Показати повну версію : Формула-1
yyyyyhhh
20.03.2021, 09:07
За підсумками передсезонних тестів Формули-1 в Бахрейні у Мерседеса виникли як проблеми з технікою, так і з керуванням машиною.
Пілот Льюїс Хемілтон вважає, що Ред Булл в першій гонці може бути попереду.
«Я не люблю тести, але це, напевно, вперше, коли нам не вистачило часу і я б не відмовився ще від декількох тестових днів».
«У нас ще багато роботи. Схоже, Мерседес зараз недостатньо швидкий. Але я вірю в команду, ми вже вибиралися з подібних складнощів».
«Ред Булл в цей раз підходить до сезону зовсім в іншому статусі», - вважає Хемілтон.
Сезон Ф-1 стартує 26 березня.
Sport.ua Telegram
yyyyyhhh
21.03.2021, 09:56
сумками нинішніх тестів Формули-1 про силу команд можна зробити навіть менше висновків, ніж зазвичай після таких тестових сесій. Все через скорочення тестів до трьох днів, тоді як зазвичай пілоти мають 6-8 днів, щоб як слід випробувати нову техніку. Так що інформації буквально мінімум.
Мерседес і Ред Булл
Найбільшою подією за участю Мерседеса стали проблеми з коробкою передач в перший день. За словами представників команди, проблеми стали несподіванкою і коштували Валттері Боттасу третини від загального часу в боліді на тестах. В цілому, нічого страшного, і наступні два дні показали, що Мерседес в порядку, але будь-які труднощі домінуючої команди викликають ажіотаж. Напевно у Мерседеса залишається перевага, але реальне становище можна буде зрозуміти тільки в третій частині кваліфікації Гран-прі Бахрейну.
При цьому Льюїс Хемілтон і Валттері Боттас визнають, що у нової машини є проблеми із задньою частиною, яка веде себе непередбачувано в складних поворотах, і саме з цієї причини Хемілтон двічі вилітав з траси. Схоже було у Ред Булла в минулому сезоні.
У Ред Булла тестові дні пройшли якраз дуже стабільно і спокійно. Макс Ферстаппен і Серхіо Перес не прагнули показувати реальну швидкість, але і пілоти, і бос команди Крістіан Хорнер ледь приховували задоволення від темпу машини.
Журналісти Sky Sports, які були присутні на тестах, за підсумками трьох днів майже одноголосно сказали, що вперше за останні роки їх не здивує, якщо Макс Ферстаппен візьме поул і виграє першу гонку. Реальна оцінка або бажання, нарешті, побачити боротьбу з Мерседесом? Подивимося, але німецька команда безумовно провела тести не на своєму звичному рівні, а ось Ред Булл підготовчу роботу провів на відмінно.
Мерседес проїхав найменшу кількість кіл на тестах
Макларен - третя сила? Плюс Альпін і Альфа Таурі
Часто команди, які змінюють виробника моторів, не без проблем починають новий сезон. Однак Макларена це, схоже, не стосується. З новим мотором Мерседеса команда на відмінно провела триденну сесію, а експерти ставлять британців на 3-4 місце за швидкістю.
Не менш впевнено три дні провела команда Альпін Рено, де кілометри активно накручував Фернандо Алонсо. Журналісти з місця подій відзначають, що 39-річний пілот повернувся у відмінній формі і готовий показати себе в перший же сезон. Крім того, у Альпіна помітили багато цікавих аеродинамічних рішень. Не виключено, що французька команда при вдалому збігу обставин зможе боротися за подіуми.
Подив багатьох викликали результати Альфа Таурі. Молодші Бики показали стабільний темп і їзду без поломок. Особливо вразив молодий новачок Юкі Цунода, який відпрацював тести навіть більш впевнено, ніж досвідчений П'єр Гаслі. Буде весело, якщо Альфа Таурі виявиться на рівні або швидшою за Феррарі.
Що з Феррарі і Астон Мартін?
Феррарі за підсумками минулого сезону посіла 6-е місце Кубка конструкторів, а також мала найгірший мотор в чемпіонаті. Після такого провалу команда з ресурсами Скудерії повинна тільки прогресувати, але тести не показали нічого. Були дві серйозні поломки, в перший і третій дні, а в іншому спокійна робота Карлоса Сайнса і Шарля Леклера. Феррарі абсолютно не виділялася. Є підозри, що з завданням повернутися в топ-3 Кубка конструкторів команді не впоратися, з огляду на перспективи Макларена і Альпіна.
Багато в чому це ж стосується Астон Мартіна. Команда стала передостанньою за кількістю кіл, а проблеми з технікою виникали протягом усіх трьох днів. Себастьян Феттель явно не був в захваті від тестів, але Астон Мартін з мотором Мерседеса має всі шанси бути вище за Феррарі.
Шумахеру буде важко
Всім уболівальникам, що очікували повернення прізвища Шумахер в Формулу-1, не варто розраховувати на великі звершення Міка. Цілком ймовірно, що команда в сезоні не набере жодного очка. Хаас готується до повністю нового технічного регламенту 2022 року, тому на болід цього сезону, грубо кажучи, забили. Команда зробила мінімальні оновлення, щоб відповідати правилам поточного чемпіонату, але в іншому буде використовувати болід минулого року. І не збирається його покращувати протягом сезону.
Так що і Шумахеру, і Мазепіну розраховувати на потрапляння в топ-10 надзвичайно складно. Досить імовірно, що Хаас перехопить у Вільямса статус головного аутсайдера.
Sport.ua Telegram
yyyyyhhh
23.03.2021, 08:13
7-разовий чемпіон світу Формули-1 Льюїс Хемілтон в шоу Netflix Drive to Survive розповів, чому в минулому сезоні так активно включився в рух проти расизму Black Lives Matter.
«Минулий рік був більше, ніж просто участь в гонках. Те, що сталося в США (Black Lives Matter), не залишило мені можливості мовчати. Кожен темношкірий хлопець в житті стикався з расизмом. Я стикався з цим багато разів. З 8 років, коли я брав участь в гонках на картах, я був єдиною темношкірою дитиною, і мені говорили, що я ніколи в житті нічого не досягну».
«Запитую себе, чому я зараз - єдиний темношкірий пілот в Ф-1? Чому тільки мені вдалося пробитися в Формулу-1 і досягти тут успіху».
«І цим потрібно користуватися. Якщо ти досяг успіху, то слід використовувати це і змінювати ситуацію. Буде дуже погано, якщо я виграв всі ці титули, але не використаю свій успіх, щоб домогтися змін (в боротьбі з расизмом)», - сказав Хемілтон.
yyyyyhhh
25.03.2021, 15:49
Пілот Роман Грожан в шоу Netflix Drive to Survive розповів, як в минулому сезоні зумів пережити одну з найстрашніших аварій Формули-1 останніх років.
На трасі в Бахрейні болід вилетів в бар'єри, розколовся на дві частини і вибухнув.
«Сам по собі удар в бар'єр не був таким вже страшним для мене, хоча це дивно, адже було перевантаження 56G, тобто вага 3,9 тонн. Пам'ятаю, я відкрив очі, коли все зупинилося. Спробував вибратися і не зміг. Подумав, нічого страшного, хтось мене врятує. Потім тільки зрозумів, що зліва все жовте. Вогонь».
«Знову хотів вибратися, але нога застрягла. У цей момент подумав: «Ось і кінець». Почав ставити різні питання: «Яка частина тіла згорить першою», «Чи сильно боляче це буде».
«Практично прийняв, що я вже помер. Але потім включився інстинкт виживання. Засунув руку у вогонь, рукавичка і комбінезон почали плавитися, але мені було все одно».
«Вдалося вибратися. Через 2 хвилини 45 секунд», - сказав Грожан.
yyyyyhhh
26.03.2021, 09:12
4-разовий чемпіон світу Формули-1 Себастьян Феттель після невдалого відрізка в Феррарі перебрався в Астон Мартін і ще розраховує боротися за чемпіонство.
«Я все ще досить швидкий і відчуваю в собі сили виграти 5 титул. Звичайно, якщо будуть відповідні умови».
«У минулому сезоні команда ледь не зайняла 3-е місце в Кубку конструкторів. Сподіваюся, в 2021 Астон Мартін буде ще сильнішим».
«Особисто до себе у мене дуже високі вимоги», - сказав Феттель.
Новий сезон Ф-1 стартує 26 березня в Бахрейні.
yyyyyhhh
27.03.2021, 08:14
У нинішньому сезоні Формули-1 у команди Хаас два пілота-новачка - Мік Шумахер і Микита Мазепін. Бос команди Гюнтер Штайнер вважає, що між ними не найкращі відносини.
«Вони дуже різні за характером і безумовно не друзі. Вони разом не ходять відпочивати. Втім, вони і не повинні бути друзями».
«Мік трохи більше аналізує все, що пов'язано з Ф-1. І більш скромний», - вважає Штайнер.
Очікується, що команда Хаас в нинішньому сезоні буде аутсайдером.
yyyyyhhh
28.03.2021, 10:01
Топ-10: Ферстаппен, Хемілтон, Боттас, Леклер, Гаслі, Ріккардо, Норріс, Сайнс, Алонсо, Стролл
Першу кваліфікацію сезону Формули-1 чекали навіть більше, ніж зазвичай. Все через Ред Булл, який активно натякав на реальну боротьбу з Мерседесом. Макс Ферстаппен був найшвидшим протягом всіх трьох практик.
У підсумку перший поул сезону-2021 взяв саме Ферстаппен! У вирішальній спробі Макс випередив Хемілтона на 0,4 секунди. Це досить багато. При цьому напарник Ферстаппена, Серхіо Перес, стартуватиме поза топ-10 і навряд чи в гонці допоможе боротися з Мерседесами.
Не можна не виділити Шарля Леклера, який підняв Феррарі в топ-4, випередивши Макларен. Непогану кваліфікацію видали Фернандо Алонсо і Ленс Стролл.
Відзначимо першу в кар'єрі кваліфікацію Ф-1 Міка Шумахера. Німець буде стартувати передостаннім, але дивуватися не доводиться, враховуючи болід Хааса. Хоча б вдалося випередити напарника.
yyyyyhhh
29.03.2021, 09:30
За кілька кіл до кінця гонки в Бахрейні Макс Ферстаппен наздогнав Льюїса Хемілтона, проте британець втримав лідерство і виграв важку гонку.
В одному з моментів Ферстаппен обігнав суперника, але повністю виїхав за межі траси і був змушений повернути позицію.
yyyyyhhh
31.03.2021, 12:43
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон зумів здобути важку перемогу на Гран-прі Бахрейну, однак вважає, що конкурент Ред Булл краще готовий до сезону.
«Останні кола були жахливими. Я знав, що Макс Ферстаппен мене наздожене і буде боротьба. Вважав, що, швидше за все, не зможу утримати його позаду».
«Зараз можна сказати, що Ред Булл кращий за Мерседес. Вони краще виконали свою роботу взимку».
«Але мені подобається наша битва. Отримував задоволення від битви з ними», - сказав Хемілтон.
yyyyyhhh
02.04.2021, 11:02
Ред Булл тут і готовий битися за титул
Перша гонка сезону Формули-1 вийшла не надто видовищною, але, в цілому, цікавою. Головне, що нам вдалося з'ясувати - це форма Ред Булла. Були великі побоювання, що на тестах Мерседес приховує свій реальний темп, а в гонці знову повернеться звична перевага німецької команди. Однак Ред Булл виграв кваліфікацію і зупинився за крок від перемоги в гонці.
Незважаючи на тріумф Хемілтона, який показав весь свій чемпіонський клас і явно був вимушений працювати більше ніж зазвичай, щоб фінішувати першим, у Ред Булла точно є невелика перевага за загальним темпом. Хемілтон заявив, що у Хонди також є перевага в потужності мотора, а концепт боліда Биків зараз виглядає краще.
З огляду на характеристики траси в Бахрейні, поки рано робити остаточні висновки, але, схоже, вперше за довгий час ми отримаємо реальну битву за титул між двома командами.
High-rake vs Low-rake. На що скаржаться Мерседес і Астон Мартін
Є дві базові концепції нинішніх болідів Формули-1: з високою задньою підвіскою (high-rake) і низькою (low-rake). Високо підняту задню частину машини тривалий час використовує Ред Булл, тоді як Мерседес і більша частина команд відають перевагу концепту низько посадженої машини. Останні сезони все говорило про перевагу low-rake концепції, однак перед чемпіонатом-2021 був дещо змінений регламент.
the-race.com
Команди були змушені змінити форму днища боліда, що вплинуло на всю аеродинаміку машини. І цей регламент більше підходить болідам з високо піднятою задньою частиною. Повідомляється, що взимку Мерседес намагався перейти на high-rake, але зробити це не вдалося. Льюїс Хемілтон після кваліфікації заявив, що новий регламент спрямований саме проти Мерседеса, бажаючи уповільнити домінуючу команду. Це ж повторює керівництво Астон Мартіна, що частково використовує техніку Мерседеса.
Незважаючи на реальне прискорення Ред Булла, Мерседес відстає зовсім трохи. Можна не сумніватися, що оновлення по ходу сезону будуть ключовими в битві за титул, і досвідчені інженери німецької команди напевно знайдуть, чим відповісти Бикам.
Макларен - третя сила
За підсумками Гран-прі Бахрейну стало зрозуміло, що Макларен сильно відстає від Ред Булла і Мерседеса. Помаранчеві боліди не в змозі тримати темп двох лідерів, але Макларен, схоже, все одно є третьою силою. У Бахрейні Ландо Норріс і Даніель Ріккардо фінішували 4-м і 7-м відповідно, демонструючи впевнену перевагу над Феррарі і іншими конкурентами.
На старті Шарль Леклер навіть підняв Феррарі в топ-3, але на довгій дистанції Скудерія все ж поступається Макларену в темпі. З урахуванням битви Ред Булла і Мерседеса, пілотам Макларена залишається мало місця для боротьби за подіум, але можна не сумніватися, що кілька разів в сезоні Норріс і Ріккардо все ж порадують своїх фанів фінішем в топ-3.
Альпін і Астон Мартін. Поки дуже не дуже
Очікувалося, що Астон Мартін і Альпін зможуть відразу влитися в щільну боротьбу серед великої кількості середняків. Точно очікувалося, що Астон Мартін виявиться швидшим за Феррарі і поруч з Маклареном. Однак зелені боліди не мали стабільного темпу, а Себастьян Феттель ніби не залишав Феррарі. У німця знову невдача в кваліфікації (старт останнім через штраф), а в гонці фініш поза топ-10 і ще один штраф за аварію з Естебаном Оконом. На цьому тлі молодий Ленс Стролл, який здобув 1 очко, виглядає позитивно. Але це не той темп, якого чекали від Астон Мартін.
Це ж стосується Альпін. Фернандо Алонсо на класі зумів вийти в третю частину кваліфікації, а в гонці тримався в топ-10, але був змушений зійти через технічні проблеми. Окон не мав потрібного темпу, а в кінці отримав удар від Феттеля. Чекаємо поліпшень від цих команд.
Sport.ua Telegram
yyyyyhhh
03.04.2021, 14:02
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон на першому етапі сезону Формули-1 в Бахрейні в напруженій боротьбі зумів стримати Макса Ферстаппена і виграти гонку.
Британець радіє, що може показати людям свій клас і здатність перемагати навіть не в кращому боліді.
«Я радію, що вийшла така гонка. Перемога в Бахрейні - мій шанс показати, що люди помиляються з приводу мене. Ви бачите, що Ред Булл неймовірно сильний і швидкий».
«Хоча я давно в Ф-1 і раніше вже демонстрував все, що вмію. Сподіваюся, надалі у мене будуть ще шанси показати себе, як це трапилося в Бахрейні», - сказав Хемілтон.
Ред Булл на старт сезону підготував більш швидкий болід, проте виграти в першій гонці не вдалося.
yyyyyhhh
07.04.2021, 13:35
Гельмут Марко, один з керівників команди Формули-1 Ред Булл, вважає, що Себастьяну Феттелю потрібно було пропустити сезон-2021 і подумати про майбутнє.
Пілот Астон Мартін в першому гран-прі чемпіонату допустив ряд помилок і отримав штрафи за підсумками кваліфікації і гонки.
«Феттелю після Феррарі потрібно було взяти рік відпустки і подумати, що робити далі. У 2022 році у нього було б достатньо можливостей в Ф-1».
«Він вирішив цього не робити, відразу перейшов в Астон Мартін, у якого є проблеми з болідом. Вони зараз 6-ті або 7-мі за швидкістю».
«Вони поліпшать ситуацію, але та аварія, коли Себ врізався в Окона, вона не пов'язана з машиною», - вважає Марко.
Феттель в складі Ред Булла виграв 4 чемпіонські титули.
yyyyyhhh
08.04.2021, 16:10
Бос команди Формули-1 Мерседес Тото Вольфф розповів, що більше не допустить в колективі такій ситуації, яка була між пілотами Льюїсом Хемілтоном і Ніко Росбергом з 2014 по 2016 роки.
Гонщики були друзями з дитинства, однак потім з якоїсь причини посварилися, що шкодило команді і призводило до аварій на трасі.
«Нам було з ними дуже важко, але я змусив їх поважати команду. Попереджав, що в разі постійних аварій ми просто дискваліфікуємо їх, будуть пропускати гонки».
«У команді відчувалася атмосфера ворожнечі. І це погано впливає на всіх, коли два пілота терпіти один одного не можуть. Такого я більше в Мерседесі не допущу».
«Що цікаво, ми до сих пір не знаємо і, напевно, ніколи не дізнаємося причину їхньої ворожнечі. Що сталося між ними? Є якийсь підтекст, якого ми не знаємо», - сказала Вольфф.
Ніко Росберг в 2016 році зумів виграти у Хемілтона свій єдиний титул і відразу ж завершив кар'єру.
yyyyyhhh
09.04.2021, 12:53
За інформацією ЗМІ, Формула-1 і команди узгодили появу в нинішньому сезоні спринтерських гонок - коротких заїздів, які будуть проходити в суботу замість кваліфікації.
Такі гонки в вигляді тесту повинні пройти на Гран-прі Великобританії, Італії і Бразилії. За підсумками сезону Ф-1 вирішить, чи залишати спринтерські гонки на постійній основі.
Офіційно з усіма деталями Ф-1 повинна оголосити про це найближчим часом.
Крім того, Формула-1 і команди готові з 2022 року ввести ліміт на зарплати пілотів - не більш ніж 30 мільйонів євро на двох основних гонщиків і резервістів.
З цього сезону в Ф-1 діє загальний ліміт на витрати (145 мільйонів на команду на рік), але зарплати пілотів і менеджменту не враховуються.
yyyyyhhh
10.04.2021, 17:51
Поточний контракт 7-разового чемпіона Формули-1 Льюїса Хемілтона завершується в кінці року, а Мерседес не проти продовжити відносини.
Однак чекати рішення пілота до зими, як це трапилося перед нинішнім сезоном, команда не збирається.
«Я сподіваюся, що Льюїс залишиться в команді і ми продовжимо нашу співпрацю. Однак чекати до зими з приводу контракту ми не будемо».
«Все повинно бути зроблено влітку, тягнути до зими з пілотами ми більше не будемо», - сказав бос Мерседеса Тото Вольфф.
Раніше багатьох здивувало, що Хемілтон підписав контракт тільки на рік. Не виключено, що пілот завершить кар'єру після цього сезону.
yyyyyhhh
13.04.2021, 14:45
Пілот Феррарі Шарль Леклер під час тритижневої паузи між першим і другим етапами сезону Формули-1 повернувся додому в Монако і був здивований.
Керівництво Феррарі вирішило зробити гонщику подарунок і відправило йому болід, на якому Леклер в 2019 році виграв свої дебютні в Ф-1 гонки в Бельгії та Італії.
yyyyyhhh
16.04.2021, 13:01
Перед стартом другого етапу сезону Формули-1 Гран-прі Італії пілот Феррарі Шарль Леклер оцінив шанси команди в 2021 році.
Пілот впевнений, що Скудерія повернулася сильнішою після провалу в минулому сезоні.
«Команда зробила крок вперед, в Бахрейні ми це побачили. Це стосується і мотора, і відчуття від машини, і зручності керування».
«Якщо говорити реалістично, то наша мета в цьому році - триматися позаду Ред Булла і Мерседеса. Не можемо з ними боротися, але можемо боротися з іншими командами за 3-е місце Кубка конструкторів».
«Буде важко, але цього можна досягти», - вважає Леклер.
У Бахрейні пілоти Феррарі фінішували на 6-му і 8-му місцях.
yyyyyhhh
21.04.2021, 09:57
Однією з найяскравіших подій другого гран-прі сезону Формули-1 на автодромі Імола стала аварія пілота Мерседеса Валттері Боттаса і гонщика Вільямса Джорджа Расселла. І це не просто велике зіткнення двох болідів, де всі радіють, що з пілотами все нормально, а аварія потрапить в різні хайлайти сезону.
Тут ситуація набагато цікавіша.
Справа в тому, що 23-річний Расселл є учасником програми розвитку Мерседеса і має контракт з німецькою командою, а в минулому сезоні саме він замінив в чорному боліді Льюїса Хемілтона, коли чемпіон заразився коронавірусом. Багато хто вважав, що Мерседес вже в нинішньому сезоні замінить Боттаса на більш молодого Расселла, який міг би вчитися поруч з Хемілтоном.
Та й зараз є чутки, що Расселл може замінити вже Хемілтона, якщо Льюїс вирішить покинути Формулу-1 за підсумками сезону, адже у британця в грудні завершується контракт. Загалом, аварія Боттас - Расселл, по суті, це зіткнення двох гонщиків Мерседеса, а це вже цікаво.
Що стосується аварії, то вина, скоріше, лежить на Расселлі, який на мокрій трасі пішов в атаку, зачепив колесом траву і врізався в суперника. Який, правда, все ж зміщувався в його сторону. Джордж після гонки заявив, мовляв, Боттас зробив це не просто так, а конкретно через те, що Расселл є його конкурентом за місце в Мерседесі. Та й на Гран-прі Бахрейну, коли вони були в однакових болідах, британець красиво обігнав Валттері на трасі і йшов до перемоги.
«Я дуже незадоволений тим, що зробив Боттас. На такій швидкості, якщо тебе обганяє більш швидка машина, ти не починаєш раптом повертати болід прямо в суперника. Ще й на мокрій і такий вузькій трасі. Ми боролися за 9-е місце, для нього це взагалі ніщо, а він веде себе так, немов це битва за перемогу».
«Думаю, якби на моєму місці був інший пілот, то він би так не вчинив», - сказав Расселл.
Пізніше гонщик вибачився, але відразу після аварії явно натякнув, що Боттас відчуває конкуренцію більш молодого суперника за місце в Мерседесі на наступний рік. Сам фін назвав це нісенітницею.
«Ось це він придумав теорію. Шкода, що я загубив свою шапочку з фольги. Я завжди захищаю свою позицію, і не має значення, який пілот проти мене. Я точно не той, кого варто звинувачувати в аварії», - сказав Боттас.
У самому Мерседесі, скоріше, підтримали Боттаса. Бос команди Тото Вольфф прямо вказав Расселлу, що йому варто акуратніше боротися з Мерседесом, якщо вже у тебе контракт з командою.
«Расселлу, коли він атакував, потрібно було взяти до уваги кілька факторів. І вологу трасу, і те, що попереду тебе болід Мерседеса. Будь-якому молодому пілотові не можна втрачати свою глобальну перспективу. Думаю, Джорджу ще належить багато чому навчитися. Йому потрібно було розуміти, що попереду Мерседес, а траса волога».
«І ні, нам не потрібно, щоб Расселл нам зайвий раз щось доводив», - сказав Вольфф.
Мерседес тут явно підтримав Боттаса. Можливо, щоб не псувати відносини з фіном, адже команді потрібен спокій всередині колективу. Раніше Вольфф багато разів говорив, що більше не допустить того, що було в Мерседесі за часів Хемілтона і Ніко Росберга. Тепер в пріоритеті відсутність будь-яких конфліктів.
Можливо, саме з цієї причини Мерседес тримає Боттаса, який не тягне на рівень Хемілтона, але не створює проблеми. Якщо Хемілтон продовжить контракт на сезон-2022, то, швидше за все, Расселлу знову не знайдеться місця в Мерседесі, тому що керівництво вважатиме за краще перепідписати спокійного Боттаса, який не заважає Льюїсу перемагати. Молодий Расселл точно не буде задоволений роллю другого пілота.
Однак така велика аварія може створити Мерседесу чемпіонські труднощі в битві з Ред Буллом. Можливо, Вольфф навмисно перебільшує, але з нинішнього сезону команди Формули-1 працюють в умовах ліміту на витрати в 145 мільйонів на рік. І команди не можуть витрачати більше грошей, навіть якщо вони у них є. А Мерседесу тепер потрібно вкластися в новий болід для Боттаса.
«Вся ситуація дуже негативна. Аварія велика, болід, по суті, можна викинути на смітник, що вкрай негативно в умовах ліміту на витрати. Можливо, це вплине на можливість створення нових оновлень на наступні гонки. Подивимося ще, в якому стані мотор після такого зіткнення», - сказав Вольфф.
Загалом, сезон для Мерседеса починається дуже цікаво: реальна конкуренція з боку Ред Булла, велика аварія за участю своїх же пілотів і ситуація з контрактами Хемілтона, Боттаса і Расселла.
Sport
yyyyyhhh
22.04.2021, 10:54
Формула-1 оголосила про підписання 10-річного контракту на проведення Гран-прі Маямі.
Перша вулична гонка пройде в сезоні-2022 і стане другим американським гран-прі в календарі. Заїзд буде проходити поруч зі стадіоном Hard Rock, де виступає команда НФЛ Miami Dolphins.
yyyyyhhh
25.04.2021, 12:52
Формула-1 оголосила про продовження контракту з автодромом Сузука, де проходить Гран-прі Японії. Новий договір розрахований до кінця сезону-2024.
У минулому сезоні гонку в Японії скасували, однак в поточному чемпіонаті вона повернулася в розклад Ф-1.
З цього року вперше з сезону-2014 в Формулі-1 бере участь японський пілот Юкі Цунода, який виступає за команду Альфа Таурі.
yyyyyhhh
27.04.2021, 11:39
Формула-1 офіційно оголосила про те, що в нинішньому сезоні буде протестований формат спринтерських гонок.
Такі гонки пройдуть на трьох гран-прі цього сезону. Конкретні етапи Ф-1 назве пізніше.
Коротка спринтерська гонка буде проходити в суботу замість кваліфікації, яку перенесуть на п'ятницю, а її підсумки визначать стартову решітку на спринт.
Підсумковий протокол спринтерської гонки стане стартовою решіткою на стандартну гонку в неділю.
За підсумками короткої спринтерської гонки очки отримають тільки топ-3 пілоти - 3, 2 і 1 пункт відповідно.
yyyyyhhh
28.04.2021, 12:57
7-разовий чемпіон світу Льюїс Хемілтон очікує, що команда Ред Булл зможе нав'язати Мерседесу боротьбу за титул, яка триватиме весь сезон.
«Думаю, вперше за багато років у Ред Булла є чемпіонський болід. Так що боротьба між нами буде близькою протягом усього сезону».
«Сподіваюся, буде цікаво і ми побачимо наші битви на трасі. Дві перші гонки були конкурентні, без гарантій перемоги для Мерседеса або Ред Булла», - вважає Хемілтон.
Хемілтон і Макс Ферстаппен обмінялися перемогами в Бахрейні та Італії.
yyyyyhhh
29.04.2021, 09:42
Формула-1 оголосила про те, що Гран-прі Канади в нинішньому сезоні не відбудеться. Гонка повинна була пройти в червні, однак через коронавірус етап не відбудеться.
Замість нього в календар знову повернули Гран-прі Туреччини. У минулому сезоні автодром в Стамбулі прийняв дощову гонку, що стала чемпіонською для Льюїса Хемілтона.
При цьому Канада не тільки повинна повернутися в наступному сезоні, але і отримала продовження контракту - відразу до 2031 року.
Поки що Ф-1 розраховує в нинішньому сезоні провести рекордні 23 гонки.
yyyyyhhh
26.07.2021, 15:59
Бос Ред Булла Крістіан Хорнер розповів про те, що аварія пілота Макса Ферстаппена на Гран-прі Великобританії коштувала команді 1,8 мільйона доларів.
Болід Биків після контакту з машиною Льюїса Хемілтона вилетів в бар'єри і отримав серйозні пошкодження, що може неприємно вдарити по команді, з огляду на те, що з нинішнього сезону діє ліміт на витрати в 145 мільйонів доларів на рік.
«Дуже неприємний момент з повним відновленням боліда. Аварія коштувала нам 1,8 мільйона доларів, що вплине на Ред Булл в еру ліміту на витрати», - сказав Хорнер.
У загальному заліку Ферстаппен випереджає Хемілтона на 8 очок.
yyyyyhhh
28.07.2021, 10:57
Команда Формули-1 Ред Булл відправила скаргу в ФІА і вимагає від стюардів переглянути аварію між Льюїсом Хемілтоном і Максом Ферстаппеном на Гран-прі Великобританії.
За підсумками зіткнення пілота Мерседеса визнали винним і дали штраф в 10 секунд, що не завадило Хемілтону виграти гонку.
Ферстаппен вилетів в бар'єри і припинив боротьбу. Ред Булл вважає, що Хемілтон повинен отримати більш суворе покарання.
Перегляд моменту відбудеться перед Гран-прі Угорщини, однак Ред Булл повинен надати ФІА нові докази в цій справі. Якщо команда не зможе пред'явити щось нове, то скарга буде відхилена.
За останні роки команди двічі вимагали переглянути рішення стюардів.
Після Гран-прі Канади в 2019 році Феррарі подала скаргу за підсумками боротьби Себастьяна Феттеля і Льюїса Хемілтона, а Альфа Ромео в 2020 подавала скаргу після Гран-прі Імоли на штраф Кімі Райкконена.
Обидва рази ФІА відмовилася переглядати свої рішення.
yyyyyhhh
29.07.2021, 12:37
Ніко Росберг, чемпіон світу Ф-1 і колишній напарник Льюїса Хемілтона, вважає, що вболівальники зараз бачать напружену битву двох поколінь пілотів.
На Гран-прі Великобританії Хемілтон зіткнувся з Максом Ферстаппеном, що викликало суперечки з приводу того, хто винен в аварії.
«Мені складно на 100% сказати, хто був винен у аварії. Вони боролися протягом кількох поворотів і стався контакт. Тому багато різних думок, а я б сказав, що це, скоріше, був гоночний інцидент. До речі, це не перший контакт Ферстаппена і Хемілтона. В Імолі вони зіткнулися, але все обійшлося для них. Думаю, це не останнє зіткнення».
«Ми бачимо битву двох поколінь пілотів: найкращий гонщик покоління, що минає, проти найкращого гонщика нової генерації. Це нагадує мені битви Сенна - Шумахер, Шумахер - Алонсо або Алонсо - Феттель».
«Ферстаппен і Хемілтон до кінця не будуть здаватися і покажуть агресивну їзду», - вважає Росберг.
У загальному заліку Ферстаппен випереджає Хемілтона на 8 очок.
yyyyyhhh
30.07.2021, 11:37
Стюарди Формули-1 повідомили, що Ред Буллу відмовлено в проханні збільшити покарання пілоту Мерседеса Льюїсу Хемілтона за аварію з Максом Ферстаппеном на Гран-прі Великобританії.
Хемілтон під час гонки отримав штраф в 10 секунд, що не завадило йому виграти. Ферстаппен після контакту вилетів в бар'єри і етап закінчив.
Ред Булл зажадав переглянути епізод і додатково покарати Хемілтона, але Бикам було відмовлено і підсумок інциденту офіційно закритий.
У загальному заліку Хемілтон відстає від Ферстаппена на 8 очок.
yyyyyhhh
31.07.2021, 11:01
Останній перед літньою паузою гран-прі Формули-1 стартував в Угорщині.
У першій практиці найкращий час показав пілот Ред Булла Макс Ферстаппен. Він випередив Валттері Боттаса і Льюїса Хемілтона на Мерседесі.
Відзначимо непогане 4-е місце Карлоса Сайнса. Феррарі на повільних трасах може сподіватися на позитивний результат.
У другому тренуванні попереду були вже представники Мерседеса: Боттас і Хемілтон обійшли Ферстаппена.
Непогані результати в топ-7 показали пілоти Альпін Естебан Окон і Фернандо Алонсо.
yyyyyhhh
01.08.2021, 11:21
Топ-10: Хемілтон, Боттас, Ферстаппен, Перес, Гаслі, Норріс, Леклер, Окон, Алонсо, Феттель
Три практики перед стартом кваліфікації Гран-прі Угорщини не давали явного фаворита. Макс Ферстаппен, Льюїс Хемілтон і Валттері Боттас їхали приблизно в одному темпі і кожен був найшвидшим в одному тренуванні.
В результаті кваліфікацію виграв Хемілтон. Пілот Мерседеса на своєму останньому колі не зміг поліпшити результат, однак передостанної спроби вистачило для поула. Другий час показав Боттас, а ось Ферстаппен і Серхіо Перес лише замкнули топ-4.
При цьому стартувати Ред Булл буде на шинах софт, які швидко приходять в непридатність, тоді як Мерседес стартує на медіум.
Відзначимо тільки 11-е місце Даніеля Ріккардо на Макларені, а також сильний виступ П'єра Гаслі на Альфа Таурі.
Вперше в сезоні до другої частини сесії не вийшов Джордж Расселл на Вільямс. Крім того, заїзд переривався червоними прапорами після аварії Карлоса Сайнса на Феррарі.
Sport.ua Telegram
yyyyyhhh
02.08.2021, 11:20
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон за гонки в Великобританії та Угорщині перевернув ситуацію в загальному заліку. Пілот Мерседеса набрав 40 очок, тоді як його конкурент Макс Ферстаппен за два гран-прі заробив 1 пункт.
На літню перерву Хемілтон йде лідером.
У Кубку конструкторів Мерседес, який недавно відставав на 44 очки, перевернув ситуацію.
1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 195
2. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 187
3. Ландо Норріс (Макларен) - 113
4. Валттері Боттас (Мерседес) - 108
5. Серхіо Перес (Ред Булл) - 104
Кубок конструкторів
1. Мерседес - 303
2. Ред Булл - 291
3. Макларен - 163
4. Феррарі - 163
5. Альпін - 77
6. Альфа Таурі - 67
7. Астон Мартін - 48
8. Вільямс - 10
9. Альфа Ромео - 3
10. Хаас - 0
yyyyyhhh
03.08.2021, 14:00
На Гран-прі Угорщини чемпіони Формули-1 Фернандо Алонсо і Льюїс Хемілтон протягом декількох кіл видали цікаву боротьбу.
Алонсо тривалий час стримував суперника, але все ж був змушений пропустити Льюїса.
yyyyyhhh
04.08.2021, 11:33
Пілот Ред Булла Макс Ферстаппен, незважаючи на відставання в загальному заліку від Льюїса Хемілтона, впевнений, що є більш швидким гонщиком.
«Абсолютно впевнений, що я швидший за Льюїса. Якби я так не вважав, то краще залишатися вдома. Відставати в загальному заліку мені не подобається, але ми повернемося сильнішими після перерви. Втратили дуже багато очок через божевільні ситуації на трасі».
«У Мерседеса швидкий болід, але протягом сезону ми більш-менш на рівних з ними. Ред Булл здаватися не буде», - сказав Ферстаппен.
Макс випереджав суперника на 33 пункти, однак за дві останні гонки набрав 2 бали, тоді як Хемілтон за два етапи заробив 43 очки і вийшов в лідери.
yyyyyhhh
05.08.2021, 12:21
На Гран-прі Угорщини команда Ред Булл оновила свій же рекорд сезону за швидкістю проведення піт-стопа. Макса Ферстаппена обслужили за 1,88 секунди.
Однак свій же рекорд Ф-1 (1,82) дворічної давності Бики поки повторити не можуть.
yyyyyhhh
11.08.2021, 12:06
Пілот Астон Мартіна Себастьян Феттель взяв участь у вікторині Формули-1 і єдиним серед гонщиків зумів назвати всіх чемпіонів в історії Ф-1.
І зробив це в хронологічному порядку. Для цього йому знадобилося трохи більше двох хвилин.
Раніше було відомо, що Себ любить і захоплюється історією Формули-1.
yyyyyhhh
12.08.2021, 11:08
Бос команди Формули-1 Хаас Гюнтер Штайнер заявив, що Феррарі планує залишити пілота Міка Шумахера в Ф-1 на сезон-2022.
Швидше за все, Мік продовжить виступати в Хассі разом з Микитою Мазепіним.
«Цей рік досить важкий для пілотів академії Феррарі, але їм потрібен час. Перший сезон Міка - це навчання без тиску».
«Ми з Феррарі незабаром повинні підтвердити, що Шумахер залишиться з нами на сезон-2022», - сказав Штайнер.
Мік в нинішньому сезоні в складі аутсайдерів очок не набирав. Фінішував у всіх гонках, найвища позиція - 12-та.
yyyyyhhh
19.08.2021, 11:32
Формула-1 оголосила про те, що Гран-прі Японії, який повинен був відбутися в жовтні, скасований через ситуацію з пандемією в країні.
Незабаром Ф-1 представить оновлений варіант календаря.
Поки немає інформації, чи буде гонка в Японії замінена іншим етапом. Можливо, чемпіонат скоротиться до 22-х гран-прі.
Раніше Формула-1 вже скасувала гонки в Канаді і Сінгапурі.
yyyyyhhh
25.08.2021, 11:37
Бос Феррарі Маттіа Бінотто переконаний, що команда зобов'язана скористатися новим технічним регламентом і боротися за титул в сезоні-2022.
«Мета одна - ми зобов'язані боротися за титул в наступному сезоні. Якщо не вдасться, то це означає, що ми все зробили неправильно».
«У нинішньому сезоні, якщо порівнювати з минулим, ми домоглися найбільшого прогресу серед всіх команд. Це показує, що ми рухаємося в правильному напрямку», - сказав Бінотто.
Феррарі не вигравав титули з 2008 року.
yyyyyhhh
27.08.2021, 11:29
Команда Формули-1 Альпін оголосила про продовження контракту з пілотом Фернандо Алонсо на сезон-2022.
Дворазовий чемпіон світу повернувся в Ф-1 в нинішньому сезоні після перерви. Іспанець за першу частину чемпіонату набрав 38 очок.
40-річний Алонсо раніше говорив, що має намір залишатися в Формулі-1 ще кілька років. Напарником Алонсо буде Естебан Окон, який влітку підписав контракт на три роки.
Найкращим результатом Алонсо в сезоні є 4-е місце на Гран-прі Угорщини. Окон сенсаційно виграв цю гонку.
yyyyyhhh
28.08.2021, 12:26
Команда Формули-1 Ред Булл офіційно підтверділа продовження контракту пілота Серхіо Переса на сезон-2022.
Мексиканський гонщик буде напарником Макса Ферстаппена.
Перес перед стартом нінішнього чемпіонату замінів в Ред Буллі Алекса Альбона.
У поточному сезоні Серхіо встіг здобути дебютну перемогу в складі Биків. Набрав 104 пункти и находится на 5-му місці загального заліку.
yyyyyhhh
29.08.2021, 13:00
Топ-10: Ферстаппен, Расселл, Хемілтон, Ріккардо, Феттель, Гаслі, Перес, Боттас (+5 позицій штрафу), Окон, Норріс
Перед кваліфікацією Гран-прі Бельгії на поул традиційно претендували Ред Булл і Мерседес, хоча ще потрібно було зрозуміти, які оновлення команди привезли після паузи. За підсумками практик фаворитом виглядав Макс Ферстаппен.
Втім, багато чого змінив досить сильний дощ, який зарядив перед стартом сесії. Це змусило стюардів відкласти старт кваліфікації на 15 хвилин. Пілоти спершу вибрали проміжну гуму, але в кінці перейшли на дощову. При цьому в третій сесії дощ посилився, а пілот Макларена Ландо Норріс потрапив у жорстку аварію. На щастя, з гонщиком все нормально, але болід отримав серйозні пошкодження.
В результаті складну кваліфікацію виграв Макс Ферстаппен, але не він став зіркою цього дня. 2-й результат сенсаційно показав Джордж Расселл на Вільямсі! Молодий британець випередив Льюїса Хемілтона. Тільки Ферстаппен завадив Расселлу взяти поул.
Відзначимо провал Феррарі, оскільки Сайнс і Леклер не зуміли пробитися в топ-10. Як і Фернандо Алонсо.
Sport.ua Telegram
yyyyyhhh
30.08.2021, 12:28
Топ-10: Ферстаппен, Расселл, Хемілтон, Ріккардо, Феттель, Гаслі, Окон, Леклер, Латіфі, Сайнс
Всі пілоти топ-10 отримають половину очок.
Гонка Гран-прі Бельгії стартувала при дощових умовах, а веселощі почалися ще до того, оскільки Серхіо Перес навіть до кола прогріву не впорався з керуванням і врізався в бар'єри. Через дощ старт був відкладений на 25 хвилин, а гонка почалася за машиною безпеки в очікуванні того, що траса хоч трохи підсохне. Після двох кіл за сейфіті-каром дирекція гонки оголосила червоні прапори. Залишалося тільки чекати, коли погода покращиться. Тим часом британські коментатори почали обговорювати можливість проведення гонки в понеділок.
В результаті було прийнято рішення спробувати відновити гонку після тригодинної паузи. При цьому у пілотів залишалося рівно 60 хвилин, а топ-10 отримає тільки половину очок, адже боліди не проїдуть всю дистанцію.
Боліди стартували за машиною безпеки і 10 хвилин намотували кола слідом за сейфіті-каром, чекаючи розвитку подій.
Через два кола дирекція знову оголосила червоні прапори. Було вирішено, що гонку відновити не можна як через погоду, так і через настання темряви.
Гран-прі Бельгії «виграв» Макс Ферстаппен, який отримав 12,5 очок. Топ-3 замкнули Джордж Расселл (9 очок) і Льюїс Хемілтон (7,5 очок).
Всі пілоти топ-10 отримають половину від кількості очок, які їм належать.
Загальний залік
1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 202,5
2. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 199,5
3. Ландо Норріс (Макларен) - 113
4. Валттері Боттас (Мерседес) - 108
5. Серхіо Перес (Ред Булл) - 104
yyyyyhhh
31.08.2021, 12:03
Команда Формули-1 Ред Булл оголосила про те, що у пілотів Макса Ферстаппена і Серхіо Переса в болідах встановлені треті за рахунком мотори.
За регламентом Ф-1 протягом сезону кожен пілот може використовувати три силові установки, а з четвертого двигуна підуть штрафи у вигляді втрати місць за підсумками кваліфікації.
Ферстаппен втратив другий мотор через серйозну аварію на Сільверстоуні, а у Переса другий двигун зламався після аварії в Угорщині. Полагодити їх вже неможливо.
У підсумку за 11 гонок до кінця гонщики вже використовують треті силові установки і, швидше за все, далі отримають штрафи, оскільки на одному моторі таку кількість гран-прі не проїхати.
Ферстаппен веде боротьбу за титул з Льюїсом Хемілтоном.
yyyyyhhh
01.09.2021, 11:26
Формула-1 оновила календар на сезон-2021. Після скасування ряду гран-прі стало відомо, що запланованих 23-х гонок в чемпіонаті не буде.
Зараз Ф-1 розраховує провести 22 гран-прі, що все одно буде рекордом в історії серії. У сезонах 2018 і 2019 відбулися по 21 гонці.
Поки немає інформації, де пройде один з гран-прі - на 19-21 листопада є вільний слот, але керівництво обіцяє незабаром оголосити повний календар.
yyyyyhhh
02.09.2021, 12:02
Пілот команди Формули-1 Альфа Ромео Кімі Райкконен оголосив про завершення кар'єри після нинішнього сезону.
Фінський гонщик, якому восени виповниться 42 роки, є найстаршим пілотом Ф-1.
Протягом кар'єри виступав за Заубер, Макларен, Лотус, Феррарі і Альфа Ромео. У складі Феррарі став чемпіоном світу в 2007 році.
Утримує рекорд Ф-1 по кількістю проведених гран-прі - 341. Виграв 21 гонку, 103 рази фінішував на подіумі.
yyyyyhhh
03.09.2021, 11:47
За інформацією ЗМІ, команда Формули-1 Мерседес найближчим часом оголосить про те, що напарником Льюїса Хемілтона в наступному сезоні стане Джордж Расселл.
Пілот Вільямса замінить в Мерседесі Валттері Боттаса.
Однак Боттас не залишиться без місця у Формулі-1. Повідомляється, що Валттері займе місце свого співвітчизника Кімі Райкконена в Альфа Ромео.
У середу Райкконен оголосив про завершення кар'єри в кінці року.
Не виключено, що Альфа Ромео в рамках співпраці з німецькою командою змінить мотори Феррарі на двигуни Мерседеса.
Офіційно про це повинні оголосити в найближчі дні.
yyyyyhhh
04.09.2021, 14:08
Максу Ферстаппену пощастило мати відразу два поспіль домашніх гран-прі. Після Бельгії, де трибуни активно підтримували пілота Ред Булла, Формула-1 приїхала до Нідерландів. Вперше за 36 років серія прибула на автодром у Зандворті.
Траса вважається олдскульною і має бенкінг - поворот з нахилом.
Незважаючи на очікування публіки, в першій практиці найкращим був Льюїс Хемілтон, який випередив Ферстаппена на 0,1 секунди. Цікаво, що топ-4 замкнули пілоти Феррарі.
У другому тренуванні найкращий час несподівано залишився за двома представниками Феррарі, а топ-3 замкнув Естебан Окон.
Хемілтон зійшов на старті практики. На боліді Льюїса виникли проблеми з мотором. Поки немає інформації про серйозність поломки.
yyyyyhhh
05.09.2021, 12:59
Топ-10: Ферстаппен, Хемілтон, Боттас, Гаслі, Леклер, Сайнс, Джовінацці, Окон, Алонсо, Ріккардо
Перед кваліфікацією Гран-прі Нідерландів явним фаворитом був Макс Ферстаппен, однак конкурентам не можна було розслаблятися. Трек в Зандворті дуже вузький, так що навряд чи в неділю буде багато обгонів, а тому позиція на стартовій решітці дійсно важлива.
І переможцем став Ферстаппен, який випередив Льюїса Хемілтона. Британець в кінці видав відмінне коло, але не дістав свого конкурента. Відставання склало всього 0,038 секунди.
Класне коло видав П'єр Гаслі на Альфа Таурі. Француз випередив обидві Феррарі і стартуватиме 4-м.
Герой кваліфікації в Бельгії, Джордж Расселл, у другій частині сесії припустився помилки і вилетів в бар'єр. Цікаво, що після вильоту Расселла були червоні прапори, а коли заїзд відновився, то в тому ж повороті в бар'єри полетів його напарник Ніколас Латіфі. Це завадило вийти в топ-10 Ландо Норрісу на Макларені.
Відзначимо виліт в першій частині кваліфікації Себастьяна Феттеля і Серхіо Переса, які в кінці потрапили в трафік і не змогли показати нормальний час. Поганий результат для Ред Булла, який бореться за Кубок конструкторів.
yyyyyhhh
06.09.2021, 11:21
Пілот Ред Булла Макс Ферстаппен впевнено виграв Гран-прі Нідерландів і повернув собі лідерство в загальному заліку.
Тепер Макс випереджає Льюїса Хемілтона на 3 пункти. У топ-3 піднявся Валттері Боттас.
У Кубку конструкторів Мерседес все ще попереду Ред Булла, а Феррарі вдалося обійти Макларен.
1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 224,5
2. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 221,5
3. Валттері Боттас (Мерседес) - 123
4. Ландо Норріс (Макларен) - 113
5. Серхіо Перес (Ред Булл) - 108
Кубок конструкторів
1. Мерседес - 344,5
2. Ред Булл - 332,5
3. Феррарі - 181,5
4. Макларен - 170
5. Альпін - 90
6. Альфа Таурі - 84
7. Астон Мартін - 53
8. Вільямс - 20
9. Альфа Ромео - 3
10. Хаас - 0
yyyyyhhh
07.09.2021, 11:39
Команда Формули-1 Альфа Ромео оголосила про підписання контракту з пілотом Валттері Боттасом, який залишає Мерседес за підсумками нинішнього сезону.
Боттас підписав контракт на кілька років.
32-річний пілот виступає за Мерседес п'ятий сезон. Здобув 9 перемог і допоміг команді виграти чотири титули Кубка конструкторів.
Боттас замінить в Альфа Ромео Кімі Райкконена, який завершує кар'єру.
Новим напарником Льюїса Хемілтона в Мерседесі стане Джордж Расселл.
yyyyyhhh
08.09.2021, 11:16
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон оцінив заміну напарника: з сезону 2022 замість Валттері Боттасом в команді буде Джордж Расселл.
«Я був радий працювати разом з Валттері. Разом ми принесли команді 4 Кубка конструкторів і боремося за ще одна трофей. Боттас - найкращий напарник, який був у мене в кар'єрі. Сподіваюся, ми добре закінчимо нинішній сезон».
«Що стосується Расселла, то Джордж є відмінним прикладом для дітей. Мрії збуваються, якщо ти працюєш. Своєю працею він заробив місце в Мерседесі».
«Чекаю можливості працювати разом з ним і допомагати команді», - сказав Хемілтон.
yyyyyhhh
09.09.2021, 12:08
Команда Формула-1 Альфа Ромео оголосила про те, що пілот Кімі Райкконен пропустить Гран-прі Італії (10-12 вересня).
Фінський пілот через коронавірус пропустив Гран-прі Нідерландів, а тест Кімі все ще показує позитивний результат.
Замість Райкконена брати участь у гран-прі буде резервний пілот Роберт Кубіца.
yyyyyhhh
10.09.2021, 11:57
Керівник Формули-1 Стефано Доменікалі розповів про те, що в сезоні-2022 планується провести 23 гран-прі.
При цьому приблизно третина гран-прі пройде зі спринтерськими гонками, які ввели в якості тесту в нинішньому чемпіонаті.
«Ми готуємо календар на 23 гран-прі. Третина з них повинні пройти зі спринтерськими гонками. Це додає непередбачуваності».
«Ми ще з командами продовжуємо обговорювати деталі», - сказав Доменікалі.
Спринтерські гонки в нинішньому сезоні пройдуть на трьох етапах. Короткий заїзд проходить в суботу і визначає стартову решітку для основної гонки.
yyyyyhhh
11.09.2021, 13:08
Топ-10: Боттас, Хемілтон, Ферстаппен, Норріс, Ріккардо, Гаслі, Сайнс, Леклер, Перес, Джовінацці
Формула-1 продовжує тестувати спринтерські гонки. Перший тест був в Великобританії, а другий - на Гран-прі Італії в Монці. Спринтерська гонка відбудеться в суботу, а сьогодні пройшла кваліфікація до спринту. За підсумками однієї практики стало ясно, що Мерседес має перевагу над Ред Буллом на швидкісній трасі.
Однак спринтерську кваліфікацію виграв не Льюїс Хемілтон, а Валттері Боттас. Фінн у вирішальній спробі випередив напарника на 0,1 секунди. Хемілтон стартує 2-м, а Макс Ферстаппен - третім. Втім, в суботу буде всього лише спринт, де переможець отримає тільки 3 очки.
Однак у Мерседеса все одно є перевага в швидкості.
Виділимо виступи Макларена: Ландо Норріс і Даніель Ріккардо заїхали в топ-5. Відзначимо по два боліда Астон Мартін і Альпін, які не пробилися в топ-10.
Sport.ua Telegram
yyyyyhhh
22.12.2021, 13:11
За підсумками кожного сезону керівники команди Формули-1 голосують за найкращих пілотів чемпіонату, визначаючи рейтинг гонщиків.
Логічно, що перше місце взяв чемпіон Макс Ферстаппен, який набрав 188 очок у голосуванні босів Ф-1. Топ-3 замкнули Льюїс Хемілтон (174) і Ландо Норріс (100).
Повна топ-10 виглядає так:
1. Макс Ферстаппен (188)
2. Льюїс Хемілтон (174)
3. Ландо Норріс (100)
4. Карлос Сайнс (70)
5. Фернандо Алонсо (63)
6. Шарль Леклер (58)
7. П'єр Гаслі (56)
8. Джордж Рассел (44)
9. Валттері Боттас (43)
10. Естебан Окон (41)
yyyyyhhh
04.02.2022, 14:01
Команда Формули-1 Ред Булл оголосила, що покаже новий болід вже 9 лютого. Судячи з усього, Бики будуть першими, хто презентує машину.
Зазвичай команда показувала болід однією з останніх.
З сезону-2022 набуває чинності новий технічний регламент, тому любителі Ф-1 чекають на можливість побачити оновлену техніку.
Ред Булл у новому сезоні захищатиме пілотський титул Макса Ферстаппена.
Мерседес обіцяє показати машину 18 лютого.
yyyyyhhh
12.06.2022, 12:26
Топ-10: Леклер, Перес, Ферстаппен, Сайнс, Расселл, Гаслі, Хемілтон, Цунода, Феттель, Алонсо
Відбулася кваліфікація Гран-прі Азербайджану. Поул виграв пілот Феррарі Шарль Леклер.
Протягом кваліфікації за лідерство боролися лише представники Ред Булла та Феррарі. У своїй останній спробі Леклер випередив усіх конкурентів і став найкращим.
Зазначимо, що Серхіо Перес зумів випередити Макса Ферстаппена.
yyyyyhhh
12.06.2022, 17:11
Після успіху на Гран-прі Азербайджану пілот Ред Булла Макс Ферстаппен зміцнив своє лідерство, а його напарник Серхіо Перес вийшов на 2-е місце, випередивши Шарля Леклера.
У Кубку конструкторів Ред Булл збільшує відрив, а до Феррарі наближається Мерседес.
1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 150
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 129
3. Шарль Леклер (Феррарі) – 116
4. Джордж Расселл (Мерседес) – 99
5. Карлос Сайнс (Феррарі) – 83
Кубок конструкторів
1. Ред Булл – 279
2. Феррарі – 199
3. Мерседес – 161
4. Макларен – 65
5. Альпін – 47
6. Альфа Ромео – 41
7. Альфа Таурі – 27
8. Хаас – 15
9. Астон Мартін – 15
10. Вільямс - 3
yyyyyhhh
20.06.2022, 11:03
Топ-10: Ферстаппен, Сайнс, Хемілтон, Расселл, Леклер, Окон, Алонсо, Боттас, Чжоу, Стролл
Відбулася гонка у рамках Гран-прі Канади. Перемогу здобув пілот Ред Булла Макс Ферстаппен, який лідирував майже весь час зі старту та до фінішу.
За 10 кіл до фінішу після сейфіті-кара Карлос Сайнс опинився за Ферстаппеном, але не зміг пройти суперника.
На подіум заїхали Карлос Сайнс та Льюїс Хемілтон.
Конкурент Ферстаппена у загальному заліку Шарль Леклер пробився з 19-го місця на 5-те. Відзначимо схід пілота Ред Булла Серхіо Переса через проблеми з мотором.
yyyyyhhh
21.06.2022, 10:19
Бос Ред Булла Крістіан Хорнер упевнений, що пілот Макс Ферстаппен вийшов на пік своєї нинішньої форми. Після перемоги у Канаді у гонщика 6 тріумфів у дев'яти гонках сезону.
«Макс чудово виконує свою роботу. Він знаходиться у найкращій своїй формі за кар'єру. Наприкінці гонки в Канаді Карлос Сайнс постійно тиснув на нього, але Макс упорався, показав абсолютно безпомилковий пілотаж».
«Наприкінці етапу у нас зламався радіозв'язок, ми його не чули, але це не завадило перемогти», - сказав Хорнер.
У загальному заліку Ферстаппен вже має перевагу у 46 очок над найближчим переслідувачем.
yyyyyhhh
24.06.2022, 17:50
Команда Формули-1 Альфа Таурі оголосила про новий контракт пілота П'єра Гаслі, який продовжив договір до кінця сезону-2023.
Перспективний Гаслі, який залишається у системі Ред Булла, не може перейти до старшої команди, де довгострокові контракти мають Макс Ферстаппен та Серхіо Перес.
Поки що Гаслі змушений залишатися в Альфа Таурі, хоча сам гонщик говорив про можливий вихід з системи Ред Булла.
Француз провів у Ф-1 95 гонок. Здобув 1 перемогу і тричі були на подіумі.
yyyyyhhh
25.06.2022, 12:45
Формула-1 оголосила про підписання нового контракту з керівництвом Гран-прі Австралії на проведення перегонів у Мельбурні.
Новий договір розрахований одразу до сезону 2035 року.
Гран-прі Австралії проводиться з 1996 року, проте минулого і позаминулого року гонки не відбулися через коронавірус.
yyyyyhhh
26.06.2022, 16:00
Команда Формули-1 Астон Мартін ще не ухвалила рішення щодо майбутнього пілота Себастьяна Феттеля, чий контракт завершується наприкінці року.
Сам 4-разовий чемпіон Ф-1 поки що не коментує питання свого майбутнього.
В Астон Мартіні підтвердили, що провели попередні переговори з німцем, але до конкретики поки що не дійшло.
Команді при переході на новий технічний регламент поки що не вдається бути конкурентною. Цього сезону Феттель набрав 13 очок.
yyyyyhhh
29.06.2022, 09:37
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон відреагував на скандал навколо відомого у минулому чемпіона Ф-1 Нельсона Піке.
У мережу потрапила частина інтерв'ю, де Піке португальською мовою тричі назвав Хемілтона «neguinho», що є расистським і образливим виразом.
«Потрібно змінювати ментальність. Це не лише мова. Потрібно поміняти архаїчні підвалини, яким немає місця у нашому світі та у нашому спорті».
«Я все життя оточений такими настроями (расистськими), весь час під ударом. Було достатньо часу, щоби це зрозуміти. Тепер настав час діяти», - сказав Хемілтон.
Льюїс зараз є єдиним темношкірим пілотом Ф-1 і єдиним темношкірим чемпіоном.
yyyyyhhh
02.07.2022, 09:55
Колишній глава Формули-1 Берні Екклстоун навіть після початку варварського повномасштабного вторгнення росії в Україну залишається на боці володимира путіна.
Екклстоун заявив, що навіть «готовий захистити путіна від кулі», а Україна має піти на діалог та компроміс, якщо хоче зупинити війну.
На щастя, нинішнє керівництво Ф-1 не підтримує таких прагнень колишнього голови.
«Слова Екклстоуна – його особиста думка. І вона сильно відрізняється від того, що думають у Ф-1, а також відрізняється від цінностей нашого спорту», - заявили у Ф-1.
Раніше Екклстоун вже відзначався спірними висловлюваннями. У 2020 році він сказав, що темношкірі люди зазвичай більші расисти, ніж білі.
yyyyyhhh
03.07.2022, 09:14
Топ-10: Сайнс, Ферстаппен, Леклер, Перес, Хемілтон, Норріс, Алонсо, Расселл, Чжоу, Латіфі
Відбулася кваліфікація Гран-прі Великої Британії. Цікаво, що це друга поспіль дощова кваліфікація після аналогічної погоди у Канаді.
Найкращим у складних умовах став пілот Феррарі Карлос Сайнс. Для іспанського гонщика це дебютний поул у кар'єрі Формули-1.
Топ-3 замкнули Макс Ферстаппен та Шарль Леклер.
yyyyyhhh
24.07.2022, 11:19
Топ-10: Леклер, Ферстаппен, Перес, Хемілтон, Норріс, Расселл, Алонсо, Цунода, Сайнс (штраф, старт з останнього ряду), Магнуссен (штраф, старт з останнього ряду).
Відбулася кваліфікація Гран-прі Франції. Поул виграв пілот Феррарі Шарль Леклер, який випередив Макса Ферстаппена та Серхіо Переса.
Відзначимо Карлоса Сайнса, який через заміну двигуна буде змушений стартувати з 19-ї позиції.
yyyyyhhh
25.07.2022, 12:06
За підсумками Гран-прі Франції Макс Ферстаппен значно збільшив відрив від Шарля Леклера, який не фінішував через виліт у бар'єри.
Тепер Макс випереджає конкурента на 63 очки.
1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 233
2. Шарль Леклер (Феррарі) – 170
3. Серхіо Перес (Ред Булл) – 163
4. Карлос Сайнс (Феррарі) – 144
5. Джордж Расселл (Мерседес) – 143
Кубок конструкторів
1. Ред Булл – 396
2. Феррарі - 314
3. Мерседес – 270
4. Альпін – 93
5. Макларен – 89
6. Альфа Ромео - 51
7. Хаас - 34
8. Альфа Таурі - 27
9. Астон Мартін - 19
10. Вільямс - 3
yyyyyhhh
26.07.2022, 09:48
Пілот Феррарі Шарль Леклер визнає свою провину в невдачі на Гран-прі Франції, коли гонщик лідирував, але припустився помилки і вилетів у бар'єри.
«Це була моя помилка, не проблема з болідом. Мені здається, що я виступаю на своєму піку, але немає сенсу в таких виступах, якщо я помиляюся».
«Втрачаю занадто багато очок. Вже втратив мінімум 32 очки в сезоні на своїх помилках, і якщо далі так продовжиться, а наприкінці я програю чемпіонство через 32 пункти, то знаю, що не заслуговую на титул», - сказав Леклер.
Пілот відстає від лідера Макса Ферстаппена на 63 очки.
yyyyyhhh
05.08.2022, 12:51
За інформацією ЗМІ, новий контракт із командою Хаас є єдиним шансом Міка Шумахера залишитися у Ф-1 наступного сезону.
Альпін та Вільямс, де можуть бути вільні місця, не розглядають можливість підписати Міка.
При цьому сам Хаас вже має інші варіанти, а контракт нинішнього пілота команди Кевіна Магнуссена розрахований ще на один рік.
Шумахер є пілотом Академії Феррарі. Нинішнього сезону набрав 12 очок.
yyyyyhhh
26.08.2022, 14:59
Учора команда Формули-1 Макларен оголосила про припинення співпраці з пілотом Даніелем Ріккардо за підсумками цього сезону.
33-річний гонщик спростував інформацію ЗМІ, що планує завершити кар'єру.
«Завершення кар'єри – не для мене. У мене ще є вогонь усередині, щоби продовжувати боротися за топ-рівні», - заявив Ріккардо.
Повідомляється, що пілот може повернутися до команди Рено (тепер Альпін), а також має варіант з Хаас, де отримає можливість замінити Міка Шумахера.
yyyyyhhh
22.09.2022, 15:50
Команда Формули-1 Альфа Таурі оголосила, що японський пілот Юкі Цунода підписав новий контракт і зберіг місце основного гонщика на сезон-2023.
У поточному чемпіонаті 22-річний Цунода набрав 11 очок, а найкращим результатом було 7-е місце на Гран-прі Італії.
Поки що немає інформації, хто буде напарником Юкі. Перший номер команди П'єр Гаслі, ймовірно, залишить Альфа Таурі, маючи можливість перейти до Альпін.
yyyyyhhh
24.09.2022, 13:22
26-річний французький гонщик П'єрр Гаслі виступатиме за дочірню команду Ред Булл до завершення терміну дії свого контракту з австрійським брендом.
Гаслі хоче стати пілотом першої команди родини Ред Булл. Якщо цього не станеться, то француз має намір піти.
До Альфа Таурі (тоді — Торо Россо) П'єрр приєднався 2017 року. На його рахунку три подіуми у Формулі-1. У сезоні 2020 року Гаслі здобув свою прем'єрну перемогу на Гран-прі Італії.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що другим пілотом Альфа Таурі буде японець Юкі Цунода, який дебютував у Формулі-1 попереднього року.
yyyyyhhh
25.09.2022, 10:44
Президент команди Формули-1 Феррарі Джон Елкан впевнений, що найближчими роками Скудерія виграє мінімум по одному титулу в пілотському заліку та Кубку конструкторів.
При цьому Елкан впевнений, що пілотський титул виграє Шарль Леклер, а не Карлос Сайнс.
«Ми повернулися до перемог у перегонах, Феррарі вже конкурентоспроможна команда. Але я не можу сказати, що задоволений, бо хочу більшого. Цього сезону ми бачимо і помилки, і проблеми з надійністю боліда».
«Але я впевнений, що до 2026 року Феррарі виграє і пілотський титул, і Кубок конструкторів. І Шарль Леклер буде тут фаворитом», - сказав Елкан.
Феррарі не виграє титулів з 2008 року.
yyyyyhhh
26.09.2022, 10:39
Президент Формули-1 Стефано Доменікалі вважає, що зараз серії не потрібно розширюватись і десяти команд цілком достатньо для повноцінного чемпіонату.
«Завжди потрібно шукати баланс. І завжди є ліміт. Наразі нинішнього числа команд цілком достатньо, немає потреби у нових учасниках».
«Я не кажу, що цього ніколи не станеться, але поки що ми нічого такого не плануємо», - сказав Доменікалі.
Раніше стало відомо і про прихід у Ф-1 компанії Ауді, проте вона займатиметься виробництвом двигунів.
yyyyyhhh
27.09.2022, 11:22
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон, незважаючи на невдалий сезон, має на меті виграти 8-й чемпіонський титул і стати рекордсменом в історії Формули-1.
«Хочу стати першим, хто виграв 8 чемпіонських титулів. Мене інтригує ідея, що ніхто цього ще не досяг. Буду гордий, якщо мені вдасться це зробити з Мерседесом».
«Думаю, я до кінця кар'єри буду з цією командою», - сказав Хемілтон.
Зараз по 7 чемпіонських титулів мають Хемілтон та Міхаель Шумахер, але цього сезону Льюїс своєї мрії точно не здійснить.
yyyyyhhh
30.09.2022, 10:05
24-річний нідерландець Макс Ферстаппен розповів, чого чекає від майбутнього Гран-прі Сінгапуру, який відбудеться з 30 вересня до 2 жовтня. Він зізнався, що не думає про можливе чемпіонство, хоч і розуміє, що воно можливе.
«Ми давно не виступали в Сінгапурі, тож буде цікаво подивитися, як за цей час розвивалася траса. Це безперечно одна з кращих гонок року, а саме місце просто чудове. На такій трасі важливо провести хороше кваліфікаційне коло, тож зосередимося саме на цьому.
Під час гонки нам потрібно бути готовими до всього, тому що зазвичай тут буває багато машин безпеки. Загалом це складна траса, де чималу роль відіграє вологість. Проїхати ідеальне коло через круті повороти і те, наскільки близько розташовані стіни, дуже важко. Щодо можливого чемпіонства, то насправді я не думаю про нього, а просто хочу здорово провести вікенд і проходити гонку за гонкою. Поспішати нікуди», - заявив Ферстаппен.
Наразі Макс Ферстаппен у загальному заліку чемпіонату-2022 випереджає свого найближчого переслідувача - Шарля Леклера з «Феррарі» - на 116 очок.
yyyyyhhh
02.10.2022, 15:10
Топ-10: Леклер, Перес, Хемілтон, Сайнс, Алонсо, Норріс, Гаслі, Ферстаппен, Магнуссен, Цунода
Відбулася кваліфікація Гран-прі Сінгапуру, який повернувся до календаря Формули-1 після дворічної перерви.
Поул виграв пілот Феррарі Шарль Леклер, який випередив Серхіо Переса всього на 0,022 секунди і Льюїса Хемілтона лише на 0,054 секунди. Оце щільність боротьби.
А ось Макс Ферстаппен, який за певних варіантів вже завтра може стати чемпіоном, закінчив кваліфікацію 8-м.
yyyyyhhh
03.10.2022, 10:17
Топ-10: Перес, Леклер, Сайнс, Норріс, Ріккардо, Стролл, Ферстаппен, Феттель, Хемілтон, Гаслі
Відбулася гонка у рамках Гран-прі Сінгапуру. Перемогу здобув пілот Ред Булла Серхіо Перес, який стартував другим, але швидко випередив Шарля Леклера та втримав перевагу.
Наприкінці Леклер серйозно насідав на Переса, але гонщик Ред Булла насилу відбився від атак суперника і здобув 4-ту перемогу в кар'єрі.
Після гонки стюарди розглядали порушення Переса під час машини безпеки. Пілот отримав штраф у 5 секунд, але Серхіо мав запас у 7,6 секунди перед Леклером, тому зберіг перемогу.
Топ-3 доповнили Леклер та Сайнс.
Макс Ферстаппен, який міг уже сьогодні стати чемпіоном, стартував 8-м та фінішував 7-м. Наприкінці гонки Макс претендував на топ-3, але припустився помилки і був змушений їхати на додатковий піт-стоп.
yyyyyhhh
04.10.2022, 10:38
За підсумками Гран-прі Сінгапуру пілот Альпін Фернандо Алонсо випередив Кімі Райкконена та став рекордсменом Формули-1 за кількістю проведених гонок.
У Фернандо 350 гран-прі. Щоправда, у ювілейній гонці Алонсо не фінішував. 2-разовий чемпіон світу у Ф-1 здобув 32 перемоги та 98 разів фінішував на подіумі.
Наступного сезону 41-річний Алонсо виступатиме за Астон Мартін.
Топ-5 за кількістю гонок
1. Фернандо Алонсо – 350
2. Кімі Райкконен – 349
3. Рубенс Баррікелло - 322
4. Міхаель Шумахер – 306
5. Дженсон Баттон - 306
yyyyyhhh
06.10.2022, 11:15
За інформацією ЗМІ, Формула-1 не знайшла серйозних перевищень стелі на витрати, яку минулого сезону було встановлено в серії на рівні 145 мільйонів доларів на сезон.
В останні тижні Мерседес і Феррарі почали активно звинувачувати Ред Булл у тому, що Бики суттєво перевищили стелю на витрати за підсумками 2021 року та мають бути покарані.
Проте Ф-1, проаналізувавши платіжні відомості всіх команд, винесла вердикт, що серйозних порушень ніхто не допустив. У середу всі команди мають отримати сертифікат про те, що їм удалося вкластися у бюджет.
Якщо команда Ф-1 перевищує ліміт на витрати на 5%, то їй загрожує штраф, а також втрата очок у Кубку конструкторів.
Ред Булл у першому сезоні після введення нового технічного регламенту домінує у Ф-1. Пілот команди Макс Ферстаппен та самі Бики вже за підсумками Гран-прі Японії можуть гарантувати собі пілотський та командний титули.
yyyyyhhh
07.10.2022, 12:04
Формула-1 вперше з 2019 року повернулася до Японії для проведення гран-прі на автодромі Сузука.
У перших двох практиках пілотам завадив дощ, який не дав виконати нормальний обсяг роботи. У першому тренуванні найшвидшим став пілот Альпін Фернандо Алонсо, який випередив дует Феррарі.
У другій практиці найкращими були гонщики Мерседеса Джордж Расселл і Льюїс Хемілтон.
Вже за підсумками Гран-прі Японії Макс Ферстаппен може виграти чемпіонство, а Ред Булл – Кубок конструкторів.
yyyyyhhh
16.10.2022, 12:39
4-разовий чемпіон світу Себастьян Феттель, який завершує кар'єру після нинішнього сезону, розповів про найсильніших суперників у Формулі-1.
«Найскладнішим суперником назву Хемілтона. Особливо за часів, коли я був у Феррарі. Льюїс завжди був десь поруч, з ним було важко. До того я назвав би Фернандо Алонсо»
«Завершення кар'єри? Я досі люблю спорт, люблю Ф-1. Можливо, якби останні роки я мав конкурентний болід і я б боровся за перемоги і титули, то я б не йшов зараз. Можливо, не знаю точно».
«Фінішувати 10-м не дає мені жодного задоволення, якщо ти вже знаєш, що означає фінішувати першим. Рішення завершити кар'єру було непростим», - сказав Феттель.
Нинішнього сезону у складі Астон Мартін Себ набрав 32 очки.
yyyyyhhh
23.10.2022, 09:09
Відбулася кваліфікація у рамках Гран-прі США. Поул виграв пілот Феррарі Карлос Сайнс.
Топ-3 замкнули Леклер і Ферстаппен.
Топ-10: Сайнс, Леклер (+10 позицій штрафу), Ферстаппен, Перес, Хемілтон, Расселл, Стролл, Норріс, Алонсо, Боттас.
yyyyyhhh
29.10.2022, 15:56
Формула-1 та ФІА офіційно заявили, що команда Ред Булл порушила правило ліміту на витрати за підсумками сезону-2021. Бики не вклалися у стелю 145 мільйонів доларів.
Проте перевищення склало лише 2,2 мільйона, тому покарання буде мінімальним.
Ред Булл не втратить очки у Кубку конструкторів, але має заплатити 7 мільйонів доларів штрафу, а також втратить 10% часу в аеродинамічній трубі під час підготовки до сезону-2023.
Цього сезону Ред Булл домінує в чемпіонаті: пілот Макс Ферстаппен виграв титул, а команда взяла Кубок конструкторів.
yyyyyhhh
03.11.2022, 08:54
Бос команди Мерседес Тото Вольфф заявив, що команда готова обговорювати новий контракт Льюїса Хемілтона.
«Перш треба закінчити сезон, а вже потім, взимку, знайти спокійний момент, як нам це вдалося минулого разу. Після зимових свят є приблизно кілька місяців. Поки що ми ні про що не домовлялися».
«Для нас Льюїс став більше, ніж просто гонщиком. Ми зараз не говоримо про завершення його кар'єри», – сказав Вольфф.
Раніше 7-разовий чемпіон зголосився підписати багаторічний контракт
yyyyyhhh
10.11.2022, 09:33
Перед стартом Гран-прі Бразилії пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон отримав статус почесного громадянина Бразилії. Британський пілот виступив перед парламентом і подякував за високий титул.
Льюїс багато разів освідчувався в любові до країни, де він виграв перший чемпіонський титул. Минулого сезону Хемілтон у красивому стилі виграв гонку, а після фінішу розгорнув бразильський прапор.
«Я почуваюся одним з вас. Я маю багато відмінних спогадів про Бразилію», — заявив Хемілтон під час вручення йому документа про громадянство.
Загалом у пілота три перемоги на трасі Інтерлагос.
yyyyyhhh
20.11.2022, 13:11
Топ-10: Ферстаппен, Перес, Леклер, Сайнс, Хемілтон, Расселл, Норріс, Окон, Феттель, Ріккардо
Відбулася фінальна кваліфікація сезону Формули-1 в Абу-Дабі. Останній поул чемпіонату забрав пілот Ред Булла Макс Ферстаппен.
Топ-3 замкнули Серхіо Перес та Шарль Леклер.
yyyyyhhh
29.11.2022, 11:00
За інформацією італійських ЗМІ, бос команди Формули-1 Феррарі Маттіа Бінотто найближчим часом оголосить про звільнення з посади.
Контракт керівника спливає лише через рік, але Бінотто не відчуває підтримки керівництва компанії Феррарі, тому хоче покинути команду. Крім того, Феррарі продовжила серію сезонів без титулів, яка триває з 2008 року. У сезоні-2022 з новим регламентом Скудерія виглядала непогано, проте проблеми з надійністю завадили боротися з Ред Буллом.
Шарль Леклер фінішував 2-м у загальному заліку, а команда стала другою у Кубку конструкторів.
Повідомляється, що наступним босом Феррарі стане керівник Альфа Ромео Фредерік Вассер.
yyyyyhhh
03.12.2022, 10:59
Формула-1 оголосила про те, що у сезоні-2023 Гран-прі Китаю не відбудеться. Гонку, яка мала пройти у квітні, знову скасували через жорсткі коронавірусні обмеження.
Незважаючи на нормалізацію ситуації з коронавірусом у Європі, Північній Америці та інших регіонах, Китай зберігає великі обмеження через COVID-19.
Гран-прі Китаю не проводиться з 2019 року.
Очікувалося, що у новому сезоні Ф-1 буде рекордні 24 гонки, а керівництво серії тепер шукає можливість замінити гонку у Китаї іншим етапом.
yyyyyhhh
16.12.2022, 16:01
Команда Формули-1 Феррарі повідомила, що було вирішено не продовжувати контракт з пілотом Міком Шумахером, який останні сезони перебував в академії Скудерії.
Водночас команда Мерседес повідомила, що підписала з Шумахером контракт на сезон-2023. Мік буде резервним гонщиком Мерседеса.
Минулі два сезони син легендарного Міка Шумахера провів у команді Хаас, проте не зумів вразити у Ф-1. Хаас за підсумками чемпіонату-2022 замінив Шумахера на Ніко Хюлькенберга.
yyyyyhhh
04.01.2023, 15:32
3 січня свій 54 день народження святкує легендарний пілот Формули-1 Міхаель Шумахер. На жаль, позитивних новин про здоров'я 7-разового чемпіона світу наразі немає.
У 2013 році Міхаель вдарився головою під час катання на лижах, і з того моменту подробиць про стан здоров'я Шумахера немає, оскільки його родина вирішила зберігати мовчання.
Колишній бос Феррарі Жан Тодт розповідав, що часто приходить до Міхаеля в гості, він знаходиться при свідомості і розуміє, що відбувається навколо.
yyyyyhhh
24.01.2023, 18:54
4-разовий чемпіон світу Формули-1 Себастьян Феттель, який завершив кар'єру за підсумками минулого сезону, у майбутньому готовий спробувати себе у ралі.
«Звичайно, хочеться спробувати щось нове, але конкретики поки що немає. Мене завжди цікавили ралійні перегони, але я бачу, що це дуже велике випробування та виклик для мене, тому що ралі дуже відрізняється від звичайних перегонів по колу на боліді Формули-1».
«Поки не готовий дати відповідь, подивимося», — сказав Феттель.
За останні роки з Ф-1 у ралі переходив Кімі Райкконен, який не зумів досягти успіху і повернувся до Формули-1.
yyyyyhhh
08.02.2023, 20:13
Команда Формули-1 Вільямс показала те, як болід виглядатиме в сезоні-2023: поки що це не нова машина, а лише нові кольори.
Керівництву вдалося залучити нових спонсорів, а новим босом Вільямса став Джордж Уовлес, якого переманили у Мерседеса.
Очікується, що лідером команди буде пілот Алекс Албон, а його партнером став новачок американець Логан Сарджант.
yyyyyhhh
25.02.2023, 15:09
У Бахрейні стартувала передсезонна підготовка команд Формули-1, а нові боліди вперше повноцінно виїхали на трасу.
Обидві сесії завершилися найкращим часом чинного чемпіона Макса Ферстаппена на Ред Булл. Бики провели безпроблемну сесію, наїздивши 157 кіл.
Несподівано другий результат показав пілот Фернандо Алонсо, який взимку перебрався в Астон Мартін.
Топ-5 замкнули пілоти Феррарі Карлос Сайнс та Шарль Леклер, а також гонщик Макларена Ландо Норріс.
yyyyyhhh
07.03.2023, 05:23
За підсумками першого етапу сезону Формули-1 у Бахрейні перші дві позиції загального заліку займають Макс Ферстаппен та Серхіо Перес, а Ред Булл уже лідирує у Кубку конструкторів.
Відзначимо третє місце Фернандо Алонсо та другу позицію Астон Мартін.
1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 25
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 18
3. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 15
4. Карлос Сайнс (Феррарі) – 12
5. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 10
Кубок конструкторів
1. Ред Булл – 43
2. Астон Мартін - 23
3. Мерседес – 16
4. Феррарі - 12
5. Альфа Ромео - 4
6. Альпін - 2
7. Вільямс - 1
8. Альфа Таурі - 0
9. Хаас - 0
10. Макларен - 0
yyyyyhhh
13.03.2023, 12:25
Пілот Мерседеса Джордж Рассел після стартового етапу сезону в Бахрейні переконаний, що ніхто цього року не зможе конкурувати з Биками.
«Я очікую, що Ред Булл виграє усі гонки сезону-2023. Це моя ставка. Не бачу, хто може з ними конкурувати».
«У кваліфікаціях на одному колі з ними може змагатися Феррарі, але в гоночному темпі Бики занадто сильні», – сказав Расселл.
У першій гонці сезону Ред Булл оформив дубль.
yyyyyhhh
22.04.2023, 17:11
Колишній пілот Формули-1 Ніко Росберг пояснив, чому вирішив завершити кар'єру у 31 рік після того, як у 2016 році виграв чемпіонський титул у битві з Льюїсом Хемілтоном.
Тоді багатьох здивувало рішення Росберга.
«Я став чемпіоном світу, зійшов на вершину. І злякався, що якщо продовжу кар'єру, то буду недостатньо швидким. І після цього залишусь без команди, і ніхто у Формулі-1 більше не захоче підписати зі мною контракт».
«І тому вирішив, що краще завершити кар'єру раніше ніж пізніше. Хотів сам ухвалювати рішення», – сказав Росберг.
yyyyyhhh
12.05.2023, 12:49
Пілот команди Астон Мартін Фернандо Алонсо, якому влітку виповниться 42 роки, поки що не думає про завершення кар'єри у Формулі-1 і готовий обговорювати новий контракт.
«Цього сезону справи йдуть краще, ніж очікувалося, що змушує ще більше задуматися про продовження контракту. Я почуваюся свіжим, мотивованим та швидким. Я не знаю, скільки у мене ще залишилося сезонів у Формулі-1 – два, три чи чотири».
«Хотілося б ще поборотися за щось важливе, проте закінчити кар'єру треба з посмішкою, з хорошими емоціями», — сказав Алонсо.
Нинішнього сезону Алонсо чотири рази в п'яти гонках фінішував на подіумі та посідає третє місце у загальному заліку.
yyyyyhhh
16.06.2023, 15:23
Гельмут Марко, один з керівників команди Формули-1 Ред Булл, вважає, що Макс Ферстаппен вже перевершив за своїм рівнем 4-разового чемпіона світу Себастьяна Феттеля, який виграв усі свої титули у складі Биків.
«Ми вважали, що Себ – найкращий з найкращих. Але тепер у нас з'явився Макс. Феттель мав чудову базову швидкість і талант, а також завжди був готовий вивчати все до деталей».
«З повагою до Себастьяна, але Макс просто кращий і на крок попереду. Ферстаппен – неймовірний талант», – сказав Марко.
Нинішнього сезону Макс лідирує у загальному заліку, маючи всі шанси виграти третє чемпіонство.
yyyyyhhh
07.07.2023, 18:16
Президент Міжнародної федерації автоспорту Мохаммед Бен Сулайєм заявив, що Формула-1 не збирається змінювати правила і робити так, щоб припинити домінування Ред Булла.
Бики цього сезону виграли всі гонки, а Макс Ферстаппен впевнено йде до третього титулу.
«Якщо ми підемо цим шляхом (змін правил), то відчинимо двері, які відчиняти не потрібно. Згадаймо про успішні сезони Мерседеса».
«Зараз час Ферстаппена, час Ред Булла. Ф-1 не робитиме інші команди кращими. Ніхто іншим командам не заважає працювати та бути на рівні Ред Булла».
«І ми не можемо карати Ред Булл за те, що вони працюють краще та показують результат. Це нечесно», – сказав Бен Сулайєм.
Раніше у Ф-1 висловили впевненість, що протягом наступного сезону основні конкуренти зможуть наздогнати Ред Булл.
yyyyyhhh
13.07.2023, 14:49
Бос Ред Булла Крістіан Хорнер упевнений, що команда не повторить домінування Мерседеса, який вигравав усі титули упродовж 7 сезонів.
Цього сезону Ред Булл виграв усі гонки.
«Я впевнений, що скоро буде рівність. Це вже можна побачити. Важливо зберігати стабільність правил і команди наздоженуть лідера. Не буде 7 років домінування Ред Булла. Сьогодні всі силові установки майже рівні, а прогрес шасі йде швидше, ніж прогрес моторів. Ми вже бачимо, що суперники скорочують дистанцію».
«Погляньте на Макларен. Вони вирішили багато в чому скопіювати наші ідеї. Це певною мірою приємно», – сказав Хорнер.
yyyyyhhh
27.07.2023, 11:34
За підсумками гонки Гран-прі Угорщини пілот Ред Булла Макс Ферстаппен збільшив свій відрив від партнера вже на понад 100 пунктів.
1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 281
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 171
3. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 139
4. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 133
5. Джордж Расселл (Мерседес) - 90
Кубок конструкторів
1. Ред Булл - 452
2. Мерседес – 223
3. Астон Мартін – 184
4. Феррарі – 167
5. Макларен – 87
6. Альпін - 47
7. Вільямс - 11
8. Хаас - 11
9. Альфа Ромео - 9
10. Альфа Таурі - 2
yyyyyhhh
02.09.2023, 10:46
Відбулися дві п'ятничні практики у рамках Гран-прі Італії. У першому тренуванні найшвидшим був Макс Ферстаппен на Ред Буллі, якому вдалося на 0,046 секунди випередити представника Феррарі Карлоса Сайнса.
У другій практиці найкращим був саме Сайнс. Відзначимо, що Феррарі на домашній етап привезла болід з оновленими кольорами, додавши жовті вставки.
Наприкінці другого тренування в аварію потрапив пілот Ред Булла Серхіо Перес.
yyyyyhhh
07.10.2023, 12:08
Топ-10: Ферстаппен, Расселл, Хемілтон, Алонсо, Леклер, Піастрі, Гаслі, Окон, Боттас, Норріс
Відбулася кваліфікація у рамках Гран-прі Катару. Поул взяв пілот Ред Булла Макс Ферстаппен, який випередив дует Мерседеса Джордж Расселл - Льюїс Хемілтон.
Спочатку в топ-4 були пілоти Макларена Ландо Норріс та Оскар Піастрі, але їхні найкращі кола видалили через виїзд за межі траси.
Ферстаппен може оформити чемпіонський титул вже у суботу під час спринтерських перегонів. Для цього пілотові достатньо набрати лише три очки.
Зазначимо невдалий заїзд для Карлоса Сайнса та Серхіо Переса, які не пробилися у топ-10.
yyyyyhhh
23.10.2023, 07:38
За підсумками перегонів у США Макс Ферстаппен продовжує вже у статусі чемпіона зміцнювати свою перевагу у загальному заліку. А ось Льюїс Хемілтон скорочує відставання від Серхіо Переса у битві за 2-е місце.
1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 466
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 238
3. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 219
4. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 183
5. Карлос Сайнс (Феррарі) – 168
Кубок конструкторів
1. Ред Булл – 704
2. Мерседес – 358
3. Феррарі - 327
4. Макларен – 239
5. Астон Мартін - 232
6. Альпін – 96
7. Вільямс - 23
8. Альфа Ромео – 16
9. Хаас - 12
10. Альфа Таурі - 7
yyyyyhhh
27.10.2023, 13:22
Після спринту на Гран-прі США керівник Ред Булла Крістіан Хорнер закликав Формулу-1 подумати над змінами формату спринтерських перегонів.
Повідомляється, що ще до того Ф-1 думала, як покращити формат. Наразі спринт проходить у суботу, а топ-8 пілотів отримують очки (8 пунктів за 1-е місце, 7 – за 2-ге і далі до 8-ї позиції).
Формула-1 має кілька ідей з іншими форматами.
Наприклад, платити переможцю спринтерської гонки 1 мільйон доларів. Для цього Ф-1 може знайти спонсора, готового викласти 6-8 мільйонів за сезон (залежить від кількості спринтів у сезоні).
Обговорюється можливість зробити окремий спринтерський залік, щоб очки за гонку не враховувалися у загальний залік, а йшли лише до спринтерського зі своїм переможцем за підсумками сезону. Давно є ідеї зворотної стартової решітки.
Наприклад, у спринті першим стартує той, хто у стандартній кваліфікації показав 10-й результат, а володар поулу почне заїзд 10-м (зворотня решітка для топ-10 у кваліфікації або повна зворотня решітка, коли поул-сітер починає спринт 20-м).
Незважаючи на невдоволення того ж Макса Ферстаппена, який взагалі вважає спринт зайвим заходом, Формула-1 поки не планує відмовлятися від формату. Нинішнього сезону пройде 6 спринтерських перегонів, у 2024 році їх навряд чи стане менше.
yyyyyhhh
08.11.2023, 13:51
За підсумками Гран-прі Бразилії пілот Ред Булла Серхіо Перес збільшив свій відрив від Льюїса Хемілтона у боротьбі за друге місце загального заліку.
1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 524
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 258
3. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 226
4. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 198
5. Ландо Норріс (Макларен) – 195
Кубок конструкторів
1. Ред Булл – 782
2. Мерседес – 382
3. Феррарі - 362
4. Макларен – 282
5. Астон Мартін - 261
6. Альпін – 108
7. Вільямс - 28
8. Альфа Таурі - 21
9. Альфа Ромео – 16
10. Хаас - 12
yyyyyhhh
19.11.2023, 18:35
Макс Ферстаппен виграв гонку у Вегасі, а для команди Ред Булл цей успіх став 20-м цього сезону. Бики встановили рекорд Формули-1 за кількістю командних перемог в одному сезоні.
Ферстаппен виграв 18 гонок, а у Серхіо Переса дві перемоги.
Перес за підсумками заїзду у Лас-Вегасі гарантував собі 2-е місце у загальному заліку за підсумками сезону. Ред Булл вперше у своїй історії закінчить чемпіонат на перших двох позиціях пілотського заліку.
Взяв останній поул сезону. Ферстаппен виграв кваліфікацію в Абу-Дабі
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Остання кваліфікація у сезоні Формули-1
Відбулася кваліфікація у рамках останнього етапу сезону Формули-1 в Абу-Дабі. Поул виграв пілот Ред Булла Макс Ферстаппен, який випередив Шарля Леклера та Оскара Піастрі.
Для Макса це 12-й поул у сезоні.
Зазначимо невдачу пілота Феррарі Карлоса Сайнса, який не вийшов у другий сегмент кваліфікації.
Топ-10: Ферстаппен, Леклер, Піастрі, Расселл, Норріс, Цунода, Алонсо, Хюлькенберг, Перес, Гаслі
Фінал сезону Ф-1 в Абу-Дабі. Ферстаппен виграв 19 гонку у чемпіонаті
Неймовірний рік для Ред Булла та пілота
Відбулася гонка у рамках останнього етапу сезону Формули-1 в Абу-Дабі. Перемогу здобув чемпіон Макс Ферстаппен, який стартував з поула та поїхав до перемоги.
Для пілота Ред Булла це 19-та перемога в сезоні. Топ-3 замкнули Шарль Леклер та Джордж Расселл.
У Кубку конструкторів Феррарі не зуміла випередити Мерседес у битві за друге місце.
Топ-10: Ферстаппен, Леклер, Расселл, Перес, Норріс, Піастрі, Алонсо, Цунода, Хемілтон, Стролл
Макс ФЕРСТАППЕН: «Виграв 19 гонок у сезоні. Буде складно повторити в 2024»
Неймовірний сезон для Макса
Пілот Ред Булла Макс Ферстаппен виграв останній етап сезону Формули-1, здобувши свою 19 перемогу. Триразовий чемпіон коротко підбив підсумки чемпіонату.
«Неймовірний сезон. 19 перемога у сезоні, але шкода, що це останні миті за цим болідом. Важко буде повторити цей результат у новому чемпіонаті. Вдячний команді за всю цю роботу».
«Ми вже працюємо над новою машиною, але й конкуренти роблять усе, щоб нас наздогнати. Має бути цікаво», – сказав Ферстаппен.
Нинішнього сезону Бики виграли 21 гонку з 22-х, ще одна перемога на рахунку Феррарі.
Загальний залік та Кубок конструкторів за підсумками сезону Формули-1
Завершився сезон-2023 у Ф-1
За підсумками фінального гран-прі сезону Формули-1 в Абу-Дабі сформовано повний пілотський та командний заліки у чемпіонаті-2023.
Чемпіоном, віце-чемпіоном та бронзовим призером стали Макс Ферстаппен, Серхіо Перес та Льюїс Хемілтон. У Кубку конструкторів топ-3 сформували Ред Булл, Мерседес та Феррарі.
1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 575
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 285
3. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 234
4. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 206
5. Шарль Леклер (Феррарі) – 206
6. Ландо Норріс (Макларен) - 205
7. Карлос Сайнс (Феррарі) – 200
8. Джордж Рассел (Мерседес) – 175
9. Оскар Піастрі (Макларен) – 97
10. Ленс Стролл (Астон Мартін) – 74
Кубок конструкторів
1. Ред Булл – 860
2. Мерседес – 409
3. Феррарі - 406
4. Макларен – 302
5. Астон Мартін – 280
6. Альпін – 120
7. Вільямс - 28
8. Альфа Таурі - 25
9. Альфа Ромео – 16
10. Хаас - 12
yyyyyhhh
29.11.2023, 10:52
Сезон-2023 у Формулі-1 вийшов надзвичайно успішним для пілота Ред Булла Макса Ферстаппена, який виграв третій чемпіонський титул.
Проте лише тріумфом у загальному заліку гонщик не обмежився. Макс встановив цілу низку досягнень за підсумками минулого чемпіонату.
- найбільше перемог у сезоні (19) та найбільший відсоток перемог у сезоні (86%);
- найбільше перемог поспіль (10);
- найбільше подіумів (21);
- найбільше хет-триків (поул, перемога, найкраще коло) (6);
- найбільше набраних очок за сезон (575) та найбільший в історії відрив від другого місця (290);
- перший пілот, який лідирував у сезоні понад 1000 кіл (1003);
- найбільше перемог з поулу в сезоні (12) та поспіль перемог з поулу (16, з урахуванням сезону-2022);
- рекорд за кількістю поспіль гонок у статусі лідера загального заліку (39);
- рекордна кількість піт-стопів у переможній гонці (4);
- рекорд з перемог у спринтерських гонках за сезон (4).
yyyyyhhh
01.12.2023, 14:52
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон після драматичного сезону-2021, де британець на останньому колі програв титул Максу Ферстаппену, думав про завершення кар'єри.
Хемілтон мав шанс завоювати рекордний 8-й чемпіонський титул.
«Я тоді думав одразу завершити кар'єру після сезону-2021. Було дуже багато емоцій, але не варто ухвалювати важливих рішень під впливом емоцій».
«Було важко, але я провів відпустку зі своєю сім'єю і вирішив продовжувати кар'єру», – сказав Хемілтон.
Цього року Хемілтон продовжив контракт з Мерседесом на два сезони.
yyyyyhhh
11.12.2023, 06:05
Пілот Астон Мартіна Фернандо Алонсо вважає, що в 42 роки провів один з найкращих сезонів у кар'єрі. Дворазовий чемпіон світу завершив сезон-2023 на 4 позиції загального заліку.
«Коли я відчую, що став повільним, то перший підніму руки і скажу, що настав час закінчувати. Мені 42 роки, але я надзвичайно впевнений у своїх силах. Я провів найкращий сезон у своїй кар'єрі. Разом з чемпіонатом 2012 року це мій найкращий сезон. Я вважаю нинішній сезон найкращим у плані пілотування боліду. Я був мотивований, я був готовий фізично».
«Що може змусити мене завершити кар'єру, то це перевантажений календар. Цього року було 22 гонки, наступного має бути 24. Важко для всіх проводити по три гонки за три тижні, як це було зараз», – сказав Алонсо.
Контракт пілота спливає після сезону-2024.
yyyyyhhh
14.12.2023, 11:49
Пілот Ред Булла Серхіо Перес невдало провів сезон-2023, однак у новому чемпіонаті мексиканець розраховує кинути виклик напарнику Максу Ферстаппену.
«Основна мета – виграти чемпіонат. Я вже фінішував другим, тепер потрібно покращити на одну позицію. Але я розумію, що це величезний виклик. У 2024 році отримаю новий шанс. Чесно скажу, що минулого сезону я не почував себе добре в цьому боліді».
«Сподіваюся, новий сезон буде для мене кращим. Щодо Ферстаппена, то він провів найкращий сезон в історії Ф-1. Він був неймовірним», – сказав Перес.
Контракт пілота спливає у 2024 році.
yyyyyhhh
25.12.2023, 07:09
Жан Тодт, екс-бос Феррарі часів домінування Міхаеля Шумахера, продовжує спілкуватися з 7-кратним чемпіоном світу, який перебуває у важкому стані.
«Я не сумую за Міхаелем, тому що він тут, він залишається з нами. Але це не той Міхаель, який був раніше. Він став іншим, але тішить, що його чудово підтримує сім'я. Вони його захищають».
«У нього тепер інше життя, і мені пощастило, що я можу продовжувати спілкуватися з ним. На жаль, доля завдала йому важкого удару, він більше не та людина, яку ми пам'ятаємо у Формулі-1», — сказав Тодт.
Німець у 2013 році отримав тяжке ушкодження голови під час катання на лижах. Сім'я не розголошує інформацію про його здоров'я.
yyyyyhhh
01.01.2024, 16:00
Керівники команд Формули-1 наприкінці року взяли участь в опитуванні на найкращого пілота сезону-2023. Кожен гонщик отримав певну кількість балів, а потім сформувалася таблиця топ-10.
Логічно, що перше місце зайняв чемпіон Макс Ферстаппен, який виграв 19 гонок. Друге місце отримав Фернандо Алонсо на Астон Мартіні, а топ-3 замкнув Ландо Норріс з Макларен.
Найбільший регрес порівняно з опитуванням минулого року показали Джордж Расселл і Серхіо Перес.
yyyyyhhh
13.01.2024, 13:04
Команда Формули-1 Феррарі у своїх соціальних мережах привітала з ювілеєм Міхаеля Шумахера, якому 3 січня виповнилося 55 років.
Легендарний гонщик у складі Скудерії завоював 5 чемпіонських титулів, провів 180 гран-прі та виграв 72 гонки. Останню гонку німець провів у 2012 році.
2013 року стався інцидент під час катання на лижах. Шумахер сильно вдарився головою і з того часу перебуває у тяжкому стані. Сім'я не розкриває подробиць його здоров'я.
«Ми завжди з тобою», – відзначили у Феррарі.
yyyyyhhh
03.02.2024, 08:36
Бос Мерседеса Тото Вольфф визнав, що рішення Льюїса Хемілтона залишити команду після сезону-2024 і перейти до Феррарі стало для нього несподіванкою.
«Колись мав прийти час нашого розставання з Льюїсом. І цей час незабаром настане. Якби мені два дні тому сказали, що Хемілтон іде у Феррарі, я б у це не повірив. Але ситуація у Формулі-1 змінюється дуже швидко. Сподіваюся, ми добре проведемо разом останній сезон».
«Щодо заміни для Льюїса, то поспішати ми не будемо. В останні тижні деякі пілоти встигли продовжити свої контракти (Леклер та Норріс – прим), тому часові рамки виявилися для нас невдалими. Шукатимемо варіанти», — сказав Вольфф.
Після відходу Хемілтона першим номером буде Джордж Расселл.
yyyyyhhh
25.02.2024, 09:49
Пілот Астон Мартіна Фернандо Алонсо після завершення передсезонних тестів Формули-1 заявив, що чемпіоном у сезоні-2024 стане Макс Ферстаппен, що розуміють усі пілоти.
«Я вважаю, що Ферстаппен – чемпіон, а Ред Булл домінує у Ф-1. Залишається лише дивитися на їхній виступ. 19 інших пілотів уже знають, що чемпіонат вони не виграють. Це жорстокий спорт».
«Я б сказав, що цього сезону у всіх інших навіть менше шансів виграти одну гонку», – сказав Алонсо.
Перший гран-прі сезону стартує 29 лютого.
yyyyyhhh
20.03.2024, 13:24
Французький пілот команди Формули-1 «Альпін» П'єр Гаслі став одним із співвласником французького футбольного клубу «Версаль». Якою саме частиною акцій володітиме 28-річний автогонщик – невідомо, але йдеться про міноритарний пакет акцій.
«Я радий попрацювати з «Версалем», бо завжди хотів стати частиною професійного футболу. Ми з партнерами поділяємо цінності, амбіції та дух суперництва, і це дасть нам змогу рухати клуб уперед. Це початок дуже красивої історії. Уперед, «Версаль», – заявив Гаслі.
«Версаль» був заснований у 1989 році. Зараз клуб посідає десяте місце в третьому дивізіоні чемпіонату Франції. Найвище досягнення в історії клубу – вихід у півфінал Кубка Франції 2021/2022.
yyyyyhhh
28.04.2024, 19:00
Команда Формули-1 Ауді, яка розпочне виступи з сезону-2026, оголосила про підписання контракту з пілотом Ніко Хюлькенбергом. Німець після цього сезону залишає Хаас і на сезон-2025 перейде в Заубер.
Заубер з 2026 року стане Ауді. Німецький автогігант вже викупив Заубер і готується до участі у Ф-1 як заводська команда, але наступний чемпіонат ще проведе під старим брендом.
36-річний Хюлькенберг у нинішньому сезоні у складі аутсайдера Хаас набрав 4 очки.
Відомо, що на роль першого номера команди Ауді розглядає Карлоса Сайнса.
yyyyyhhh
24.05.2024, 08:36
Пілот Ред Булла Макс Ферстаппен виграв гонку в Емілії-Романьї та зміцнив лідерство у загальному заліку. Зазначимо, що на друге місце вийшов Шарль Леклер, який випередив Серхіо Переса.
У Кубку конструкторів Феррарі переслідує Ред Булл, топ-3 замикає Макларен.
1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 161
2. Шарль Леклер (Феррарі) – 113
3. Серхіо Перес (Ред Булл) -107
4. Ландо Норріс (Макларен) - 101
5. Карлос Сайнс (Феррарі) – 93
6. Оскар Піастрі (Макларен) – 53
7. Джордж Расселл (Мерседес) - 44
8. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 35
9. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 33
10. Юкі Цунода (РБ) – 15
Кубок конструкторів
1. Ред Булл – 268
2. Феррарі - 212
3. Макларен – 154
4. Мерседес – 79
5. Астон Мартін - 44
6. РБ – 20
7. Хаас - 7
8. Альпін - 1
9. Вільямс - 0
10. Заубер - 0
yyyyyhhh
06.06.2024, 18:41
За інформацією британських ЗМІ, у пілота Карлоса Сайнса, який покидає Феррарі після сезону-2024, не залишилося варіантів з топ-командами.
Ред Булл вже оголосив про новий контракт Серхіо Переса, а Мерседес готується підписати договір з молодим Андреа Кімі Антонеллі.
Повідомляється, що в результаті у Сайнса залишилося лише два реальні варіанти на 2025 рік: це перехід до Вільямса або контракт з командою Заубер.
Вільямс останні роки є середняком-аутсайдером Формули-1, а Заубер з 2026 року стане заводською командою Ауді, що відкриває непогані перспективи.
Ауді хоче бачити Сайнса своїм першим номером, але пілот поки що не впевнений, що це правильний варіант. З 2026 року набуде чинності новий технічний регламент, який може змінити баланс сил у чемпіонаті.
yyyyyhhh
13.09.2024, 15:18
Керівник команди Формули-1 Астон Мартін Майк Крек підтвердив, що цікавиться можливістю підписати пілота Ред Булла Макса Ферстаппена з сезону-2026.
«Двері для Макса в Астон Мартін завжди відчинені. Ми запросили найкращого інженера Ред Булла Едріана Ньюї, і це повністю змінює сприйняття Астон Мартіна, зокрема для пілотів».
«Ми більше не будемо середняками, у нас зовсім інший підхід до справи», – сказав Крек.
Ферстаппен підтвердив, що сезон-2025 проведе у Ред Буллі, проте 2026 рік і далі залишається під питанням. У послугах чемпіона зацікавлений Мерседес.
yyyyyhhh
02.11.2024, 09:59
У рамках гран-прі Формули-1 у Бразилії відбулася спринтерська кваліфікація. Поул завоював пілот Макларена Оскар Піастрі, який випередив напарника Ландо Норріса.
Макларен домінує в сесії – Шарль Леклер відстав від топ-2 майже на 0,3 секунди. Макс Ферстаппен показав 4-й час.
У топ-10 не зуміли пробитися Льюїс Хемілтон і Серхіо Перес, а ось молодий Олівер Берман, який замінює в Хаасі Кевіна Магнуссена, показав 10-й результат. Гонщик академії Феррарі весь вік-енд має швидкість на автодромі Інтерлагос. Те саме стосується Ліама Лоусона на РБ.
Спринт пройде в суботу вдень перед основною кваліфікацією для гонки.
yyyyyhhh
07.02.2025, 20:04
Пілот Мерседеса Джордж Расселл вважає, що готовий до того, щоб боротися за титул Формули-1, якщо команда надасть належний болід.
«Я абсолютно точно готовий боротися за титул, якщо буде болід. У команді всі неймовірно вмотивовані. У нас за останні роки були проблеми та помилки, але якщо з'являвся шанс, то ми вигравали гонки».
«І це дає мені оптимізм на новий сезон, що за конкурентної машини ми готові боротися за чемпіонство. Усі в команді налаштовані на це», – сказав Расселл.
Минулого сезону Джордж здобув дві перемоги.
yyyyyhhh
09.03.2025, 13:03
Гонка чемпіонів, що відбулася 7–8 березня на стадіоні Accor у Сіднеї, зібрала найкращих пілотів з усього світу. Під час заходу спортсмени та вболівальники віддали шану легендарному пілоту Формули-1 Міхаелю Шумахеру, розгорнувши банер із написом: «Продовжуйте боротися, Міхаелю – ми сумуємо за тобою». Цей момент став одним із найзворушливіших за весь вікенд.
На церемонії були присутні син Міхаеля, Мік Шумахер, а також його близький друг і колишній товариш по команді Себастьян Феттель. Обидва гонщики допомагали тримати прапор перед натовпом, який зустрів їхню данину оваціями. Шумахер і Феттель беруть участь у Гонці чемпіонів як частина «суперкоманди» в Кубку націй.
Міхаель Шумахер по праву вважається одним із найвидатніших пілотів в історії Формули-1. Він сім разів ставав чемпіоном світу, встановивши численні рекорди та вплинувши на покоління гонщиків.
На жаль, після важкої черепно-мозкової травми, отриманої внаслідок нещасного випадку на лижах у 2013 році, Шумахер відійшов від публічного життя. Його реабілітація проходить під наглядом родини, зокрема дружини Корінни, яка залишається його головною підтримкою.
yyyyyhhh
12.03.2025, 10:37
Оскар Піастрі підписав багаторічну угоду з Макларен, забезпечивши своє довгострокове майбутнє в команді. Піастрі приєднався до Макларен напередодні сезону 2023 року після кількох років роботи в академії Альпін.
Австралієць допоміг команді виграти свій перший чемпіонат серед конструкторів за 26 років минулого сезону, набираючи ключові очки разом із напарником по команді Ландо Норрісом.
Ближче до кінця свого першого сезону Формули-1 з Макларен, Піастрі продовжив контракт до кінця кампанії 2026 року. Однак угоду було продовжено, щоб 23-річний гонщик залишився в команді з Вокінгу на наступні сезони.
Це чудове відчуття, усвідомлювати, що я є частиною довгострокового бачення Макларен – сказав Піастрі.
Команда вірила в мене, коли ми підписали контракт у 2022 році, і шлях, який ми пройшли протягом останніх двох сезонів, щоб допомогти повернути Макларен на самі вершини спорту, був неймовірним.
У Технологічному центрі Макларен працює так багато талановитих і особливих людей, які допомогли мені стати переможцем гонки Формули-1 на дуже ранньому етапі моєї кар’єри.
Тому я дуже пишаюся тим, що продовжую представляти цю легендарну команду ще багато років.
Я радий боротися за великі нагороди як пілот Макларен, і після минулорічних фантастичних досягнень я ще більше прагну залишатися на вершині.
Підписання Піастрі команді відбулася через рік після того, як Норріс підписав довгострокове продовження контракту з командою.
yyyyyhhh
23.05.2025, 14:57
Пілот Макларен Ландо Норріс розповів про різні підходи до підготовки до Гран-прі Монако між ним і його напарником по «Макларен» Оскаром Піастрі, підкресливши фундаментальні відмінності у ставленні до нової обов’язкової стратегії з двома зупинками.
Після зустрічі з командою, на якій обговорювалися можливі сценарії перегонів протягом 78 кіл, Піастрі зізнався, що досі не до кінця розуміє всю складність ситуації. «У мене досі голова йде обертом», – зізнався австралієць, коментуючи широкий спектр потенційних варіантів розвитку подій.
Натомість Норріс був спокійнішим і менш стурбованим.
«Чесно кажучи, я не дуже про це думав, – сказав британець.
Команда краще знає, що до чого. Мені не потрібно надто заглиблюватися в це прямо зараз.»
Норріс визнав, що гонка буде складною, але саме в цьому бачить цікавість:
«Це не так просто, як просто двічі заїхати в бокси. Можливості є для кожного, і це головне. Легше уявити несподіваного переможця – це і добре, і погано. Якщо ви не на передовій, це може бути ідеальна нагода».
Пілот зазначив, що воліє зосереджуватися на підготовці до кваліфікації, а не заздалегідь думати про гонку.
«У мене тренування, потім кваліфікація – і це все, що мені зараз потрібно. Про неділю я подумаю в суботу ввечері.
Спочатку потрібно побачити, де ти кваліфікуєшся. Він може думати, що хоче, але потім йому доведеться все переосмислити. Ми знаємо, що хочемо зробити, як виглядала б ідеальна гонка. Але ніхто не знає, як усе складеться. Я роблю своє, він – своє».
Наразі Піастрі випереджає Норріса на 13 очок у загальному заліку чемпіонату.
yyyyyhhh
30.01.2026, 10:20
Відбувся четвертий день передсезонних тестів Формули-1 на трасі у Барселоні. Тести залишаються закритими для преси та вболівальників.
Вперше на треку з'явився новий болід Астон Мартіна. Машиною, яку конструював легендарний інженер Едріан Ньюі, керував Ленс Стролл, а черга Фернандо Алонсо настане у п'ятницю.
Повідомляється, що наприкінці сесії були червоні прапори через технічні неполадки у канадця.
Крім того, сьогодні працювали пілоти Макларена, Мерседеса, Феррарі, Рейсінг Буллз і Каділлака.
Найкращий час знову залишився за Мерседесом, який стверджує себе фаворитом сезону.
Схоже, все йде непогано у Феррарі. Шарль Леклер та Льюїс Хемілтон поділили час на трасі, а британець заявив, що все проходить набагато краще, ніж рік тому.
7-разовому чемпіону подобається, як відчувається нова машина.
Після вчорашньої роботи чемпіона Ландо Норріса час у новому боліді Макларена отримав Оскар Піастрі. Щоправда, на машині австралійця виникли невеликі проблеми з паливною системою.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010