![]() |
|
|
#1171 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.686
|
Капітан та лідер збірної України з біатлону Дмитро Підручний в соціальній мережі Instagram висловився щодо шведської шоу-гонки Skidskyttekampen, в якій представлятиме Україну в парі з Юлією Джимою.
Спортсмен з нетерпінням чекає початку заходу, що пройде на стадіоні «Олімпійський» в Стокгольмі. «До зустрічі 3 березня в Швеції. На мене чекає новий досвід у захопливій шоу-гонці», – написав Підручний в сторіс. Нагадаємо, що збірна Україна з біатлону вперше братиме участь в Skidskyttekampen. |
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Moderator
|
Зранку 9 березня пройшов жіночий масстарт на етапі Кубка IBU в естонському Отепяя.
Згідно з регламентом до заявки на гонку потрапили 60 спортсменок, серед яких були присутні п'ять українських біатлоністок. Закривши всі мішені, першою в масстарті фінішувала представниця Чехії Крістіна Отцовска. До того ж, тріумфаторка відірвалась від другого місця на 15.5 секунди. На другій та третій сходинках опинилися французькі спортсменки – Паула Боте та Камілла Бене відповідно. Непоганий результат продемонстрували три представниці України, яким вдалося фінішувати серед двадцятки найкращих: Валерія Дмитренко з ідеальною стрільбою стала 14-ю, Анна Кривонос – 16-та, а от Анастасія Меркушина з чотирма штрафними колами посіла 20-те місце. Інша українка Лілія Стеблина закрила 17/20 мішеней та завершила гонку на 30-й позиції. П'ята учасниця команди Любов Кип'яченкова провалила змагання, фінішувавши на 43-му місці. Кубок IBU. 9 березня, Отепяя (Естонія) Жіночий масстарт-60 1. Крістіна Отцовска (Чехія) (0+0+0+0) 36:02.6 2. Паула Боте (Франція) (2+1+0+0) +15.5 3. Камілла Бене (Франція) (0+0+1+1) +22.0 14. Валерія Дмитренко (Україна) (0+0+0+0) +1:38.8 16. Анна Кривонос (Україна) (0+0+2+0) +1:49.5 20. Анастасія Меркушина (Україна) (1+1+1+1) +2:17.7 30. Лілія Стеблина (Україна) (0+1+1+1) +3:06.2 43. Любов Кип'яченкова (Україна) (0+1+2+1) +4:49.5 |
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Moderator
|
Олімпійський чемпіон Пекіна-2022 у класичній чоловічій естафеті Ветле Шостад Крістіансен не потрапив у заявку збірної Норвегії на восьмий етап Кубка світу з біатлону. Змагання відбудуться у Поклюці з 13 по 16 березня.
Норвегія змогла дозаявити двох спортсменів, і тренерський штаб збірної обрав Ісаака Фрея та Йоханнеса Дале-Шевдаля. Таке рішення обурило Крістіансена. Біатлоніст відмовився брати участь у етапі Кубка IBU та вирушив додому. «Я не розумію, чому мене не беруть до Поклюки. Я повністю розчарований, і якби це було можливо, я б змінив громадянство. Для мене це невиконання обов'язків з боку тренерів. Я вважаю, що це справді погана робота. Федерація каже, що дуже хвилюється за психічне здоров'я спортсменів, а потім так з нами поводяться... Дивний вибір. Зараз я їду додому, і не буду брати участь в останньому етапі Кубка IBU цього тижня. Я більше не почуваюся комфортно з цим вибором. Крім того, я завжди перемагав Йоганнеса Дале-Шевдаля, коли бував з ним в протистоянні в останні тижні», – заявив Крістіансен. Раніше повідомлялося, що у розкладі етапу КС у Поклюці відбулися зміни. |
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Moderator
|
Збірна Канади з біатлону представила заявку команди на наступний сезон 2025/26.
Тренерський штаб розділив біатлоністів на дві групи: старша команда та команда розвитку. До старшої команди потрапили чотири спортсмени, які протягом року будуть виступати на головних змаганнях. А от у команді розвитку опинились 12 біатлоністів, які можуть потрапити до головної команди завдяки своїй результатам. Склад збірної Канади на сезон-2025/2026: Старша команда Жінки: Надя Мозер, Паскаль Параді, Беніта Пайффер Чоловіки: Адам Раннеллс Команда розвитку Жінки: Емілі Діксон, Мойра Грін, Шайло Руссо, Дженіс Грундал, Квінн Морган, Ема Хлепкова Чоловіки: Логан Плетц, Закарі Коннелі, Жан-Нікола Де Брук, Халдан Борглум, Джаспер Флемінг, Гевін Джонстон |
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Moderator
|
Досвідчений український біатлоніст – Дмитро Підручний – пропустив шостий етап Кубка світу в Нове Место та втратив три позиції в загальному заліку.
Після гонок у Чехії Дмитро розташувався на 50-й позиції. Серед українців нижче за Підручного перебувають лише Богдан Борковський (77-ме місце) та Тарас Лесюк (89-те). Водночас Віталій Мандзин здійснив прорив, піднявшись на дві сходинки й посівши 27-ме місце. Жовтий біб лідера перехопив француз Ерік Перро, який виграв два особисті старти в Нове Место. Італієць Томмазо Джакомель провалився в Чехії, втратив лідерство та став другим. Трійку замкнув Себастьян Самуельссон з Швеції. Перші бали Джими. Загальний залік біатлоністок після 6-го етапу КС Читайте також: Перші бали Джими. Загальний залік біатлоністок після 6-го етапу КС Загальний залік біатлоністів після шостого етапу Кубка світу: 1. Ерік Перро (Франція) – 834 2. Томмазо Джакомель (Італія) – 797 3. Себастьян Самуельссон (Швеція) – 668 4. Йохан-Олав Ботн (Норвегія) – 630 5. Кантен Фійон-Майє (Франція) – 503 6. Йоханнес Дале-Шевдаль (Норвегія) – 501 7. Мартін Понсілуома (Швеція) – 500 8. Емільєн Жаклен (Франція) – 474 9. Ветле Шостад Крістіансен (Норвегія) – 429 10. Кемпбел Райт (США) – 414 27. Віталій Мандзин (Україна) – 177 50. Дмитро Підручний (Україна) – 55 77. Богдан Борковський (Україна) – 13 89. Тарас Лесюк (Україна) – 5 |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
|
|