiяни вiзьмуть пiд свiй контроль обласнi ради, облдержадмiнiстрацiї, впливатимуть на депутатiв, законодавчу владу, то цi територiї опиняться пiд її фактичним контролем без єдиного пострiлу. У нашої держави є всi важелi, аби цьому запобiгти. -- Якi саме? -- До цих регiонiв нинi треба ставитися дуже обережно, фахово та з витримкою сапера, який знешкоджує поставлений на бойовий режим снаряд. Ми не повиннi бiльше допускати таких грандiозних помилок, як прийняття нових мовних законiв чи постанов про подолання наслiдкiв радянської окупацiї. Такi речi викликають рiзке несприйняття у тих мiсцевостях. А навiщо дратувати людей, бiльшiсть яких нинi самостiйно гуртується пiд прапорами єдиної України? Полiтикiв та владу я просив би принаймнi не заважати. Натомiсть коли у Львовi проводили акцiю єднання, говорячи упродовж дня росiйською мовою, то чимало людей на Пiвднi та Сходi країни її помiтили й належно оцiнили. Особливо цим були приємно враженi в моїй рiднiй Одесi. -- Яка ситуацiя нинi на Сходi та Пiвднi? -- Мiльйони громадян там говорять росiйською, однак це не означає, що вони не є патрiотами України. Якщо сьогоднi, хоча б на певний час, накласти табу на вiйну з пам'ятниками, перегляд дражливих сторiнок Другої свiтової вiйни тощо, то я вам гарантую, що ми самi зможемо дуже швидко розiбратися iз сепаратистами та навести лад у нашому регiонi. Наприклад, Одеська облрада, приймаючи заяву про ситуацiю в областi, включила до неї запропонований мною пункт, де засуджується введення iноземних вiйськ до Криму. I хоча цю поправку ухвалили лише з третьої спроби, але, як кажуть, процес пiшов. Так, пiсля цього нашу облраду штурмувала сотня проросiйських бойовикiв iз Приднiстров'я, але ми вiдбили цей напад i не змiнили свого рiшення. Наразi таку заяву серед пiвденно-схiдних областей ухвалила лише Одещина, однак я знаю, що найближчими днями схожу позицiю продемонструють i в iнших регiонах. Важливо - нiкого не провокувати й не лякати такими персонажами, як Саша Бєлий iз Рiвного. -- Ви говорили про найманцiв iз Приднiстров'я. А загалом у пiвденно-схiдних областях нинi багато таких проросiйських гастролерiв? -- Десь близько тисячi, але i цього вистачає, аби дестабiлiзувати ситуацiю. Кордони вже доcить щiльно прикритi, тому головним завданням нинi є iдентифiкацiя та видворення цих осiб. Якщо СБУ швидко переквалiфiкується зi збирання грошей з бiзнесменiв на своє первинне покликання - захисника iнтересiв країни, то цю проблему можна вирiшити за день-два. -- Чи справдi багато жителiв пiвденно-схiдних областей хочуть до Росiї? -- Поговорiмо про це на прикладi Одеси. Там справдi є проросiйськi настрої серед населення. Точнiше - були. Бо ситуацiя у Криму дуже багатьох витверезила i кардинально вiдвернула не так вiд росiйського народу, як вiд нинiшнього росiйського керiвництва. Нiхто не схвалює того, що у важку для України годину так званi брати вдарили нам у спину. Для багатьох русофiлiв це стало справжнiм шоком. Тому, за моїми вiдчуттями, якщо б сьогоднi ми проводили референдум, переважна бiльшiсть жителiв Одещини проголосувала б за єднiсть з Україною. Наведу приклад. Недавно сепаратисти дуже радiли, зiбравши на свiй мiтинг в Одесi майже 5 тисяч людей. Але на вiче пiд українськими прапорами прийшли понад 8 тисяч одеситiв. Так, якщо порiвняти з численними зiбраннями на Майданi, це небагато, але для Одеси - абсолютний рекорд, бо за останнi двадцять рокiв бiльше людей тут ще не збиралося! -- А що у вас думають з приводу призначення кiлькох вiдомих олiгархiв на губернаторськi посади? -- На моє переконання, бiзнесмен може бути полiтиком, але вiн не може бути державним чиновником. Однак ця сентенцiя дiє у мирний час. Та нестандартна ситуацiя, що нинi склалася у країнi, вочевидь, потребує й нестандартних рiшень. Те, що ситуацiя у Донецьку та Днiпропетровську почала стабiлiзуватися, iмовiрно, свiдчить про правильнiсть тих крокiв на цьому етапi. Адже у Коломойського i Тарути є великi особистi фiнансовi ресурси, вплив та авторитет у цих областях. Думаю, усi акценти будуть остаточно зроблено в найближчi тиждень-два. -- Наскiльки, на вашу думку, центральна влада контролює ситуацiю у південно-східних регiонах? -- Пiсля подiй на Майданi силовi структури сильно деморалiзованi, тому сьогоднi на ситуацiю у цих областях бiльше впливають мiсцевi органи влади разом iз населенням. Якщо говорити про Одесу, тут усе пiд контролем. Я не засуджую нову владу, але у Криму ми сьогоднi бачимо вiддзеркалення державної кризи, яка має схильність до поглиблення. Так, пiсля Майдану та втечi Януковича потрiбно було формувати нове державне керiвництво, брати на себе вiдповiдальнiсть за країну. Однак навiть пiд час такого збуджувального процесу, як подiл портфелiв, у жодному разi не можна було забувати про вибухонебезпечнi регiони країни. Вийшло так: вiйна закiнчилася, а мiннi поля розмiнувати забули. Понад те, ще й вогнище поряд з ними запалили у виглядi мовного закону. От вони i рвонули. Але можу сказати твердо: якщо влада у Києвi не допустить чергових помилок i провокацiй, то ні Одеса, ні наші південно-східні регіони-сусіди не дадуть приводiв Росiї ввести сюди свої вiйська. А це перший крок до майбутньої перемоги. Юрiй ГРИЦИК, газета "Експрес"
|
|
|
#4424 | |
|
Передовик
Ukraine
|
Шаміль Басаев був правий.....
Цитата:
|
|
|
|
#4426 | |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 29.01.2013
Дописи: 843
Ukraine
Мій ресівер: Openbox S2HD PVR
|
У 2015 році Путін почне Третю світову війну
Відомий російський історик Юрій Фельштинський у своєму блозі проводить аналогії між діями фюрера Адольфа Гітлера, який у 30-их роках минулого століття захопив Австрію, а потім Судети та останніми діями президента Росії Володимира Путіна, який анексував Крим. Дії Гітлера призвели до початку Другої світової війни. Дії Путіна, на думку Фельштинського, мають всі шанси Цитата:
|
|
|
|
#4427 |
|
Administrator
Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
|
Сиджу один в маршрутці, водій сідає в салон, каже:
- Ша поржем ... Маршрутка забивається народом, всі обурюються, де цей придурок водій ходить, а він разом з ними обурюється. Потім каже: - А на фіга нам водій Я сам вас відвезу. І сідає за кермо. Такої тиші я в маршрутках ще не чув ...
|
|
|
#4428 |
|
Administrator
Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
|
Їде Янукович з водієм на мерседесі по селу. І тут на дорогу вискакує свиня, ну вони її задавили. Янукович виходить з машини і говорить водію:
- Слухай, тримай 100 баксів, йди в село, знайди господаря свині, вибачся і віддай гроші. Чекає він годину, два. Тут з’являється водій. П’яний в чіп. Янукович: - Ти що так нажерся? - Та я поклав свиню в мішок, пішов на центр села і говорю, я водій Януковича, я убив цю свиню! І тут мені всі як давай наливати
|
|
|
#4429 |
|
Передовик
Ukraine
|
У наступні два дні є велика ймовірність нового нападу росіян на Україну - генерал...
27.03.2014 Наразі існує дуже велика ймовірність того, що Росія може атакувати Україну. Про це на брифінгу повідомив екс-міністр оборони, генерал армії України Євген Марчук, передає кореспондент УНН."Існує велика ймовірість нападу Росії на Україну. Ця думка основана не лише на повідомленні американської та британської розвідок, але й ряду індикаторів, які можуть побачити лише експерти",- сказав він.Серед головних показників, які моуть свідчити про напад російських військ на Україну, Є.Марчук повідомив наступне:"Існує велика концентрація російських війська на кордоні з Україною. Не можна довго тримати війська у бойовій готовності: потрібно або давати "відбій", або давати команду йти у наступ".Також колишній міністр оброни зауважив, що все вирішиться у найближчі два дні, які стануть "найважчими за всю історію України з часів здобуття нею незалежності" Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
![]() |
| Закладки |
| Мітки |
| анектоди від sat-prof, піднімаємо собі настрій |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| КАРТА РОЗДІЛУ - найцікавіші та актуальні теми | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 1 | 13.11.2025 16:22 |
| Чистка лазера DVD-CD | sat-prof | DVD | 0 | 24.05.2014 15:37 |