SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Офтопік (теревеньки) > Ваші захоплення

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 11.10.2010, 12:47   #1
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово Чарівний світ живої природи...

Жива природа...
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Маленькі та великі, пухнасті і не дуже, в пір'ях та в шерсті – друзі наші менші завжди дарують нам багато приємних і та радісних хвилин. ...в поєднанні з прекрасною природою нашого світу...Мабуть, найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів - усе це дорога серцю, ні з чим незрівнянна краса рідної землі.

Востаннє редагував VADYA777: 31.01.2012 о 23:18.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 19.09.2013, 17:07   #831
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Ліс врятує світ від голоду, - ООН....

У Римі відкрилася Міжнародна конференція «Ліси в забезпеченні продовольчої безпеки та харчування». Головна її тема - необхідність вирішувати продовольчу проблему в світі за допомогою дарів лісу - лісових ягід, горіхів, меду, грибів, їстівного листя, диких тварин та комах.

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Не тільки тварини, а й комахи є основним джерелом білка для людей, які живуть у лісових зонах. Листя і насіння рослин, гриби, мед, фрукти збагачують організм мінералами і вітамінами. Ці дари лісу необхідно включати в стратегії щодо зміцнення продовольчої безпеки, зазначив Граціану да Сілва, Генеральний директор ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН).

Керівник ФАО підкреслив, що комахи - частина традиційного раціону харчування як мінімум 2 млрд. чоловік, які вживають в їжу більше 1,9 тис. видів комах. Комахи багаті білком, корисними жирами, містять кальцій, залізо та цинк.

На конференції обговорюватимуться стратегії щодо посилення ролі лісів для забезпечення продовольчої безпеки.
Старий 21.09.2013, 10:38   #832
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Ізюм....

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Калорії , ккал : 264
Білки , г : 2.9
Жири , г : 0.6
Вуглеводи , г: 66.0

Ізюм - сушений виноград. Сушені великі ягоди винограду з кісточками. Як продукт має найбільше кулінарне застосування на Ближньому і Середньому Сході , а також у Середземномор'ї.

Ізюм - один з найбільш корисних і користуються попитом видів сухофруктів. Він зберігає практично всі корисні властивості свіжого винограду - 70-80 % вітамінів і 100% мікроелементів.

Ізюм містить 79,5-87,5 % цукрів , 2,1-2,9 % азотистих речовин , 0,7-2,3 % кислот , у тому числі винну і олеаноловую кислоти , 1,3% клітковини , 2-2 , 9% золи , 16-22 % вологи , вітаміни В1 , В2 і В5 , мікроелементи - залізо , бор , магній та інші.

Корисні властивості стародавнього продукту відомі також « з глибини століть ». Здавна дуже цінувалася здатність родзинок зміцнювати нервову систему , діяти як заспокійливий засіб. Серце і легені також схильні цілющій дії сушеного винограду. Лікарі рекомендують родзинки як засіб проти анемії і загальної слабкості , від лихоманки і порушень шлунково - кишкового тракту , при хворобах серця і нирок.

Торговельні найменування різних видів родзинок змінюються дуже часто. Тому в куховарських книгах, виданих навіть порівняно недавно , 15-20 років тому , вони відрізняються від сьогоднішніх , а тим більше від назв сторічної давнини.

Однак кількість видів родзинок за останні 2500 років не мінялося . Їх було і є чотири:
світлий , невеликий родзинки , без кісточок з солодких зелених і білих ( сірих ) сортів винограду. Найчастіше він називається кишмиш ( кулінарна назва ) , або сабза ( сучасне торговельне назва);
темний , майже чорний або синій , а частіше темно - бордовий безкісткові родзинки , за старою кулінарною термінологією - « корінка » , за сучасною торговою - « Біда » , або « шигані ». Має дві основні різновиди: дуже солодкий і злегка солодкий , сухуватою консистенції ;
світло- оливкового кольору , середньої величини , звичайні родзинки з однією кісточкою ;
великий, м'ясистий , дуже солодкий , приємний на смак , з двома -трьома великими кісточками. Отримують його з винограду сорту хусайне - « дамських пальчиків » або з герміан .

Перший і другий види родзинок використовуються в хлібобулочних і кондитерських виробах , другий - особливо в кексах і пасках . Третій вид родзинок йде звичайно на приготування компотів , напоїв. Також використовується при приготуванні м'ясних страв і для плову , особливо в поєднанні з урюком . Четвертий вид - великий кісточковий родзинки - має досить різноманітне застосування . Без кісточок , подрібнений , він йде на приготування кондитерських виробів і пудингів , у цілому вигляді - для примастки напоїв - квасів , морсів , його можна використовувати в компоти як сухофрукт , що зберігає смак і після варіння.

Ізюм корисний для зміцнення серцево - судинної системи , для підвищення імунітету , для нормалізації роботи нервової системи , як засіб проти анемії , джерело заліза.

Ізюм зберігає майже всі корисні властивості винограду. Але , так як концентрація корисних речовин у ньому в кілька разів вище , ніж у свіжій ягоді , вживати його без міри не варто. Втім , ця рекомендація стосується всіх сухофруктам .

Протипоказання : цукровий діабет , виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки , виразкові процеси в порожнині рота , ентероколіти , активна форма туберкульозу легенів і виражене ожиріння .
Старий 22.09.2013, 00:06   #833
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Наш прекрасний і дивовижний світ...

Старий 23.09.2013, 09:39   #834
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Катастрофічна краса...

Буйства стихії, в яких ми бачимо неповторну красу природи. Грозові хмари, темні, низькі і застилають весь горизонт – видовище одночасно страшне і красиве. З цим можна не погодитися, але трепет і захват мимоволі виникають при їх наближенні. Хтось тут же намагається знайти безпечне місце, а хтось просто не в силах відвести погляд від цього...
Старий 24.09.2013, 04:04   #835
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

В Індонезії знайшли дуже дивних акул ...

Ці риби володіють можливістю «ходити» по морському дну .
Дослідники виявили в Індонезії біля острова Хальмахера невідомий раніше вид акул . На відміну від своїх родичів ці риби мають можливість « ходити» по дну за допомогою плавців. Новий вид вже назвали Hemiscyllium Halmahera , повідомляють закордонні ЗМІ.
Цих акул у народі прозвали « ходячими » або « котячими » через їх червонуватого або жовтого плямистого забарвлення та вміння пересуватися безшумно. Дорослі особини досягають у довжину від 70 до 100 сантиметрів , більше половини яких припадає на вузький хвіст. Вчені описують акулу як гібрид між рибою і змією і стверджують , що подібна будова раніше не зустрічалося в природі, тому запропонували виділити їх в новий вигляд. Особлива будова хвоста дозволяє хижакам досліджувати вузькі щілини між каменями в пошуках їжі , а здатність ходити по дну допомагає непомітно підкрадатися до жертви . Однак , на думку вчених , ходячі акули не представляють небезпеки для людини, тому влада Індонезії планує використовувати новий вид для залучення туристів і дайверів.
Особливості походження та життєдіяльності Hemiscyllium Halmahera ученим належить з'ясувати . До слова , раніше вчені виявили дуже незвичайних тварин в Еквадорі....
Старий 25.09.2013, 11:40   #836
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Тибетский мастиф.

Сама велика и сама дорога собака в світі,її вага досягає 112кг

Старий 26.09.2013, 22:08   #837
sat-prof
Administrator

Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
Типово

Старий 28.09.2013, 15:49   #838
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

З того часу, як мені хотілося увіткнутися в них своєю мордочкою і вдячно лизати. - Де ж ти, мій серцевий друг? Ніколи я тебе не забуду .. Бач, у сльозу увігнав ...

Старий 29.09.2013, 06:04   #839
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Сама незвичайна орхідея з мавпячою мордочкою.

Старий 30.09.2013, 00:33   #840
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

У лісі . З добрим ранком , річка !

Багаття догорає . І не хочеться вставати , щоб підкинути у вогонь сушняк. Я лежу на ватнику , поклавши ноги на зняті чоботи , п'ю міцний солодкий чай зі смородиновим листом із залізної гуртки , курю і насолоджуюся соловє'їними трелями . Кінець травня , коротка світла ніч , тепло , але комарів ще не так багато , як влітку . Солов'ї з розуму посходили , божественні симфонії , багатоголосся життя.До найближчого житла кілометрів двадцять. Навколо - нікого ! І від цього відчуття безмежної свободи і своєї значущості в цьому співаючому на різні голоси світі. Де неквапливо тече річка і білястий туман стелиться по низинах . Де лісові запахи кружляють голову , а відблиски багаття на піщаному обриві навівають мрії про давно минулому : у відблисках такого ж вогню колись по -іншому проходило життя таких же , як ми , людей. Багаття для них , так само як для мене сьогодні , було рідним домом , де можна обсушитись , зігрітися і приготувати їжу.Нікого навколо! Я один у цьому первозданному , суворому світі , де життя тече за своїми законами , далеким від канонів нашої цивілізації. Тут все розмірено і справедливо. Навіть якщо хтось з'їдає когось - у цьому спочатку немає зла , просто так влаштований світ , де є місце і мисливцеві , і його видобутку .Боже, як загострюються почуття , коли йдеш від людей , щоб зануритися в повноводну річку живої природи. Які світлі думки з'являються у відпочилій від життєвих турбот голові.Як серцем відчуваєш ці малинові заходи і світанки , які городяни просто не помічають , вранці сопучи солодко в подушку , а ввечері втупившись в телевізор .А тут, у глушині , на березі лісової річки життя тече так само , як тисячі років тому. Тут в малинових відблисках багаття можна побачити диких вершників , вишкірені морди коней , пилові дахи стародавніх возів. І десь там , далеко, за соловє'їними трелями , ледь чутні гортанні вигуки і дзвін заліза.Багаття майже згасло . Нічна напівтемрява все щільніше змикається навколо мене. Але мені не страшно. Тому що я люблю цей ліс . Приємно відчувати себе частиною його . Я не хочу йому зла і знаю , що він мені не небезпечний.Світає . Потрібно розігріти тушонку , закип'ятити чайку , поснідати . Потім часу не буде. Потім будемо ловити рибу в цій дивовижній лісової річці , де чорна корчма посеред виру нагадує голову лохнеського чудовиська , а на піщаному пляжі закарбувалися сліди йєті , що прийшов цієї ночі з нізвідки в нікуди.З добрим ранком , річка ! Вже ти усправедливиш мої надії щодо хорошого кльову. Дуже хочеться повернутися додому з уловом , інакше інстинкт первісного мисливця не буде задоволений . І не буде повного щастя від того , що ще один день на лоні матері Природи прожитий не дарма і з великим задоволенням.

Востаннє редагував D-Misha: 30.09.2013 о 09:20.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Відповідь

Закладки

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
Світ з HDTV новини SLAVASAM Новини,українські телевізійні канали,DVB-T2 - цифрове ефірне телебачення 75 13.02.2013 18:54
Новини WRC Світ Ралі BMW Спорт на SAT-TV 3 11.02.2012 19:03

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:19.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум