SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Офтопік (теревеньки) > Ваші захоплення

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 25.09.2010, 21:37   #1
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово Ловись рибко, мала і велика!!!(все, що стосується риболовлі.)

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Усе, що стосується риболовлі. Розповіді, поради, відео, фото і т.д. Як зловити рибу своєї мрії (короп, сом, щука, синій кит тощо), розповідаємо, коментуємо, ділимось враженнями.

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Востаннє редагував D-Misha: 20.10.2013 о 21:50.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 13.11.2013, 04:06   #981
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Загадкові істоти...

Цитата:
Огромные таймени озера Канас...

Озеро Канас расположено в Алтайских горах, на севере Синьцзян-Уйгурского автономного района Китая. Питается оно в основном от крупнейших ледников Алтая, расположенных в массиве Таван-Богдо-Ула. Не особо примечательный на первый взгляд водоем на самом деле таит в себе много загадок.

Впрочем, так ли уж таинственны «драконы» из Канаса? Ведь еще в конце восьмидесятых годов прошлого века полумифическая история стала обрастать вполне научными подробностями. Тогда группа ученых из Синьцзянского университета обнаружила в водах озера косяк гигантских рыбин, растянувшийся на десятки метров. Буквально два дня спустя другая фуппа не только наблюдала странную процессию, но и смогла заснять ее на видео. Биологи, изучив материалы, решили: в озере Канас поселилась стая гигантских тайменей. Таймень — род хищных лососевых рыб, вырастающих до двух-трех метров в длину и весящих сотни килограммов. Мистически настроенные тувинцы ученым не верят, и рыбу в Канасе стараются не ловить — боятся навлечь на себя гнев чудовищ.

В дальнейшем китайские ученые продолжили отстаивать гипотезу о гигантском таймене. Вот только размерчик и вес пришлось поправить, чтобы привести в соответствие с ху гуаем. Зверь стал достигать двух-трех тонн веса и 12-15 метров в длину. Такой огромный хищник вполне может питаться своими сравнительно мелкими собратьями и утаскивать с берега домашних животных.

Так что же представляет собой таймень? Если другие лососевые появились на нашей планете два-три миллиона лет назад, то таймень — аж восемнадцать миллионов. У мелких экземпляров на боках тела хорошо видны 8-10 поперечных полос. Во время нереста тело становится медно-красным. Распространен таймень широко, водится почти во всех крупных реках Сибири и Дальнего Востока, а также на Алтае. В советские времена, когда с экологией было получше, иногда в продаже появлялся консервированный таймень в жестяных банках.

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Рыба эта способна вырастать до весьма впечатляющих размеров. В 1943 году на Катуни в сеть попалась особь длиной 210 сантиметров и весом 105 кг. Живут таймени дольше других лососевых. Например, возраст пойманной в 1944 году на Енисее рыбы определили как полувековой. В течение первых трех-четырех лет жизни таймень поедает прежде всего насекомых и молодь рыб, затем почти целиком переходит на рыбную пищу.

При этом он проявляет интерес к водоплавающим птицам — утятам, а также крохотным млекопитающим: землеройкам и полевкам. Рыболовы, пользуясь пищевыми пристрастиями речного гиганта, ловят его на приманку, имитирующую мышь. Голова у всех тайменей большая и несколько плоская, что позволяет им широко раскрывать рот и проглатывать крупную добычу. Мощное, торпедообразное тело с широкой спиной характеризует рыбу как сильного и выносливого пловца.

Таймень предпочитает быстрые горные реки и озера с холодной и прозрачной водой. По информации ихтиологов, при температуре выше +18 градусов происходит угнетение всех процессов жизнедеятельности этих рыб, и им приходится искать более подходящие места, например глубокие ямы или выходы холодных горных ключей.

Нетрудно заметить, что Канас с его талыми ледниковыми водами — настоящий рай для тайменей. Возможно, настолько благодатный, что они способны вырасти до 15 метров в длину и набрать три тонны веса.

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Старий 15.11.2013, 19:14   #982
2vanya2
Передовик

Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
Типово

Поплавкова вудка глибокої осені

Глибока осінь, це той час року, коли не знаєш, чи буде завтра лід на калюжах чи, навпаки, потеплішає, саме час для закриття сезону ловлі поплавковою вудкою. Збираючись на рибалку, міркуєш не про т, куди поїхати, а яку рибу можна зловити в цей час року.

Карась вже скотився в ями і ловити його, звичайно, можна, але це якщо пощастить з погодою і з клюванням. Докинути до ями поплавкову оснастку вдасться лише за допомогою матчевої снасті. А якщо температура буде мінусова? Тоді кільця на вудилищі потрібно буде постійно відігрівати і знімати з них лід. Лід на жилці, коли краплі води замерзають буквально на очах, потрапивши на шпулю котушки, може перетворити жилку на котушці в єдине ціле. Я сам потрапляв у такі умови, і тоді я брав тосол з машини і капав його на шпулю котушки. Це не є добре для самої котушки, але що робити .

Пічкур теж вже скотився в більш глибокі місця водойми і зловити його можна хіба лише на перекатах річки, але лише коли погода сонячна і відносно тепла.

Окунь зайнятий тим, що поглинає малька - і не бажає звертати уваги на запропонованого йому мотиля чи хробака.

Лящ і підлящик то виходять до берегової бровки, а то залишаються в ямах і не бажають клювати ні на яку з запропонованих приманок. Знову ж, якщо лящ залишається в ямі, то зловити його можна тільки за допомогою матчевої снасті або за допомогою донного оснащення (пікер, фідер) .

Залишається плотва. Ця риба абсолютно безвідмовна з точки зору рибалки. Вона не йде у якісь певні місця. Вона годується і влітку, і взимку і практично в будь-яку погоду. Плотву можна ловити аж до льодоставу на тих же місцях, де ви її ловили все літо. Місця залишаються тими ж, але от снасть, прикормка і приманка змінюються.

Відмінність осінньої ловлі від весняної та літньої полягає в тому, що до цього часу змінилися не тільки самі умови ловлі, але і осіння плотва поводиться зовсім по іншому. По-перше, вода стала не тільки холодною, але і прозорою через відсутність мікроскопічних водоростей. По-друге, рослинна кормова база змінилася на чисто тваринну, тобто здобиччю плотви тепер стали личинки, німфи і черви.

Навесні, і тим більше влітку, ловля плотви відбувається або в річці, або у водоймі без течії, в умовах, коли зграї цієї риби буквально заполоняють всі горизонти водойми. Восени ж плотва концентрується в більш глибоких місцях, рідко виходить на мілини до заростей прибережної рослинності.

Снасть для лолі плотви восени відрізняється своєю максимальною тонкістю і чутливістю.

Для ефективної ловлі якнайкраще підходить оснастка для ловлі верхівки. Це жилка діаметром 0,06-0,08 мм, поплавок з вантажопідйомністю 0,2-0,4 г і гачок N 20-22. Легке, посилисте вудилище довжиною 5-7 метрів з тонким, м'яким кінчиком або штекер довжиною 7-9 метрів дозволять доставити надлегке оснащення в точку ловлі.

Як підгодовування я в цей час року застосовую виключно дрібного мотиля. Для того щоб доставити мотиля в точку ловлі, можна поступити наступним чином. По-перше, намочити мотиля у воді, хвилин за двадцять до моменту пригодовування. Для цього я висипаю мотиля у відро і заливаю його водою. Перед підгодовуванням за допомогою сита мотиля легко відцідити від води. Але підгодовувати чистим мотилем вдається тільки в тому випадку, якщо довжина вудилища не перевищує 8 метрів, та й то при великому досвіді ловлі. Можна вчинити по іншому. А саме, зв'язати мотиля грунтом. Є й третій варіант підгодовування, а саме фірмове підгодовування для ловлі плотви в холодній воді (темного кольору). Ось тільки "дістати" його не легко. Постачальники привозять підгодовування ближче до весни і рідко замовляють спеціальні підгодовування для холодної води. У тому випадку, якщо фірмової прикормки і мотиля не має, я користуюся підгодовуванням наступного складу.

Один пакет підгодовування " унікорм " або " унікорм - зима" змішую із землею, взятою з берега водойми. Цієї кількості прикормки цілком вистачає для ловлі. Але мотиль таки незрівнянно краще. Як я вже багато разів говорив, використовувати в якості добавок в прикормці будь-які ароматизатори або атрактанти, коли вода холодна, не слід. Додавання ароматизаторів в цей час року майже напевно призведе до того, що вся риба надовго залишить підгодоване місце. Навіть кріп і часник можуть викликати у риби негативну реакцію. Більше того, я не один раз помічав, що макуха та сухарі не приваблюють плотву зараз. І будь-яка велика кількість рослинних компонентів в прикормці може насторожити і навіть відлякати плотву. І це дивно, оскільки буквально через місяць, під час ловлі з льоду, плотва буде прекрасно реагувати на ту ж макуху та сухарі. Але факт є факт.

В якості приманки на гачку є сенс використовувати тільки мотиля, опариша, і волохокрильця ( ручейника). Мотиля, як я вже про це колись згадував, найкраще добувати безпосередньо з тієї ж водойми, де і відбувається ловля. Якщо вам вдалося виявити місце скупчення плотви, а за допомогою підгодовування ще й активізувати рибу, то не виключено, що хорошою приманкою на гачку може стати опариш.

Ідеальною приманкою для ловлі плотви восени є волохокрилець (більш відома назва рос. мовою ручейник).

Якщо вам пощастить з погодою, то ловля осінньої плотви може стати дуже захоплюючою. З власного досвіду можу сказати, що я більше ловив плотву саме восени, а не навесні. Навесні дуже важко "вловити" момент ходу плотви, але зате снасть для ловлі достатньо примітивна. А восени все навпаки, потрібна дуже акуратна снасть, але якщо місце стоянки плотви знайдено, то переловити можна буквально всю зграю.
Старий 17.11.2013, 06:50   #983
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Найкрасивіша риба у світі...

Старий 17.11.2013, 16:28   #984
2vanya2
Передовик

смт.Верхнє Синьовидне
Типово

Ловля риби на мертвого опариша

Стів Рінгер - Срібний призер на Чемпіонаті Світу з ловлі фідером 2011. Рінгер також є одним з кращих комерційних рибалок. Він відрізняється своїм нестандартним мисленням і креативним підходом. Багаторазовий переможець фестивалю «White Acres». Стів виграв 25000000 фунтів у фіналі «Parkdean Masters» і придбав омріяну «Fish 'O' Mania».

Переваги ловлі на мертвого опариша:

По-перше, мертві личинки - це інертна приманка, а як відомо велика риба віддає перевагу інертним приманкам.

По-друге, в кінці рибалки багато рибалок викидають наживку у воду, личинки гинуть на дні і риба їх поїдає вже мертвими. Годування мертвим опаришем відтворює даний сценарій. При додаванні мертвого опариша в підгодовування, риба втрачає обережність.

По-третє, дрібну рибу менше приваблюють мертві личинки, ніж живі. Нарешті, можливо, найголовніше те, що опариш люблять практично всі риби. Так чому нам цим не скористатися і не поліпшити приманку.

Який колір?

Коли я буваю на комерційних водоймах, то волію білих і червоних. Наявність двох кольорів дає мені більше можливостей для формування наживки. Коли вода прозора, краще використовувати білих личинок, а в " кольоровій" воді більше видно червоні. Я впевнений, що білий черв'як більше помітний у прозорій воді, в той час як силует червоного краще помітний в " кольоровій" воді.

У теплу пору

Поекспериментувавши з використанням мертвого опариша в теплу пору року, я прийшов до висновку, що кращі результи були при замочуванні личинок у варених коноплях, що надавало їм більшу привабливість.

Зазвичай я кидаю на "риб'ячий стіл" дві -три хороших жмені опариша з коноплею і ... чекаю! Якщо я годую на мілководді, то дуже часто можу спостерігати, виставлені з води плавники і хвости коропів що прийшли покормитися. Я віддаю перевагу насаджувати по чотири-п'ять личинок на гачок № 12-14.

У холодну пору

Риболовля з мертвим опаришем взимку, вимагає більш вишуканого підходу. Замість "великої літньої порції " личинок, я підкидаю всього 15 - 20 штук за один раз. Кілька зерен конопель знову додаю в опариша, тому що короп любить коноплі в будь-який час року. Гачки застосовую № 18-20 з однією- двома надягнутими личинками.

Мішки ПВА

При використанні мішків ПВА, дає хороший результат, поєднання мертвого опариша і пелетса. У мішечок засипається щіпка гранул, потім шість-сім мертвих личинок і ще щіпка пелетса. У цьому випадку на гачок нанизую два-три опариша. Це відмінна тактика в холодний час, дає можливість обдурити самого вибагливого коропа. Як я вже говорив, мертві личинки використовуються переважно, як наживка по відношенню до підгодовування.

Ловля з годівницею

Мертвий опариш буде більш ефективний на гачку, якщо він буде доданий в годівницю до основного підгодовування. Це можна зробити наступним чином: зачерпнути трохи личинок годівницею, потім опустити її в підгодовування і заліпити з двох сторін. Прикормка використовується, як спосіб доставки личинок в точку ловлі і вона не повинна бути занадто липкою, так-як мертві личинки на відміну від живих не можуть самостійно виплутатись з клітки. Закліпсовавшись ви потрапляєте годівницею в одне і те ж місце і можете швидко зібрати рибу в точці ловлі.

Цей спосіб ловлі дуже ефективний влітку, але якщо використовувати годівниці меншою ємності, то можна ловити і взимку.

Як умертвити опариша?

Варка

Спосіб який я завжди використовую - це варіння, тобто обдати личинки окропом. Цей спосіб робить личинок більш яскравого кольору. Цю операцію потрібно виконувати акуратно, щоб опариш залишився придатним для наживки.

1. Засипьте потрібну кількість личинок у відповідну ємність. Я беру приблизно третину літра. Потім заливаємо холодною водою, так щоб личинки були ледь покриті.

2.Закип'ятіть чайник і залийте личинки окропом. При цьому потрібно помішувати опаришів щоб гаряча вода поширювалася рівномірно. Після того як всі личинки перестали ворушитися, потрібно злити воду.

3. Після цього можна додати до личинок ароматизатор, перемішати, залишити на деякий час, що б личинки втягнули запах. Зберігати мертвого опариша можна в поліетиленовому пакеті.

Замороження

Другий спосіб, який підходить для виробництва великої кількості личинок - це заморозка.

Найпростіший спосіб - личинок у місці з лотком закривають у поліетиленовому пакеті і кладуть у морозилку. Перед риболовлею їх потрібно розморозити. Розморожені личинки не варто заморожувати вдруге, бо вони швидко почорніють і протухнуть.

На закінчення скажу, що на мій погляд, гаряча вода дає кращий результат, ніж заморозка.
Старий 21.11.2013, 09:15   #985
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Риба "Пришелець"

Цитата:
В Центральном парке Нью-Йорка в озере выловили рыбу-"пришельца"...

Хищная рыба змееголов, прозванная "франкенфиш" и "посланник ада", неожиданно поселившаяся в прудах Нью-Йорка, вызвала переполох на Манхэттене.

В Центральном парке Нью-Йорка появились предупреждения о появлении в прудах опасного "пришельца", при поимке которого просят немедленно связаться с ренджерскими или городскими службами. Эта информация вызвала панику у жителей города.

Рыба, в среднем достигающая около метра в длину, обладает удивительной живучестью, способна дышать воздухом благодаря наджаберным органам и даже ползать по суше. Телевизионный сериал "Речные чудовища" Animal Planet называет змееголова "посланником ада".

Появление змееголова в прудах Центрального парка считалось настолько невероятным, что легло в основу фантастического сюжета в одном из частей мультсериала "Пингвины Мадагаскара", где эти рыбы наводят ужас на обитателей парка.
Старий 21.11.2013, 22:22   #986
2vanya2
Передовик

смт.Верхнє Синьовидне
Типово

Фарбування гачків

Як відомо, зазвичай, кращого результату на риболовлі можна досягти якщо колір гачка відповідає кольору приманки. А кольоровий гачок у поєднанні з мормишкою - це ідеальний тандем для ловлі густери, окуня, ляща, язя і плотви. Знаходять своє застосування кольорові гачки і в блешнях та воблерах, з їх допомогою можна отримати цікаві результати і інших випадках. Але оскільки, знайти кольорові гачки в продажі не так легко, тому ми підготували для вас покрокову інструкцію як їх можна пофарбувати самостійно.

Але для початку потрібно запастися усіма необхідними матеріалами та інструментами : безпосередньо гачками, шматком тканини, пінцетом, безбарвним епоксидним клеєм, металевим листом, водостійкими фарбами, шпильками, порошком двоокису титану, скотчем і поліетиленовою плівкою.

Оскільки фарби будуть змішуватися з клеєм, приготуйтеся працювати швидко . Отже:

Накрийте металевий лист плівкою, закріпіть її скотчем. Бажано брати білу плівку , щоб на ній було легше розрізняти гачки і кольори.

Змішайте епоксидний клей з затверджувачем за допомогою шпильки, розділіть його на стільки частин, скільки у вас кольорів фарби .

До кожної частини отриманої суміші додайте невелику кількість двоокису титану, розмішайте.

Тепер додайте в кожну частину суміші фарбу, гарненько розітріть . Не забувайте кожен раз ретельно витирати руки.

Отриманою грунтовкою пофарбуйте гачки. Зручніше за все фарбу наносити тієї ж шпилькою . Щоб домогтися більш яскравого кольору, можна фарбувати гачок у кілька шарів.
Старий 24.11.2013, 19:54   #987
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Незвичайна риба здивувала вчених ...

В арктичних водах в північній частині Канади виловили дуже дивну рибу. Після низки суперечок і припущень вчені дійшли висновку , що в протоці Девіса , розташованому в провінції Нунавут , їм попалася унікальна довгоноса химера .

У глибоководних риб цього виду довгий ніс , величезна страшна щелепа , а на спинних плавцях розташовуються отруйні шипи . Дослідники , які спочатку вважали, що виявили істоту, схожу на акулу - гобліна , заявили , що довгоноса химера мешкає на глибині і вкрай рідко попадається в руки людей.

"Якщо опуститися на глибину до двох тисяч метрів , то , швидше за все , можна виявити велику кількість унікальних довгоносих химер . Ми просто про це не здогадуємося " , - цитує Daily Mail дослідника Найджела Хассі з публічного університету Віндзора (Канада). За його словами , в попередній і єдиний раз довгоносу химеру виловлювали у водах Гудзонової протоки.

Як і всі химери , довгоносі представники цього виду є родичами акул , які близько 400 млн назад виділилися в свій підвид . Ці риби досягають до 1 м в довжину і мешкають на глибині до 2,5 кілометрів.
Старий 27.11.2013, 14:45   #988
2vanya2
Передовик

смт.Верхнє Синьовидне
Типово

Восьминіжка - нова ефективна приманка для ловлі хижої риби

Восьминіжка - нова приманка, але визначити її приналежність до того чи іншого способу ловлі непросто. Восьминіжка представляє собою групу силіконових приманок (2-ві або 3-ри ), зафіксованих на еластичному корпусі. За рахунок шарнірних з'єднань восьминіжка має високу рухливість всіх елементів у воді, що робить гру приманки різноманітною, а судячи з результатів ловлі, і дуже спокусливою для будь-якого хижака. При ловлі в схил приманка нагадує трьох рибок, що тикають ротом в якийсь цікавий для них предмет. При ловлі на течії приманка приймає вид зграйки риб, і надалі з'ясувалося, що вона приманює значно більшу рибу, ніж одиночна приманка.

Але зупинимося на можливостях восьминіжки по порядку.

При ловлі хижака в схил використовується будь-яка зручна для рибалки снасть із звичною для ловлі в даному місці товщиною жилки. Я ловлю на шнур. Приманка однаково грає в будь-якому шарі води і періодично укладається на дно. При цьому тіло приманки лягає на дно швидко, але самі твістери кілька секунд планують і укладаються на дно нерівномірно. Легкого ворушіння приманкою достатньо для її активізації. При ловлі на течії приманка взагалі може знаходитися на дн. Я в основному використовую твістери, хоча віброхвости теж працюють.

Тіло приманки огружено свинцем, маса якого підбирається під умови ловлі. Разом з оснащенням приманка важить від 20 до 40 г , але це не межі, а діапазон, використовуваний мною. Гачки використовую офсетні, як правило, № 1 і 2. По просьбам колег по риболовлі, я монтував восьминіжки на трійниках, двійниках і одинарних гачках , але сам користуюся тільки офсетними . На гачки насаджують твістери довжиною 5-7 см, з одним або двома хвостами, найрізноманітніших фірм і забарвлень.

Робота приманки дозволяє використовувати далеко не найякісніші твістери, тому що всі елементи, що шевеляться створюють враження зграйки і до роботи одного конкретного хвостика хижак не придивляється пильно. В процесі рибалки я прийшов до висновку, що навіть злегка з'їхавша приманка не заважає рибі атакувати восьминіжку. І якщо спочатку я ретельно стежив за станом приманки, то згодом під час ловлі не відразу міняв навіть відкушений хвіст.

При ловлі в схил з дрейфуючого човна приманка не вимагає додаткової гри. Оскільки зграйка вилаштовується і слідує за човном, можна тільки міняти горизонт ловлі.

Клювання хижака типові - раптовий потужний удар. Відмінності в клюваннях судака і щуки немає. Риба нерідко засікається на два, а часом і на три гачки. Сходів менше, ніж при ловлі на одиночний офсетнік, і не скажу, що істотно більше, ніж при ловлі на звичайний гачок.

Зачепи при ловлі в коряжнике є, але майже завжди вдається відчепити приманку, підпливши до неї на човні, а часом і не дістаючи відцеп.

Складається враження, що частіше в корчах застряє еластичне тіло восьминіжки, а не гачок. Але при мертвих зачепах у мене кілька разів розгиналися заводні кільця і ​​в підсумку губилася не вся приманка, а тільки один з гачків, який легко замінити.

Взагалі, ловля у схил мені здається нецікавою і я нею не захоплююся . От і восьминіжка була використана лише для перевірки її працездатності і ефективності.
Старий 30.11.2013, 19:01   #989
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Старий 01.12.2013, 22:08   #990
2vanya2
Передовик

смт.Верхнє Синьовидне
Типово

Де ловити велику щуку?

Чи можна виростити велику щуку? Я думаю, відповідь "так", але ніхто ніколи не робив цього, наскільки я знаю . Як це зробити і скільки часу це займе? Мета цієї статті - не запропонувати кому-небудь вирощувати щуку насправді, а подумати про те, де можна зустріти велику щуку і в яких водоймах її слід ловити.

Вирощування великої щуки могло б стати досить трудомісткою і дорогою справою. Адже для максимального зростання щуці необхідне середовище проживання з оптимальними умовами, знання яких - ключ до успішної риболовлі. Ці умови такі :
температура води
якість води
pH води
харчування
конкуренція.

Ще одним важливим фактором є індивідуальний потенціал зростання, який сильно відрізняється від однієї щуки до іншої. Деякі екземпляри ніколи не виростуть великими, інші перетворяться на великих щук в тих же самих умовах. Для цього, перш за все, необхідний величезний акваріум достатньої ємності, який забезпечить щуці можливість руху в будь-якому напрямку, без будь-яких перешкод. Можливо 2,5 м х 3 м х 1,5 метра буде достатньо. Так само буде потрібно постійний приплив свіжої прісної води температурою 13 градусів за Цельсієм.

Рівень кисню повинен бути високим, а значення рН - близько 7. Освітленість краще мати постійну, так як щука може годуватися в будь-який час, коли захоче. Акваріум повинен постійно забезпечуватися рибою - здобиччю для щуки. Розмір риби також важливий, тому що щука віддає перевагу порівняно великій здобиччі. Високе споживання з найменшими витратами енергії - означає максимальне зростання.

Перед тим, як піти далі, ми повинні вибрати правильний примірник щуки для вирощування. Малька можна отримати з заплідненої ікринки. Причому, і самець і самка, що залучені до розмноженні повинні мати значні розміри.

Якщо покласти ікру в невеликий акваріум, то перші мальки щуки вилупляться через 20 днів. Забезпечивши цим хлопцям хороші умови і додаючи у воду планктон, ми побачимо їх швидке зростання. Ми також побачимо, що деякі з мальків ростуть значно швидше. Через деякий час вони почнуть поїдати своїх братів і сестер. Це і є мальки, що мають найкращий потенціал зростання.

Якщо цим дівчаткам забезпечити хороший догляд з урахуванням вищезазначених штучних умов впродовж декількох років, ми напевно одержимо велику щуку. Я спостерігав цю роботу з атлантичним лососем і абсолютно впевнений, що ця стратегія спрацює для щуки також .

Як вже було сказано, сенс цієї статті не в розведенні великих щук, але в риболовлі.

Полювання за великою щукою - справа складна. Необхідно замислюватися над тим, де водяться великі щуки, де їх можна зловити. Необхідно також вивчати акваторію і вимірювати температуру води на різних глибинах. Мета - визначити місця концентрації кормових риб в шарах води з відповідною температурою. Можна не сумніватися, велика щука тут буде обов'язково .

Для дослідження акваторії вам доведеться використовувати човен і ехолот. Не будуть зайвими GPS навігатор і детальна карта водойми з глибинами. Знайдіть і запишіть інформацію про підводні височини, ями та інші деталі рельєфу. Визначте на яких глибинах вода має оптимальну для щуки температуру, в яких зонах зосереджений корм. Інстинкт змушує велику щуку вибирати кращі ділянки для полювання, що є найбільш конкурентними. Тут можуть вижити тільки самі великі щуки, які і ділять ділянку між собою. Регулярно патрулюючи свої мисливські ділянки, вони витісняють або поїдають конкурентів.

Тут у вас є найбільші шанси зловити трофейний екземпляр тому, що тут самі відповідні природні умови для щуки, щоб стати дійсно великою . У таких зонах великі щуки проводять 90 % всього свого життя, особливо у водоймах , де загальна температура води не оптимальна.

Відносно глибокі озера і водосховища є переважними, коли мова йде про температуру 13С . Звичайно клімат дуже важливий, оскільки робить сильний вплив. Якщо клімат холодний і середня температура дуже низька, зростання щуки буде уповільненим. Теплий клімат і велика водойма забезпечують дуже хороші умови для зростання щуки тому на глибині, де живуть щуки, температура води не піднімається занадто високо.

Тепер, маючи повне уявлення про водойму, піймання великої трофейної щуки стає лише справою часу. Потрібно тільки переконатися, що приманка знаходиться на оптимальній глибині весь час.

Закладки

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
все по sti5518 (з фото) sat-prof Ремонт тюнерів,JTAG відладка 4 03.07.2016 15:16
Все про ремонт ресиверів seriff Проф розділ 194 07.07.2014 13:35
Блискавка та все про неї! sat-prof Офтопік (теревеньки) 31 12.06.2014 11:42
Hivision HV-5000CI ER:07 і все. sos200 Тюнери, які не ввійшли в список 2 26.07.2010 17:45

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:54.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум