Показати повну версію : Бокс на SAT-TV
yyyyyhhh
23.10.2022, 08:58
Британський боксер Дерек Чісора (33-12, 23 KO) розповів, чому Ентоні Джошуа (24-3, 22 КО) не прийняв бій з чемпіоном світу за версією WBC у надважкій вазі Тайсоном Ф'юрі (32-0-1, 23 КО).
«Ей Джей» не міг прийняти бій із Тайсоном, бо там так багато складнощів зі спонсорами та промоутерами. Бійці завжди хочуть просто битися, а складнощі створюють усі ці ділові люди, які вас оточують.
Навіть наш бій з Ф'юрі був для мене головним болем. Люди гадають, що організувати великий поєдинок легко, але це не так. Завжди багато різних проблем», – сказав Чісора.
Третій бій між Чісорою та Ф'юрі відбудеться 3 грудня на стадіоні «Тоттенхем Хотспур». У перших двох перемогу здобув Тайсон.
yyyyyhhh
29.10.2022, 15:46
У ніч із 29 на 30 жовтня відбудеться боксерський поєдинок між блогером Джейком Полом (5-0, 4 КО) та ветераном ММА Андерсоном Сілвою (3-1, 2 КО).
У п'ятницю відбулася церемонія зважування боксерів.
Обидва бійці показали майже однакову вагу. Пол показав вагу 84,6 кг, вага Сілви - 84,4 кг.
yyyyyhhh
03.11.2022, 08:26
Український боксер Олександр Усик, який володіє трьома поясами суперважкої ваги, націлений на бій з Тайсоном Ф'юрі та завоювання звання абсолютного чемпіона.
Після цього Усик розгляне інші варіанти.
«Моя команда шукає можливість обговорити всі питання з Ф'юрі, але він дуже непередбачуваний, тому нічого не можна гарантувати. Мені подобається ідея провести бій у лютому чи березні. Під час Великого посту до Великодня я не б'юся, тому бій повинен пройти до 16 квітня або після цієї дати».
«Я хочу битися з Ф'юрі, тому що мені потрібний четвертий пояс. З іншими боксерами не хочу битися доти, доки не отримав четвертий пояс», — сказав Усик.
yyyyyhhh
10.11.2022, 09:23
Чемпіон WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (20-0, 13 КО) розповів про організацію бою з володарем поясу WBC Тайсоном Ф'юрі (32-0-1, 23 КО).
«Нам доведеться якось домовитися з цього питання. Спорт – це спорт, а бізнес – це бізнес. Для мене бокс – це просто спорт, а для тих, хто влаштує бій – це великий бізнес. На рингу два боксери, їхня робота – боксувати. Решта – це організатори, спонсори та багато інших факторів, які необхідно враховувати. Як тільки все владнається, ми домовимося, підпишемо офіційні документи і працюватимемо», – сказав Усик.
Раніше повідомлялося, що відома орієнтовна дата бою Усик - Ф'юрі.
yyyyyhhh
11.11.2022, 09:25
Колишній чемпіон світу у кількох вагових категоріях Рой Джонс заявив, що може стати тренером колишнього об'єднаного чемпіона світу у надважкій вазі Ентоні Джошуа.
«Джошуа не хоче обмежувати себе. Він прийде, щоб поговорити зі мною, тож я буду одним із тих, хто поспілкується з ним. Подивимося, що станеться.
Ми нещодавно розмовляли, тож поспілкуємося ще. Він прийде до моєї зали, і ми подивимося, що можемо зробити. Якщо все складеться як треба, то так тому й бути. Якщо ні, то він може знайти тренера ще кращого», – сказав Джонс.
Зазначимо, що у 2015 році Рой Джонс отримав російське громадянство, а також відвідував окупований Крим.
yyyyyhhh
19.11.2022, 11:35
Малік Скотт, тренер колишнього чемпіона світу в надважкій вазі Деонтея Вайлдера (43-2-1, 42 KO), впевнений, що чемпіон WBA, WBO та IBF Олександр Усик (20-0, 13 КО), а також ексчемпіони Ентоні Джошуа (24-3, 22 КО) та Енді Руїс (35-2, 22 КО) навіть у підмітки не годяться його бійцю.
«Тест Деонтея – це у бою з Тайсоном Ф'юрі. Я не вірю в таких бійців, як Джошуа, Усик та Руїс. Я не думаю, що вони можуть навіть наблизитися до Вайлдера, коли він зосереджений на своїй меті. Я не вірю в це. Хочете вірте, хочете ні, але я впевнений, що з таким Деонтеєм навіть Тайсон Ф'юрі не впорається», – сказав Скотт.
Бий пузаня. Вайлдеру призначили суперника в елімінаторі WBC
Раніше повідомлялося, що WBC офіційно санкціонував бій між Вайлдером та Руїсом. Переможець отримає право на бій із чемпіоном світу Тайсоном Ф'юрі (32-0-1, 23 KO).
yyyyyhhh
20.11.2022, 12:54
Офіційний претендент на титул WBO у напівважкій вазі британець Ентоні Ярд (23-2, 22 КО) провів поєдинок зі Стефані Койковим (14-2, 12 КО) із Болгарії.
Розв'язка у бою настала у третьому раунді. Ярд, який до цього впевнено домінував, зміг відправити свого візаві до нокауту.
Для Ентоні Ярда ця перемога стала 23-ю у кар'єрі при двох поразках. І у 22 випадках 31-річний британець розбирався зі своїми опонентами достроково.
Відразу після поєдинку було офіційно оголошено, що наступний бій Ярд проведе проти володаря поясів WBC, WBO та IBF рашиста Артура Бєтєрбієва з Дагестану, який нещодавно перекинувся під канадський прапор. Цей поєдинок заплановано на 28 січня 2023 року.
yyyyyhhh
29.11.2022, 10:42
У суботу український боксер легкої ваги Денис Берінчик проведе рідкісний для себе поєдинок в іншій країні. Берінчик вийде у ринг з Іваном Менді в андеркарді поєдинку Тайсон Ф'юрі - Дерек Чісора.
Бій пройде у Лондоні на стадіоні «Тоттенхема».
«У березні я був змушений призупинити тренувальний процес і приєднатися до команди волонтерів, які допомагали нашим військовим і людям у «гарячих точках», — зазначив Берінчик. «Ми були в багатьох місцях, дуже близьких до фронту. Після цього було нелегко повернутися в спортзал, але я розумів, що українцям потрібні перемоги, тому я не міг втратити можливість підняти український прапор на європейському ринзі».
Суперник так прокоментував бій:
«В моєму рекорді п'ять поразок за очками. Троє з моїх опонентів билися за титули Чемпіонів світу: Кемпбелл, Постол і Татлі. Ці боксери перемогли мене за очками на своїй території, ми пройшли всю дистанцію», — сказав Іван Менді.
yyyyyhhh
01.12.2022, 18:11
Чинний чемпіон WBO International у легкій вазі Денис Берінчик (16-0, 9 КО) та Іван Менді (47-5-1, 22 КО) провели битву поглядів.
Поєдинок відбудеться 3 грудня у Лондоні. Бій Берінчик – Менді включений в андеркард зустрічі чемпіона WBC у суперважкому дивізіоні Тайсона Ф'юрі та Дерека Чісори.
Нагадаємо, раніше Макгрегор викликав бійця, якого побив Берінчик.
yyyyyhhh
03.12.2022, 10:48
Вболівальники боксу довго чекали на вечір 3 грудня, коли в Лондоні пройде суперподія за участю українського боксера.
Яскравий український боксер Денис Берінчик (16–0, 9 КО) має чудовий шанс стати чемпіоном Європи за версією EBU. Для завоювання поясу треба перемогти француза Івана Менді (47–5-1, 22 КО), а це серйозний суперник.
Всі найяскравіші моменти бою доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua
Найголовнішим боєм шоу в Лондоні буде мегафайт суперважковаговиків-британців за пояс WBC: Тайсон Ф'юрі (32–0–1, 23 КО) проти Дерека Чісори (33–12, 23 КО).
Крім того, британець Деніел Дюбуа (18–1, 17 КО) та південноафриканець Кевін Лерена (28–1, 14 КО) розіграють титул WBA World у надважкій вазі.
Дивіться шоу в Україні за допомогою медіасервісу MEGOGO, початок о 21:00 за Києвом. Бій Берінчика очікується не раніше, ніж 22:30.
yyyyyhhh
16.12.2022, 15:50
Мікі Бей, колишній чемпіон світу у легкій вазі, упевнений, що його співвітчизник Девін Хейні без проблем розбереться з Василем Ломаченком і збереже всі титули легкої ваги.
«1000%, що Хейні переможе. Ломаченко, звісно, чудовий боксер, але треба віддати Девіну належне. У 24 роки він уже готовий бути серед топів, серед найкращих незалежно від вагової категорії».
«Лома не має шансів перемогти Хейні. Девін вже не поступається, а ще й габарити та стиль боксу на його боці. І Девін вже зараз може йти в іншу категорію, але він хоче залишитися в цій вазі і показати себе проти Ломаченка», — сказав Бей.
Поєдинок може відбутися навесні.
yyyyyhhh
18.12.2022, 13:22
17 грудня непереможений український суперважковаговик Віктор Вихрист (10–0, 7 KO) виграв черговий бій, 11-й за ліком у профі-кар'єрі.
У бою в німецькому місті Гепінген його суперником був 47-річний американський ветеран Франклін Лоуренс (21–3–2, 16 KO).
Лоуренс свій попередній бій провів ще 2016 року проти Енді Руїса, програвши одноголосним рішенням суддів у 10-раундовому поєдинку. Ще дві поразки Лоуренса були зафіксовані у боях з відомими боксерами – його перемагали Олівер Маккол та Бермейн Стіверн.
30-річний Вихрист змусив ветерана впасти додолу в 5-му раунді, але не зумів його фінішувати. Справа дійшла до підрахунку суддівських записок за підсумками 8 раундів. Рефері зафіксував одностайну перемогу Вихриста за очками.
Віктор Вихрист (Україна, 10–0, 7 KO) – Франклін Лоуренс (США, 21–3–2, 16 KO) – UD 8
yyyyyhhh
23.12.2022, 22:26
Генеральний директор K2 Promotions Олександр Красюк пояснив, чому поєдинок між чемпіоном WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександром Усиком (20-0, 13 КО) та володарем поясу WBC Тайсоном Ф'юрі (33-0-1, 24 КО) буде найбільшим боєм в історії надважкої ваги.
«Бій з Ф'юрі у пріоритеті з низки причин. Найголовніша – четвертий пояс, WBC. Друга причина: зараз Ф'юрі – найголовніша британська зірка у світі боксу. Для мене британський ринок зараз найбільший у світі. Це означає, що Усик битиметься з дуже великим хлопцем.
Це найбільший бій сторіччя, найбільший бій в історії надважкої ваги. В епоху чотирьох поясів ми ніколи не бачили, як хтось утримує всі титули у хевівейті. Це означає, що переможець цього бою однозначно увійде до історії боксу, Залу слави тощо. Це дуже важливий бій і він має відбутися наступним», – сказав Красюк в інтерв'ю YouTube-каналу BT Sport Boxing.
Раніше Красюк пояснив, чому бій Усик – Ф'юрі має відбутися до 4 березня.
yyyyyhhh
04.01.2023, 15:23
Боксер Шакур Стівенсон, який піднявся у вагу 135 фунтів і в майбутньому готовий битися з Василем Ломаченком, не вважає українця дуже технічним боксером.
«Я віддам йому належне за аматорську кар'єру. Ломаченко бився з усіма, всіх переміг та виграв усе, що можливо. Але зараз...».
«Той самий Джемейн Ортіс здавався технічним боксером у їхньому поєдинку, але це на тлі Ломаченка, який технічно досить обмежений», — вважає Стівенсон.
Зараз Ломаченко чекає на можливість вийти в ринг проти Девіна Хейні в поєдинку за всі титули легкої ваги.
yyyyyhhh
24.01.2023, 18:43
28 січня в рамках боксерського шоу Knockout Boxing Night у Польщі відбудеться професіональний дебют успішного українського легковаговика Ярослава Харциза. Його суперником стане поляк Мар'ян Весоловські (2-3-1, 2 КО).
За плечима 25-річного Харциза кар'єра в любительському боксі: триразовий Чемпіон України в легкій вазі, фіналіст чемпіонату Європи. У 2021 харків'янин представляв Україну на Олімпійських іграх у Токіо, де в першому колі програв азербайджанцю Джавіду Челебієву.
До речі, Ярослав планує поєднувати професійний бокс із виступами у Національній збірній, адже прагне здобути олімпійське золото. Відмітимо, що Харциз - один із найкращих постійних спаринг-партнерів Чемпіона WBO International та Європи EBU Дениса Берінчика.
«Давно мріяв дебютувати у профі, хочу радувати вболівальників гарним боксом. Я пройшов велику школу в олімпійському боксі, і вважаю, що вже готовий до того, щоб почати шлях до поясів. Радий, що ми змогли домовитися з Олександром Красюком, вірю в нього як у професіонала своєї справи. Мені комфортно жити у своїй країні та представляти мужню Україну в усьому світі», – сказав Ярослав Харциз.
yyyyyhhh
08.02.2023, 20:02
Промоутер Едді Хірн розповів, що однією з головних умов для Ентоні Джошуа з приводу найближчого суперника було те, щоб він не був шульгою.
Після двох поразок від Олександра Усика британець хотів «стандартного» суперника.
«У нас було багато суперників у списку. Той самий Отто Валлін або Демсі Маккін, але після двох поєдинків проти найкращого шульги сучасного боксу Олександра Усика Ентоні хотів би вийти в ринг з більш стандартним суперником».
«Не було сенсу знову битися з шульгою», — сказав Хірн.
1 квітня Джошуа проведе бій проти Джермейна Франкліна.
yyyyyhhh
25.02.2023, 14:59
Компанія DAZN оголосила про досягнення домовленості щодо проведення поєдинку між Джервонтою Девісом (28-0, 26 КО) та Райаном Гарсією (23-0, 19 КО).
Боксери зійдуться у рингу у квітні 2023 року, але тижнем пізніше, ніж спочатку планувалося, а саме – 23 числа. Бій прийме Лас-Вегас (США).
Поєдинок буде 12-раундовим, але без титулу на кону, оскільки відбудеться у проміжній вазі до 136 фунтів (61,7 кг).
yyyyyhhh
07.03.2023, 05:13
Ввечері 4 березня у шоу боксу в американському Онтаріо на ринг вийшли колишні чемпіони світу: американець Брендон Фігероа (24–1–1, 18 КО) та філіппінець Марк Магсайо (24–2, 16 КО).
На кону стояв тимчасовий чемпіонський титул WBC у напівлегкій вазі. Глядачі побачили яскравий бокс із численними розмінами ударами.
Пояс дістався Фігероа, який виграв бій одноголосним рішенням суддів: 117–109, 117–109 та 118–108.
yyyyyhhh
13.03.2023, 12:13
Боксер Мартін Баколе (18-1, 13 KO) сумнівається, що володар титулів WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (20-0, 13 КО) захоче з ним битися, адже конголезький суперважковаговик двічі зупинив його в спарингах.
«Я зупинив його під час спарингу в Дубаї. Він також це знає», – сказав Баколе.
Усі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua
Зазначимо, що частково цю інформацію минулого року підтвердив сам Усик.
«Чи були ті, хто мене віддубасили? Так, Баколе. Я думаю, що він один із тих, кого можна виділити», – сказав тоді Олександр.
Також Баколе заявив, що двічі спарингував із володарем титулу WBA Regular британцем Даніелем Дюбуа (19-1, 18 KO) і двічі його нокаутував.
yyyyyhhh
22.04.2023, 17:01
Колишній чемпіон світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF і IBO Енді Руїс зізнався у бажанні знову стати чемпіоном світу у хевівейті. В інстаграмі він поділився своїм дитячим фото і розмістив амбітний текст.
«Ось із чого все почалося у 7 років, коли я гнався за своїми мріями і бився з іншими дітьми, вдвічі старшими за мене.
Хто б міг подумати, що я стану першим мексиканським чемпіоном світу у надважкій вазі. Якщо я зміг, ти теж зможеш. Вірте в себе. Ми йдемо за званням дворазового чемпіона світу», – написав Руїс.
Раніше повідомлялося, що 22 червня цього року Енді Руїс зійдеться у рингу з Тайсоном Ф'юрі – володарем титулу за версією WBC.
yyyyyhhh
12.05.2023, 12:37
54-річний Рой Джонс-молодший, який був чемпіоном світу у п'яти вагових категоріях, розповів, що, на його думку, повинно допомогти його співвітчизнику Девіну Хейні у майбутньому бою з Василем Ломаченком.
«Це буде класний бій. Хейні спробує використати перевагу у фізиці, щоб домінувати над Ломаченком. Звичайно, він не може зрівнятися з ним у боксерському інтелекті, але він більший, що дає хороші шанси на перемогу.
Лопес зміг перемогти Василя, тримаючи його на дистанції більшу частину поєдинку, а коли той включився, то вже було пізно», – заявив Рой Джонс-молодший.
Як відомо, у ринзі Хейні та Ломаченко мають зустрітися 20 травня у Лас-Вегасі.
yyyyyhhh
16.06.2023, 15:12
Американець Теофімо Лопес (19-1, 13 КО), який є володарем пояса чемпіона WBO у першій напівсередній вазі, відмовився від титулу.
Про це повідомив президент Всесвітньої боксерської організації Франсіско Валькарсель.
«Теофімо Лопес надіслав мені повідомлення, що він відмовляється від свого титулу чемпіона світу у першій напівсередній вазі. Ми повинні поважати його рішення. Якщо він захоче повернутися, двері WBO будуть для нього відчинені», – написав Валькарсель у Твіттері.
Нагадаємо, 10 червня Теофімо Лопес завоював чемпіонський пояс, вигравши одноголосним рішенням суддів у британця Джоша Тейлора. Після бою американець заявив про завершення кар'єри, хоча пізніше назвав умову для свого повернення.
yyyyyhhh
07.07.2023, 18:04
Колишній суперник Олександра Усика та ексчемпіон світу в першій важкій вазі Майріс Брієдіс (28-2, 20 КО) повідомив про скасування свого наступного бою. Це пов'язано з проблемами, які виникли під час підготовки до поєдинку.
«Я з нетерпінням чекав бою в Единбурзі 21 липня. На жаль, я зіткнувся з маленькою проблемою під час тренувань і не зможу вчасно підготуватися. Але я обіцяю моїм фанатам, що пізніше цього року відбудуться великі бої, і вони побачать, як я і моя улюблена країна Латвія повертаємося на вершину боксу», – сказав Брієдіс.
Зазначимо, що Майріс планував побитися проти шотландця Джона Маккаллума (13-2, 0 КО) на арені Meadowbank Sports Centre у шотландському Единбурзі.
У липні минулого року Брієдіс у поєдинку першої важкої ваги програв австралійцю Джаю Опетаю одноголосним рішенням суддів.
yyyyyhhh
13.07.2023, 14:39
Колишній чемпіон світу в хевівейті Ентоні Джошуа (24-3, 22 КО) оцінив шанси Деніела Дюбуа (19-1, 18 КО) в бою з чемпіоном WBA, WBO та IBF Олександром Усиком (20-0, 13 КО).
«У Дюбуа є всі шанси. Бокс – це красивий бізнес, красивий спорт, тому ми і дивимося нього. Я дуже поважаю Усика. Я знаю, як важко він працює. Він досяг успіху не завдяки удачі. Він прийшов завдяки наполегливій праці. Але було б круто, якби Дюбуа теж переміг, заради свого старого. Для нього це мрія, враховуючи все, через що він пройшов. Як історія Френка Бруно, якщо ви розумієте, про що я.
Усик пропускає удари. Тож якщо його вдарять «неправильно», він може впасти. Це бокс у важкій вазі, не забувайте. Ви маєте справу з серйозними ударами, тому я даю йому шанс», – сказав Джошуа.
Бій Усика і Дюбуа відбудеться 26 серпня у Вроцлаві. Британець – обов'язковий претендент від WBA в надважкій вазі.
yyyyyhhh
27.07.2023, 11:22
Український боксер надважкого дивізіону Костянтин Довбищенко (10-13-1, 7 КО) прокоментував несподівану перемогу над британським проспектом Метті Гаррісом (5-1, 4 КО).
«Зараз Україні дуже важко. Україна не здається. Пацани воюють на передовій. І я не міг по-іншому. Тому що я себе накручував. У мене дочка маленька, я хочу, щоб вона мною пишалася. У мене брат служить у ЗСУ. Я хочу, щоб він пишався мною. Щоб мої менеджери пишалися мною.
Відчував підтримку. Мені дуже багато хто писав. Мене дуже підтримували мої менеджери Андрій Котельник і Петро Мисишин. Також у кутку був мій тренер Роман Джуман, його помічник Данило Мисишин. І я дуже відчував підтримку, тому що українці дуже підтримують один одного», – сказав Довбищенко.
Перемігши, Костянтин Довбищенко перервав свою серію з чотирьох поразок поспіль. Британець Гарріс поступився вперше в кар'єрі.
yyyyyhhh
24.08.2023, 10:05
Екс-чемпіон світу Пол Маліньянджі розкритикував Тайсона Ф'юрі. Відомий американський боксер порівняв Олександра Усика та Ф'юрі у своєму дописі у Twitter.
«Поки Олександр Усик захищає свої пояси, Тайсон Ф'юрі б'ється з збитими бійцями ММА, ніби він якийсь ютубер. Різні рівні».
Така реакція 42-річного Маліньяджі викликана поєдиноком Тайсон Ф'юрі – Франсіс Нганну, який відбудеться 28 жовтня в Саудівській Аравії.
Нагадаємо, Олександр Усик у цю суботу, 26 серпня, зустрінеться з Деніелем Дюбуа у Вроцлаві.
yyyyyhhh
02.09.2023, 10:38
Український боксер Іван Редкач прокоментував удар нижче пояса, який пропустив Олександр Усик у п'ятому раунді поєдинку з британцем Даніелем Дюбуа.
Рефері бою, як відомо, визнав удар нелегітимним, тоді як команда британця і сам Даніель заявили, що удар був у рамках правил. Усик, нагадаємо, виграв бій технічним нокаутом у 9-му раунді.
«Я б повірив, якби Усик сказав, що захист від удару піднявся/закрутився і притиснув ділянку паху, або що удар припав на ділянку живота нижче від пупка/області пояса, але те, що наговорив Усик зі своєю командою, в жодну книгу з анатомії не лізе. Рефері – полум'яний привіт, витягнув, так би мовити, за яйця Усика.
Треба змінювати систему вибору суддів і рефері. Перетворили бокс на якусь систему грошового обороту - корупція, махінації тощо. Акту Мохаммеда Алі не те щоб не дотримуються, а відкрито порушують усі «шуліки» навколо боксерів. Загалом, питання ціни.
Одну й ту саму картину кожен може бачити по-різному. Але в боксі, не завжди, звісно, але часом ця картина змінює свій кут огляду залежно від симпатій, $$$, рівня життя і привілеїв. Обсмоктувати цю історію можна довго, але суть залишиться одна – немає повісті сумнішої на світі, ніж повість про вкрадені перемоги», – написав Редкач у фейсбук.
yyyyyhhh
07.10.2023, 11:59
З болгарського міста Албена повернулася жіноча збірна України з боксу, яка взяла участь у відкритому чемпіонаті Балкан.
В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер жіночої збірної України Сергій Данилів розповів про виступ своїх підопічних в Болгарії:
– В Албені український бокс представляли переважно молоді спортсменки віком до 22 років. Повернулися додому з нагородами різного гатунку. Переконаний, що могли розраховувати на більше, проте вже в Болгарії кількох моїх підопічних атакував якийсь вірус й хоча температуру вдалося збити, вони знаходилися не в оптимальній спортивній формі.
– Скільки країн делегували своїх боксерів до Албени?
– Виступали 15 збірних, але більшість була представлена неповним складом. Зокрема, у нас не було учасниці в категорії до 70 кг. А ось Марія Боруца (81 кг) та Марія Кривоніс (+81 кг), хоча й приїхали до Болгарії, але змушені були обмежитися лише тренуваннями, бо з'ясувалося, що в їхніх категоріях більше ніхто не заявився.
– Ви сказали, що повернулися на Батьківщину з нагородами різного гатунку.
– Чемпіонкою стала Світлана Уманська (54 кг). «Срібло» - в Інни Супруненко (48 кг), Дар'ї-Ольги Гутаріної (52 кг), Тетяни Довгаль (60 кг), Раїси Піскун (75 кг). «Бронза»- у Ярослави Маринчук (50 кг), Христини Ющук (57 кг), Карини Вовк (63 кг) та Наталії Меринової (66 кг). В неофіційному командному заліку українки фінішували другими. Попереду болгарки, в активі яких було більше перших місць.
– Що далі?
– В листопаді чемпіонат України у Львові, в якому візьмуть участь всі найсильніші. Бо лише за спортивним принципом буде визначено тих спортсменок, які в лютому та травні наступного року представлятимуть Україну на останніх відбірних змаганнях, де розігруватимуться олімпійські ліцензії.
yyyyyhhh
23.10.2023, 07:28
Апсет відбувся у головній події шоу боксу в американському Інглвуді.
Місцевий чемпіон за версією WBO NABO у напівсередній вазі Алексіс Роча (23–2, 15 КО) поступився достроково співвітчизнику Джованні Сантійяну (32–0, 17 КО).
Роча вважався обов'язковим претендентом для зіркового боксера Теренса Кроуфорда, але тепер із тріском втратив цей статус.
Джованні двічі відправляв у нокдаун закривавленого Рочу. Той двічі насилу продовжував бій, але в 6-му раунді суддя зупинив поєдинок після чергового падіння фаворита.
yyyyyhhh
27.10.2023, 13:09
Чемпіон WBC у надважкій вазі Тайсон Ф'юрі назвав суму, яку йому заплатили за перший бій у професіоналах.
«Дев'ять тисяч. Я отримав дев'ять тисяч і сто тисяч як бонус за підписання. Тридцять три тисячі на рік протягом трьох років, і дев'ять тисяч за перший бій, так що за перший бій я отримав сорок дві тисячі, що в ті часи було зовсім непогано. Тоді я почувався мільйонером. Напевно, ці сорок дві тисячі у мене досі є», – сказав Ф'юрі.
У своєму першому бою Тайсон бився проти Бела Гьонгьосі (3-9-2) в андеркарді бою Карла Фроча проти Жана Паскаля в Ноттінгемі. «Циганський король» побив суперника в першому раунді, вигравши технічним нокаутом.
Зазначимо, що за майбутній у ці вихідні бій із Френсісом Нганну він отримає 50 млн доларів.
yyyyyhhh
08.11.2023, 13:39
Франсіс Нганну розраховує, що після бою Олександра Усика проти Тайсона Ф'юрі зможе домовитись з британцем про реванш. У своєму поєдинку Нганну програв, але добре виглядав і змусив суперника перенести бій з українцем.
«Знаю, що Усик і Ф'юрі мали битися в грудні, але проведуть бій у лютому. Можна сміливо сказати, що це моя вина. Якби не кілька розсічень, то вони могли б провести бій у грудні, а ми б з Ф'юрі тоді організували реванш у лютому».
«Взагалі, я був готовий чекати їхнього бою за всі титули, а вже потім битися з Тайсоном», – сказав Нганну.
Бій Усика та Ф'юрі має пройти у лютому.
yyyyyhhh
19.11.2023, 18:19
Супертяж Тайсон Ф'юрі не вважає для себе цікавим великий вечір боксу в Саудівській Аравії. 23 грудня у ринг вийдуть Ентоні Джошуа проти Отто Валліна та Деонтей Вайлдер проти Джозефа Паркера.
«Так, у Вайлдера та Джошуа непоганий буде боксерський вечір у Саудівській Аравії. Нехай радіють цьому. Я битимуся за всі титули суперважкої ваги. А вони битимуться у вечорі найбільших лузерів».
«Ці два лузери. Я не програв жодного бою. Джошуа вже нокаутували, я перемагав Вайлдера. Але нехай насолоджуються, бо потім буде мій бій», – сказав Ф'юрі.
17 лютого Ф'юрі битиметься з Олександром Усиком за всі титули суперважкої ваги.
yyyyyhhh
29.11.2023, 10:37
Відомий тренер і аналітик боксу Тедді Атлас висловився щодо майбутнього бою між володарем пояса WBC у хевівейті Тайсоном Ф'юрі (34-0-1, 24 КО) і чемпіоном WBA, WBO, IBO та IBF Олександром Усиком (21-0, 14 КО).
«Як можна ставити проти Усика, адже він виграв золоту медаль, об'єднав титули в крузервейті, перейшов у надважку вагу, виграв титули? Усі відзначали переваги Ф'юрі перед Усиком. Він більший, він може битися на різній дистанції. Усі люблять Ф'юрі. Із самого початку я не міг виступати проти Усика.
Мені подобається Ф'юрі. Він дуже добре підготовлений. І в нього був невдалий виступ проти Нганну. Можливо, психологічно він був не зовсім готовий. Ф'юрі думав, що це буде легко.
Я не можу поставити проти Усика, тому що є один пункт, який ніхто не бере до уваги. Так, усі кажуть, що у Ф'юрі є джеб, він вміє боксувати, він більший. Але в Усика є один плюс, який був у нього завжди. Знаєте, що це? Він знає, як перемагати», – заявив Атлас.
Бій відбудеться 17 лютого 2024 року в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія).
yyyyyhhh
01.12.2023, 14:35
Всесвітня боксерська асоціація (WBA) оголосила про те, що слідом за Всесвітньою боксерською радою (WBC) створить дивізіон між крузервейтом і надважкою вагою з максимальним лімітом у 224 фунти (від 90,718 кг до 101,605 кг).
WBA назвала свій варіант «суперкрузервейтом» і вже скоро проведе перший титульний бій.
Зазначимо, що WBC запровадив нову вагову категорію між крузервейтом і хевівейтом у 2020-му році, вона отримала назву бріджервейт.
Організації пояснюють це рішення тим, що бійці стають потужнішими.
yyyyyhhh
11.12.2023, 05:57
У ніч на 10 грудня американець Девін Хейні (31-0, 15 KO) завоював титул чемпіона світу в першій напівсередній вазі за версією WBC, впевнено перемігши Реджиса Прогрейса (29-2, 24 КО).
Цікаво, що Прогрейс не лише програв усі раунди на картках суддів, побувавши при цьому в нокдауні (Хейні переміг з рахунком 120-107), а ще й оновив антирекорд за кількістю ударів у 12-раундовому поєдинку за даними CompuBox. Реджис за 36 хвилин бою завдав лише 36 влучних ударів. Цікаво, що менше місяця протримався попередній результат – Едвін Де Лос Сантос у бою з Шакуром Стівенсоном завдав 40 ударів.
Завдяки невловимості Хейні Прогрейс доносив лише 10% ударів до цілі. Зазначимо, що у топових боксерів цей показник може перевищувати 40%. У Хейні, наприклад, 47% силових ударів влучило в ціль.
Зазначимо, що Девін Хейні став чемпіоном світу в двох дивізіонах, раніше він залишив усі пояси в легкій вазі.
yyyyyhhh
14.12.2023, 11:37
Авторитетний американський спортивний портал ESPN оновив свій рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії (Р4Р).
Позиція володаря поясів WBA, WBO, IBF, IBO у надважкій вазі Олександра Усика (21-0, 14 КО) не змінилась, він посів третє місце у рейтингу.
Перше та друге місце розділили між собою колишній абсолютний чемпіон світу в напівсередній вазі Теренс Кроуфорд (40-0, 31 КО) та японець Наоя Іноуе, який у липні завоював титули WBC та WBO у другій найлегшій вазі.
Майбутній суперник Усика, володар поясу WBC Тайсон Ф'юрі (34-0-1, 24 КО) закрив рейтинг, посівши десяте місце.
Раніше промоутер Едді Хірн назвав п'ятірку найкращих боксерів сучасності.
Топ-10 рейтингу pound-for-pound за версією ESPN:
Теренс Кроуфорд
Наоя Іноуе
Олександр Усик
Сауль Альварес
Дмітрій Бівол
Девін Хейні
Артур Бетербієв
Джервонта Девіс
Шакур Стівенсон
Тайсон Ф'юрі
yyyyyhhh
25.12.2023, 06:55
Супертяж Деонтей Вайлдер без шансів програв Джозефу Паркеру, а після поєдинку не виключив, що це міг бути його останній бій у кар'єрі.
«Побачимо, що станеться далі. Я задоволений усім, я щасливий боксер. Я повернуся, а якщо не повернуся, то мені було приємно займатися цим».
«Не впевнений, що в мені залишився той вогонь, що був раніше. Подивимося», – сказав Вайлдер.
До поразки 38-річний боксер запевняв, що не має наміру завершувати виступи.
yyyyyhhh
01.01.2024, 15:47
Український боксер Олександр Усик привітав українців з Новим роком. Спортсмен упевнений, що нам потрібні єдність і терпіння на шляху до перемоги.
«Хочу привітати всіх з Новим роком. Побажати всім сил, здоров'я, радості та перемоги. Нам усім непросто, тому що ми всі боремося за свою країну, за свою свободу та життя. Але ніхто не казав, що буде легко».
«Хочу побажати сили та терпіння, а також єднання, якого нам не вистачає. Хтось зробив більше, хтось – менше, але кожен робить стільки, скільки може. Але лише разом ми – сила».
«Слава Богу за все і Слава Україні», – сказав Усик.
yyyyyhhh
13.01.2024, 12:57
Франсіс Нганну, який у своєму першому професійному боксерському поєдинку програв Тайсону Ф'юрі, націлений на реванш з британцем. Бій з Олександром Усиком чи титули Нганну поки що не цікавлять.
«Мені байдуже, хто переможе у поєдинку Ф'юрі та Усика. Взагалі начхати на цей бій, на те, хто виграє. Мені потрібний Ф'юрі, тільки він один, він мені винен реванш. Я йду за Ф'юрі, програє він Усику або переможе його», – сказав Нганну.
У березні Франсіс має провести бій проти Ентоні Джошуа.
yyyyyhhh
03.02.2024, 08:30
Промоутер Тайсона Ф'юрі Френк Воррен прокоментував скасування бою з Олександром Усиком через розсічення ока британця:
«Я співчуваю всім причетним до величезної події, будемо ретельно готуватися до нової дати бою, коли око Ф'юрі заживе.
Це величезний удар для Тайсона. Він дуже важко працював і тренувався для цього бою і, на жаль, сьогодні отримав це жахливе розсічення. Бій скасовується, відкладається. Згодом, упевнений, ми оголосимо нову дату бою.
Це сталося сьогодні вранці в спарингу з хорватським суперважковаговиком, який влучив Тайсону в око своїм ліктем.
Я не можу передати, наскільки всі засмучені, і я, звісно, співчуваю Тайсону, співчуваю Усику і всім, хто працює над боями в Саудівській Аравії, тому що це подія, над якою ми всі наполегливо працювали. На жаль, тепер вона буде відкладена
Чи відбудеться цей бій у майбутньому? Звичайно. Це те, на що ми всі підписалися».
yyyyyhhh
25.02.2024, 09:43
Ветеран UFC Тоні Фергюсон (25–10) готовий вийти в октагон проти блогера Джейка Пола, який останнім часом активно проводить бої проти колишніх зірок MMA та боксу.
«Джейк, чувак, я з радістю побився би з тобою. Я рідко до когось звертаюся, мало кого викликаю, але з Джейком я би хотів зустрітися.
І мені плювати, що Дейна Вайт скаже на цей рахунок. Він знає, що він мені нічого не повинен і я йому нічого не повинен. Я зробив достатньо для цієї чортової компанії», – зізнався Фергюсон.
40-річний Тоні програв сім боїв поспіль. Джейк уже встиг перемогти колишніх бійців UFC Бена Аскрена, Тайрона Вудлі (двічі), Андерсона Сілву та Нейта Діаса.
yyyyyhhh
20.03.2024, 13:20
Абсолютний чемпіон світу в другій середній вазі Сауль Альварес (60-2-2, 39 KO) відреагував на жорстке висловлювання Майка Тайсона, який засудив мексиканця за відмову від бою з Девідом Бенавідесом (28-0, 24 KO).
Залізний Майк назвав відмову від бою ганьбою для боксу і для Мексики.
На запитання, чи поважає Альварес думку Тайсона після того, як той закликав його до бою з Бенавідесом, мексиканець відповів: «Я б поважав його думку, якби він був тверезий».
Зазначимо, що Бенавідес проведе бій з Олександром Гвоздиком.
yyyyyhhh
28.04.2024, 18:44
Українець Сергій Дерев'янченко (15–5, 10 KO) у Нью-Йорку 20 квітня впевнено за очками переміг американця Вона Александера (18–11–1, 11 KO).
Триразовий претендент на пояс чемпіона світу Сергій Дерев'янченко прокоментував перемогу:
«Я завжди радий перемозі. Я повернувся і готовий до наступних викликів. Поки що не знаю, коли може бути наступний бій, але я готовий до будь-якого суперника.
Вон Александер – міцний хлопець, він добре тримає удари по голові. Щоб його нокаутувати, мені не вистачило сили удару, як у Майка Тайсона».
Українець не програв жодного раунду, а його суперник побував у нокдауні. Рахунок суддівських записок: 100–89, 100–89, 100–89.
yyyyyhhh
24.05.2024, 08:23
18 травня в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) пройшов великий вечір боксу.
У головному 12-раундовому поєдинку чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик провів бій проти володаря поясу WBC Тайсона Ф'юрі. Український боксер здобув перемогу роздільним рішенням суддів та став абсолютним чемпіоном у хевівейті.
Колишній чемпіон світу в другій середній вазі Карл Фроч поділився думкою, через кого Ф'юрі програв цей бій.
«Навіщо батько Ф'юрі втручався у його кут? Це втручання могло зіграти вирішальну роль. Тренер Тайсона Шуґар-Гілл намагався дати йому вказівки, він розбирається у боксі, і тут Джон Ф'юрі з боку говорить йому різні нісенітниці. Як тут зосередитись на словах тренера? Ви не можете слухати двох людей одночасно, це неможливо», – зазначив Фроч.
yyyyyhhh
06.06.2024, 18:28
Бій за абсолютне чемпіонство в надважкій вазі між Олександром Усиком (22-0, 14 КО) з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО) зібрав понад 1,5 мільйона платних трансляцій.
Переважну більшість Pay-per-view було здійснено у Великій Британії, де Ф'юрі є мегазіркою. Про це повідомляє інсайдер Майк Коппінджер.
За даними джерел, бій приніс до 50 мільйонів доларів доходу від платних трансляцій. Захід також заробив 40 мільйонів доларів на спонсорській підтримці та ще 3 з гаком мільйони доларів на продажу квитків.
Загалом захід обійшовся приблизно в 120 мільйонів доларів.
У ніч на 19 травня український боксер Олександр Усик (22-0, 14 КО) в бою проти британця Тайсона Ф'юрі (34-1-1, 24 КО) завоював звання абсолютного чемпіона світу в надважкому дивізіоні. Усик переміг Ф'юрі розділеним рішенням суддів: Усик 115-112, Ф'юрі 114-113, Усик 114-113. Реванш призначено на грудень.
Раніше повідомлялося, що бій Ломаченка провалився за підписками PPV.
yyyyyhhh
13.09.2024, 15:09
Чинний чемпіон WBC, WBA, WBO та IBO в суперважкому дивізіоні Олександр Усик поділився думками про своє протистояння з екс-чемпіоном світу за версією WBC британцем Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО).
«Мені без різниці, що він побачив у бою про мене. Головне – що я побачив у бою про нього. Тренер, уся моя команда вже переглянула бій у записі. У мене є свої корективи моєї роботи, тренер має свої. Із цього ми зробимо що-небудь нове.
Чи був це близький до ідеалу бій? Так. Усе, що ми планували – ми це зробили. Це залежало тільки від того, як поводитиметься опонент. Він поводиться вільно так, як ми йому дозволяємо. Мій опонент поводиться так, як дозволяю йому я.
Ми зробили все, що я тренував, до чого ми готувалися. Але ми виконали трохи більше роботи, ніж планували. Наш табір був не 3-4 місяці, як зазвичай, а 9. Була дата – бій перенесли, нова дата – Тайсон травмувався. Усе це переносилося. Якщо чесно, мені стало нудно в тому таборі, ми змінювали деяку роботу. Але ми зробили все, що планували. Слава Богу, є перемога, – зізнався Усик в інтерв'ю ютуб-каналу Kanał Sportowy.
Як відомо, у першому бою Усик виграв у Тайсона Ф'юрі роздільним рішенням суддів.
На 21 грудня цього року заплановано другий поєдинок українського і британського боксерів.
Раніше непереможний супертяж із Німеччини висловився про реванш Усик – Тайсон.
yyyyyhhh
02.11.2024, 09:49
Колишній абсолютний чемпіон світу у хевівейті Майк Тайсон назвав єдиного боксера в історії, який би переміг його у праймі. «Залізний Майк» виділив легендарного Мухаммеда Алі.
«Так, я знаю, що я великий боксер, але я хочу вам дещо сказати, коли ми говоримо про Мухаммеда Алі, то в цій ситуації кожна голова повинна схилитися перед ним. Кожен повинен визнати, він найвеличніший за всі часи. У мене не було б шансів», – сказав Тайсон.
Раніше легендарний американський хевівейтер Майк Тайсон розповів про свою готовність до проведення поєдинку з блогером-боксером Джейком Полом.
yyyyyhhh
07.02.2025, 19:53
22 лютого відбудеться бій між Джо Паркером і Даніелем Дюбуа, в якому британець захищатиме титул IBF суперважкої ваги. Паркер упевнений, що здатний забрати пояс.
«Я матиму шанс перемогти Дюбуа. Якщо все стане важко для нього, то він здасться. Але якщо все піде за його планом, то він насідатиме своєю міццю. Я не дивлюся на наступні можливі бої, у мене є лише бій з Дюбуа».
«Моя перемога забезпечить мені великі поєдинки, але спочатку треба перемогти Дюбуа. Я дуже серйозно його сприймаю, готуюся до бою. І вірю в себе та свої сили», – сказав Паркер.
yyyyyhhh
09.03.2025, 12:55
У ніч на 9 березня на арені «Thunder Studios» у Лонг-Біч (США) відбулося шоу боксу від промоутерської компанії Top Rank та платформи ProBox TV.
У головному поєдинку зустрілися представники напівлегкої ваги (до 57,2 кг) – українець Арнольд Хегай (22–1–1, 14 КО) та американець Джоет Гонсалес (26–4, 15 КО).
Хегай віддав центр рингу, не форсує події, проте постійно пресингує суперника. Багато рухається на ногах, намагається нав'язати ближній бій, працює корпусом. Гонсалес має перевагу в габаритах, відстрілюється з дальньої дистанції.
Українець успішно захищається, вибухає в контратаках. Обидва часто клінчують, намагаються збити ритм один одного. Невелика перевага на боці Хегая, який б'є частіше і точніше, проте, як і раніше, веде бій обережно і не лізе в необдумані атаки.
Поступово темп бою стає вищим – боксери викидають більшу кількість ударів, але небезпечних влучень поки небагато. Обидва суперники успішно захищаються. У п'ятому раунді з Арнольда знімають бал – рефері вважає, що той надто часто і небезпечно йде вперед з низько опущеною головою.
Гонсалес пішов вперед у шостій 3-хвилинці, непогано влучив боковим. Намагався перехопити ініціативу. Хегай багато комбінує, підключає аперкот – на обличчі американця з'являється розсічення.
Сьомий раунд. Українець пропускає, з носа тече кров. Суперник продовжує розвивати атаку, легко зближується, працює серіями – Арнольду доводиться багато клінчувати і рухатися на ногах. Поступово Гонсалес починає змінювати хід поєдинку на свою користь.
Ближче до кінцівки бою втома позначається на діях боксерів – багато сумбуру та промахів. Американець ініціює видовищні розміни, українець відповідає в контратаках. Обидва часто рятуються у клінчі. Гонг сигналізує про закінчення десятого раунду, а разом з ним і всього поєдинку. Судді зафіксували перемогу Гонсалеса роздільним рішенням.
Джоет Гонсалес (США) – Арнольд Хегай (Україна) – SD 10 (96–93, 94–95, 97–92)
yyyyyhhh
12.03.2025, 10:25
Відомо, від якого бою свого часу відмовився легендарний Майк Тайсон. Боббі Гудман, який свого часу працював з відомим промоутером Доном Кінгом, розповів, що Майк не мав бажанням битися з Джорджем Форманом.
«Ви ніколи не повірите в це, але Майк Тайсон боявся Джорджа Формана і не хотів з ним битися», – сказав Гудман.
Форману досі належить рекорд хевівейту – він найстаріший чемпіон світу у цій ваговій категорії.
Раніше легендарний супертяж Майк Тайсон пригадав протистояння проти Пінклона Томаса. У 1987 Тайсон нокаутував Томаса у шостому раунді і захистив титули WBA та WBC.
yyyyyhhh
23.05.2025, 14:47
Британський супертяж Дерек Чісора висловився про реванш між Олександром Усиком та Даніелем Дюбуа. На кону у поєдинку стоятимуть всі пояси хевівейту – це буде мегафайт за звання абсолютного чемпіона світу.
«Хочу подивитися цей бій. Передаю привіт Даніелю, нехай щастить тобі. Він побʼється з хлопцем, який у повному порядку», – сказав Чісора.
Реванш Дюбуа та Усика відбудеться 19 липня 2025 року на стадіоні Вемблі у Лондоні.
У 2023 році Дюбуа програв нокаутом Усику в 9 раунді. У 5-му раунді Дюбуа відверто пробив нижче поясу, й Усик довго приходив до тями.
yyyyyhhh
20.07.2025, 12:19
19 липня на стадіоні «Уемблі» (Лондон, Англія) відбувся масштабний вечір боксу від впливового промоутера Френка Уоррена та його компанії Queensberry Promotions.
Головною подією став бій за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі – на рингу зустрілися українець Олександр Усик (23–0, 14 КО) та британець Даніель Дюбуа (22–2, 21 КО). Усик зупинив суперника в п'ятому раунді.
Не пропустіть все про бокс! Підписуйтесь на канал Уса Вусика в YouTube
Колишній промоутер українського боксера Олександр Красюк звернувся до чемпіона після яскравої перемоги над Дюбуа: «Бог вибрав тебе для величі. Браво», – написав він у своїх соціальних мережах.
Усик та Красюк домовилися про припинення співпраці незадовго до реваншу, який відбувся 19 липня. Боксер та промоутер були разом у професійному спорті протягом 12 років.
yyyyyhhh
30.01.2026, 10:09
Промоутер Едді Хірн заявив, що бокс «врятував» Ентоні Джошуа і він знову допоможе йому пережити важкі моменти.
«Після бою з Джейком Полом він був на підйомі. Минулого року було складно через поразку Дюбуа та трагедію в ДТП, де загинули його близькі друзі. Бокс знову може стати для нього порятунком, він продовжить кар’єру», – сказав Хірн.
Раніше очікувалося, що цього року Ентоні Джошуа проведе проміжний бій перед мегафайтом з Тайсоном Ф’юрі.
В грудні 2025 рок ЕйДжей зміг ефектно нокаутувати Джейка Пола у бою в Маямі.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010