![]() |
|
|
#1 |
|
Administrator
Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
|
Наші менші друзі .... Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! «Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив» Антуан де Сент-Екзюпері
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Цінуйте щирість, а не користуйтеся нею. (sat-prof) Востаннє редагував D-Misha: 22.05.2015 о 22:24. |
|
|
|
|
|
#492 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Отакево чудо сьогодні їхало 45 маршруткою
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
|
|
#493 |
|
Передовик
Ukraine
|
Собаки як діти: завжди вірять у краще і люблять тебе за те, яким ти є... Просто так...
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
|
|
#496 |
|
Передовик
Ukraine
|
Після вечірньої прогулянки, можна й спати)
|
|
|
#497 |
|
Administrator
Ukraine
|
ЗДАЄТЬСЯ МОЯ СОБАКА ПОЛАМАЛАСЬ..
|
|
|
#498 |
|
Administrator
Ukraine
|
Хочу .... щоб вірний друг завжди був поруч
|
|
|
#499 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 29.01.2013
Дописи: 843
Ukraine
Мій ресівер: Openbox S2HD PVR
|
Материнська любов.
Нещодавно в сусідньому селі в одну з ночей від удару блискавки згоріли вщент житловий будинок і сарай з домашніми тваринами, корова,свині, кобила з лошам, кури. Кобилу якось спробували вивести але вона вирвалася і повернулася в палаючий хлів до лошеняти де й згоріла разом з ним заживо. Ось така вона, ціна материнського кохання...
|
|
|
#500 |
|
Передовик
Ukraine
|
Собака на ланцюгу...
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! «Якщо тримати собаку на прив’язі, не чекай від нього прив’язаності» А. Вільметр Купуючи собаку, кожен бере на себе велику відповідальність. І якщо ми хочемо мати щасливого, психічно і фізично здорового вихованця, то треба враховувати, що собака – це в першу чергу жива істота, і вже потім охоронець, сторож чи службовий пес. Кращі умови для утримання собаки – це коли він живе з господарем під одним дахом. Звичайно, є породи, яким необхідний простір, і вони, мешкаючи в приватному будинку, відчувають себе краще, ніж, наприклад, в квартирі. А якщо власник живе за містом, то чи можна собаку тримати на прив’язі? У разі необхідності можна прив’язувати на нетривалий час. Але постійно тримати вихованця на ланцюгу не можна. Справа в тому, що собака, перебуваючи на ланцюгу, дуже страждає від стресів, самотності, стає агресивним і некерованим. А ще беззахисним. Це негативно впливає на психіку тварини. Погодьтеся, нікому не хочеться провести роки на прив’язі. Також відомо багато випадків, коли через подібне утримання собаки страждали не тільки психологічно. На жаль, будь-який недоброзичливець може нашкодити такому вихованцеві. Пес же прив’язаний, а значить, обмежена свобода його дій. Відомі випадки, коли утримання вихованця на прив’язі призводило до невідворотних наслідків. Так, собака при спробі перестрибнути через паркан зачепився і повис на ланцюгу. Пес заплутався за якийсь предмет, не дотягнувся до їжі чи води. Утримання вихованця – це не тільки частина догляду. Це – техніка безпеки Крім того, собаки потребують активних прогулянок. Тварину просто необхідно відпускати побігати. А що стосується охорони території, то як ви вважаєте, хто буде кращим захистом від зловмисників: собака, який на прив’язі, чи той чотирилапий пильний охоронець, який вільно бігає по території? До речі, якщо собака не обмежений в пересуванні, він відмінно знає свою територію і краще зорієнтується, коли знадобиться захистити господаря і його майно. Президент Латвійської кінологічної федерації Вія Клучніце вважає, що має бути створений нормативно-правовий документ, який заборонить тримати собак на прив’язі. Аналогічні закони вже прийняті в Австрії та інших європейських державах. У Скандинавських країнах господарі не тримають своїх чотирилапих друзів на ланцюгу. Утримання вихованця на ланцюгу прирівнюється до жорстокого ставлення до нього. Адже це не що інше, як «спадщина радянських часів». А від такої спадщини треба позбавлятися. У нас поки немає відповідного законодавства, що забороняє власникам тримати вихованця на прив’язі. Зате у нас є Закон України про захист тварин від жорстокого поводження, Європейська конвенція про захист домашніх тварин, Кодекс господаря (створений ТМ «Клуб 4 Лапи» з урахуванням європейського досвіду, схвалений Кінологічним Клубом України, Асоціацією фахівців і ветеринарів України і Ветеринарною асоціацією USAVA). А найголовніше – є прогресивні й турботливі власники, котрі знають і розуміють своїх чотирилапих друзів. Навіщо прив’язувати вихованця? Адже собака ніколи не втече від доброго господаря.
|
![]() |
| Закладки |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Українська мобилизация.Наші рідні їдуть захищать Батьківщину!!! | Nalot | Офтопік (теревеньки) | 2 | 29.01.2015 00:16 |