![]() |
|
|
#841 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.688
|
Збірна України з біатлону під керівництвом Юрая Санітри завершила другий збір нинішнього міжсезоння, який проходив у Львівській області.
Як повідомив головний тренер збірної Юрай Санітра, умови для підготовки в Сянках повністю задовольняли потреби команди в червні-липні, проте далі це питання стане більш гостро. Традиційно в серпні команда повинна була відправитися на високогірний збір в Європу, однак через закриття кордонів у зв'язку з пандемією, зробити це не представляється можливим. Повідомляється, що третій збір спортсмени знову проведуть у Сянках, а його початок заплановано на 3 серпня. Санітра сподівається, що до середини вересня ситуація більш проясниться, і команда все-таки зможе виїхати на повноцінний збір за кордон. Читайте також: Богдан ЦИМБАЛ: «Комплекс в Сянках не поступається закордонним базам» |
|
|
|
|
|
#842 |
|
Moderator
|
Олімпійська чемпіонка в лижних гонках Стіна Нільссон, що перейшла в біатлон, розповіла про проходження допінг-тестів.
«Тестів було менше, ніж зазвичай. Навесні мене тестували лише двічі. Я була така рада, коли до мене прийшли допінг-офіцери з IBU - я відчула, що IBU піклується про спортсменів», - сказала Нільссон. Читайте також: З кого взяла приклад Стіна Нільссон? Шість найяскравіших лижниць в біатлоні |
|
|
|
|
|
#843 |
|
Moderator
|
Біатлоністи збірної України провели кілька міні-контрольних тренувань, в яких могли позмагатися між собою.
Спринт на 5 км у чоловіків виграв Богдан Цимбал, у жінок аналогічну дисципліну на 3 км - Валя Семеренко. Потім в гонці із загального старту впевнену перемогу здобув Дмитро Підручний, а серед жінок тріумфувала Дар'я Блашко. Раніше повідомлялося, що збірна України потребує закордонного збору, але не може виїхати в Європу. |
|
|
|
|
|
#844 |
|
Moderator
|
Старший тренер збірної України Юрай Санітра розповів, навіщо будуть проведені контрольні тренування на лижороллерах, які заплановані на 20-21 серпня в Сянках.
«Я ніколи не роблю висновки з контрольних тренувань на роллерах, бо якби робив, багатьох спортсменів могло б вже не бути в команді. Наприклад, Дудченка, який 2 чи 3 роки тому дуже погано виступив на літньому чемпіонаті України в Чернігові. Тому це зроблено в першу чергу для спортсменів, щоб вони відчули психологічний тиск, конкуренцію між собою, а тренерам це покаже, як хто готовий в плані стрільби, техніки на роллерах, по швидкості. Щоб в подальшому можна було зробити корективи. А вже серйозні контрольні з відбором на старти будуть в листопаді-грудні. Саме вони покажуть, як спортсмени працювали влітку, і як вони готові до стартів у новому сезоні», - сказав Санітра. Читайте також: Юрай САНІТРА: «У Цимбала бачу прогрес, він вже не робить дурних помилок» |
|
|
|
|
|
#845 |
|
Moderator
|
Старший збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів, коли і куди команда планує вирушити на збори, якщо кордони будуть відкриті.
«Зараз важко сказати, як і що буде. Ніхто не знає, як буде розвиватися ситуація. Розглядаємо і такий варіант, при якому ми залишимося в Україні. Можливий варіант з виїздом в Болгарію, на Бельмекен, але найоптимальніший варіант - це якщо б ми змогли виїхати до Австрії - в Обертілліях або Рамзау. Я зацікавлений в тому, щоб ми змогли довести тренувальний процес до логічного завершення, утримати прогрес спортсменів до сезону, щоб потім не виправдовуватися тим, що у нас не було умов, а коронавірус всьому завадив. Я до цього не прагну, а налаштовую команду на 100% готовність до сезону. На цей час можу сказати, що нам нічого не заважало виконувати тренувальну роботу. Як буде в вересні і далі - буде видно», - сказав Санітра. Читайте також: Юрай САНІТРА: «У Цимбала бачу прогрес, він вже не робить дурних помилок» Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#846 |
|
Moderator
|
Старший тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів, як йдуть справи з підготовкою до сезону у чоловічої команди.
«По хлопцям можу сказати, що з ними дуже комфортно працювати, вони все розуміють, орють як коні. Я вже не можу придумати їм таке тренування, з яким б вони не впоралися. Хлопці налаштовані дуже серйозно, мають хороші відносини між собою: на тренуваннях - вони конкуренти, після - друзі. Радий, що і Сергій Семенов в цьому сезоні готується в загальній групі. Бажаю, щоб така робоча атмосфера і професіоналізм зберігалися і надалі», - сказав Санітра. Читайте також: Юрай САНІТРА: «Задоволений ставленням дівчат до роботи» |
|
|
|
|
|
#848 |
|
Moderator
|
Біатлоністка збірної України Дар'я Блашко розповіла, хто зі спортсменів її мотивує.
«У біатлоні мене надихає Марте Ройселанд. Скажімо так, вона з «сірого рівня», 60-80-х місць Кубка світу піднялася в 5-ку загального заліку. Якщо подивитися статистику багатьох топових спортсменів на сьогоднішній день, то всі вони починали з «дна» Кубка світу, скажімо так. І багатьом знадобилося від 3-х років, щоб стабільно потрапляти в топ-30. І там вже рухатися вище, кого наскільки вистачає», - сказала Блашко. Раніше повідомлялося, що Цимбал і Валя Семеренко виграли контрольні спринти збірної України. |
|
|
|
|
|
#849 |
|
Moderator
|
Біатлоністка збірної України Дар'я Блашко розповіла, як спортсмени вибирають марку лиж, а також повідомила, що підписала контракт з брендом Rossignol.
«У всіх по-різному з вибором лиж. Комусь пропонують, комусь нав'язують. Хтось по тому, як працюють лижі, різниця є. Що стосується мене, Rossignol дуже подобається по роботі, лижі трішки пружинисті, відрізняються від інших брендів. Я вибрала їх давно. Мені подобається ця марка. Плюс з'явився зараз контракт», - сказала Блашко. Читайте також: Дар'я БЛАШКО: «Багато топових біатлоністів починали з «дна» Кубка світу» |
|
|
|
|
|
#850 |
|
Moderator
|
Володарка трьох Великих кришталевих глобусів Кайса Макаряйнен повернулася в біатлон.
37-річна спортсменка почала працювати тренером молодіжної команди Вуокатті. «Дякую Vuokatti Sport за можливість перевірити мої тренерські навички з цими юними біатлоністами. І спасибі моїм напарникам за відмінну командну роботу в якості тренерів та, звичайно ж, дякую спортсменам, які з цікавістю слухали і навчалися», - написала Макаряйнен. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
|
|